Αγαπητέ pappou.
Πριν από όλα να πω ότι πέραν του αγαπημένου σου ποιητή το όνομα Ασμοδαίος, αναφέρεται σε Βιβλικό Δαίμονα.
Περισσοτερες πληροφορίες θα βρείς
εδώ.
Τώρα όσον αφορά τις "τρελλές σκέψεις" που παραθέτω, εφόσον σε αυτό το νημάτιο γίνεται παράθεση ιδεών και απόψεων μεταξύ ατόμων με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και ιδεολογίες είναι απόλυτως λογικό μια μερίδα ατόμων να τις θεωρούν σαν συνομωσιολογικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κάποιο άλλοι να τις θεωρούν ώς μέρος του μηχανισμού που μας έφτασε σε αυτό το σημείο.
Πιστεύω ότι τουλάχιστον συμμερίζεσαι την άποψη για την ύπαρξη κέντρων εξουσίας τα οποία προσπαθούν να έλεγχουν διεξοδικά την διακίνηση του πλούτου και την διαχείριση της βιοτικής ανάπτυξης των "πολιτισμένων" χωρών.
Βέβαια σε ένα κόσμο που πρεσβεύει η διαφθορά είναι λογικό να υπάρξουν ανατροπές και αλλαγές πλέυσης ακόμα και σε αυτά τα κλιμάκια.
~~~~~~~~~
Πιστεύω ότι η σημερινή οικονομική κρίση (που για εμένα δείχνει να επηρεάζει ως επι το πλείστον το Δυτικό Κόσμο) ίσως και να είναι η σηματοδότηση μιας μεγάλης ανατροπής:η αποδυνάμωση της Δύσης και η ανάδειξη της Ανατολής.
Ίσως να ακούγεται ακραίο αλλά με την ενδυνάμωση της Κίνας και την αύξηση της ζήτησης σε μαύρο χρυσό από τις Σαουδαραβικές χώρες, ξετυλίγεται ένα μεγάλο πλάνο συνεργασίες μεταξύ αυτών των χωρών.
Η Ρωσία ήδη έχει συνάψει σχέσεις συνεργασίας κυρίως στο τομέα της ενέργειας και του υλικού πολέμου με τη Κίνα και έχει εξοπλίσει με στρατιωτικό υλικό και την Ινδία.
Πιστεύω ότι θα περιέλθουν και σε ενεργειακή συμφωνία.
Εαν αυτό επιτευχθεί τότε η γέφυρα που θα ενώσει τις Σαουδαραβικές χώρες με την Ασία θα είναι το Ιραν.
Και όλη αυτή η πίεση που τόσο καιρό ασκούσαν οι ΗΠΑ σε αυτό, με τη συναίνεση των Ευρωπαικών Δυνάμεων με κάνει να πιστεύω ότι όλα αυτά που συμβαίνουν κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Δεν είμαι εσχατολόγος αλλά θεωρώ ότι η ύπαρξη πυρηνικών όπλων είναι αυτή που έχει αποτρέψει οποιάδηποτε σύρραξη.
Ειδάλλως ίσως και να είχαμε ήδη διανύσει τη περίοδο του Γ' Παγκοσμίου.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν ενστερνίζομαι καμία ιδεολογία και δεν κατηγοριοποιώ τις απόψεις που διαβάζω σε ιδεολογικούς πηρύνες.
Απλώς διαβάζω άρθρα και μετά ψάχνω να βρώ πληροφορίες σε ονόματα η γεγονότα που αυτά αναφέρονται.
Και μέχρις στιγμής αυτή είναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη και δε ζητώ από κανένα να την ενστερνιστεί.
Καλημέρα.