Φιλε Jim, καταρχην το χαζομαρες δεν πηγαινε σε σενα, αλλα σε ενα αλλο παιδι που ειπε ενα ακυρο παραδειγμα οτι βγαλε τον μαγνητη και κουνα τον περα δωθε με το χερι μεχρι να βγαλει ηχο, το οποιο σχολιο ηταν χαζο και sry κι ολας.
Οσο για το πειραμα που λες, εγω το εχω κανει σε les paul χωρις χορδες και βεβαια περναγαν ηχοι κρουστοι κτλ μεσω του σωματος της κιθαρας στους μαγνητες και απο κει στον ενισχυτη. Επισης αυτο συμβαινει σε οποιαδηποτε κιθαρα απο οσο ξερω. Ειδικα στις strat που εχει και pickguard αν κανεις απλα ενα χτυπηματακι πανω στο πλαστικο περναει θορυβος και ακουγεται. Εγω ακουγεται θορυβος ακομα κι αν βγαλεις τις χορδες και απλα ακουμπας και τραβας ρυθμικα το δαχτυλο σου πανω απο τους πολους του μαγνητη. Ναι δεν θα βγαλει ηχο χορδης, αλλα ηχο θα βγαλει, γιατι πανω κατω ολα εχουν ηλεκρικο φορτιο πανω τους και επιρρεαζουν λιγο εωσ πολυ το πεδιο του μαγνητη.
Απο κει και περα, υπαρχουν απειρες κιθαρες που οι μαγνητες ειναι στηριγμενοι πανω στο ξυλο απευθειας και οχι με την βοηθεια rings και ελατηριων, εγω προσωπικα εχω μια, h petrucci ειναι αλλη, η wolfgang και πολλες αλλες που δεν εχει νοημα να ονομασω.
Επισης γιατι λες για μια κιθαρα που δεν εχει τρεμολο;
Προσπαθεις να αποδειξεις την θεωρια σου (που απο θεωρητικης αποψης, καθαρα ηλεκτρονικα μπορει να ναι σωστη αν δεν βαλεις αλλες παραμετρους στην εξισωση), λεγοντας για κιθαρες που δεν εχον τρεμολο, που δεν εχουν απευθειας μαγνητες στο ξυλο κτλ.
Αν ισχυαν 100% οσα λες θα ισχυαν για ολες τις κιθαρες.
Τελος σου προτεινω να ξαναδιαβασεις το παραδειγμα που ειπα πιο πανω με τις strat HM. Εκει λοιπον αφου τα ξυλα δεν παιζουν σημασια καμια, και αφου οι κιθαρες ηταν ακριβως μα ακριβως ιδιες κατα τα αλλα, πως δικαιολογειται η διαφορα στον ηχο;
Και στην τελικη, ενα απλοϊκο παραδειγμα, αν νομιζετε οτι οντως δεν παιζουν ΚΑΜΙΑ διαφορα τα ξυλα, παρτε ενα σετακι dimarzio που εχει ο petrucci στην δικια του, κοτσαρετε τους σε μια squier ΙΙ φτιαγμενη απο plywood και βγαλτε τον ιδιο ηχο με μια petrucci signature (δεν ψαχνω το θεμα playability και ποιοτητας, μονο ηχου). Αφου μονο οι μαγνητες παιζουν ρολο, οι χορδες και τα ποτενσιομετρα αντε και η γεφυρα με το nut, αλλαξτε λοιπον μονο αυτα σε μια τετοια κιθαρα και αν βγαλετε ιδιο ηχο, εγω παω πασσο...
Εδω ρε παιδια υπαρχουν 10 ιδιες κιθαρες, ιδια μαρκα, ιδιο μοντελο ακομα και ιδιο χρωμα και ακουγονται διαφορετικα η μια απο την αλλη, εσεις λετε οτι παιζουν μονο οι μαγνητες σημασια; Ειπαμε, ναι, τα ξυλα δεν παιζουν τοοοοση σημασια οσο σε μια ακουστικη πχ, αλλα μεχρι εκει...
ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ παιζουν σημασια στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα μιας κιθαρας. Απο το scale, τα ξυλα, το μεγεθος, τους μαγνητες, τα ποτενσιομετρα, την γεφυρα, το nut, την ποσοτητα ξυλου, το ειδος του ξυλου, το ειδος του μεταλλου στην γεφυρα, το ειδδος του μεταλλου στο sustain block στα τρεμολο, ΟΛΑ... Ειναι μια περιπλοκη εξισωση οχι με 2-3 αγνωστους αλλα με 1003 και εσεις προσπαθειτε να αποδειξετε οτι δεν υπαρχει αγνωστος και οτι ολα αλλαζουν με μια μονο σταθερα: τους μαγνητες. Ε δεν ειναι ετσι ρε παιδια...