Αν θελεις να εχεις πολλους ηχους και με το πατημα ενος κουμπιου να αλλαζουν δεκαδες παραμετροι,παρε ρακ.Αν θελεις να εχεις δυο-τρεις γαματους ηχους ,παρε κεφαλι και καμπινα.Τη λυση combo προσωπικα θα την απεκλεια,αφενος επειδη οπως ειπε κι ο mace συνηθως ειναι open back,και αφετερου επειδη δεν εχω παιξει ποτε σε κανεναν combo ενισχυτη και να ξετρελαθηκα απο τον ηχο του!!
Στο θεμα της καμπινας,η ιδανικη λυση ηχητικα για μενα ειναι μια marshall 1960 4χ12.Οποτε εβαλα το ρακ μου σε τετοια καμπινα σε διαφορα στουντιος,επαθα την πλακα της ζωης μου!!Ομως δεν θα την αγοραζα ποτε,διοτι δεν εχω φορτηγο να την κουβαλαω και ουτε ειμαι ο Σουγκλακος.
Γενικα νομιζω οτι μια μαρσαλ 2χ12,η 1936 ή η 1922 ειναι ιδανικες λυσεις απο αποψη ηχου\βαρους.Εμπειρια απο αλλες καμπινες δεν εχω,μιας και ξεκινησα με μαρσαλ και με καλυψαν απολυτα.Παντως εχω την εντυπωση πως μια 1χ12 δυσκολα θα βγαλει πολλα μπασσα και βαρυ ηχο.Ας μας διαφωτισει ο mace βεβαια,που ειναι πιο εμπειρος σε αυτα.
Α και κατι τελευταιο:Απ οσο γνωριζω,ειναι αρκετα διαφορετικο το να παιζεις με μια 2χ12,απ οτι το να παιζεις με δυο 1χ12 καμπινες,με σαφως καλυτερο αποτελεσμα στην πρωτη περιπτωση.Κι αυτο συμβαινει επειδη τα πολλα χαμηλα εξαρτωνται απο το χωρο που εχει η καμπινα πισω απο τα μεγαφωνα για να τα αναπαραγει.Ετσι,θα εχεις πολυ πιο πλουσιο ηχο με μια 4χ12,παρα με δυο 2χ12.Ελπιζω να εγινα κατανοητος!!