Παππού, εσύ πώς χαρακτηρίζεις την εκπαίδευση,μιας και απ΄ότι κατάλαβα είσαι υπέρ της αξιολόγησης.Καλή,υψηλή όπως εγώ,μέτρια,κακή, μετριότατη ή χείριστη;Εγώ επιμένω στον χαρακτηρισμό και αιτιολογώ.Είναι αλήθεια ότι έχουμε επιστημονικό δυναμικό (γιατροί,πολιτικοί μηχανικοί,αρχιτέκτονες,μηχανικοί αυτοκινήτων,αεροσκαφών,ναυπηγοί κλπ) από τα καλύτερα στον κόσμο και διακρίνονται διεθνώς; Οι άνθρωποι του μόχθου (αγρότες,κτηνοτρόφοι,επαγγελματίες) δεν παράγουν προϊόντα που βρίσκονται στις αγορές όλου του κόσμου; Ή δεν είναι καλοί παραγωγοί οι πατριώτες σου με τα θερμοκήπια και τα λοιπά εσπεριδοειδή;Στις φετινές πανελλήνιες τα Χανιά και η Χίος επρώτευσαν.Σε ένα σχόλιό σου χαρακτήρισες τα ποιήματα που γράφονται πάρα πολύ καλά και ευχαρίστησες τους γράφοντες.Όλοι όσοι ανέφερα και πολλοί Έλληνες που διέπρεψαν σε διάφορους τομείς μετά το 1950, πού έμαθαν γράμματα;Δεν είναι παιδιά από την επαρχία και από φτωχές οικογένειες; Μήπως είχαν δασκάλους και καθηγητές από την αλλοδαπή ή την πολυτέλεια να σπουδάσουν στο εξωτερικό; Εργάστηκα ως σιδεράς σε εργοστάσιο βαριάς προκατασκευής,όπου το 95% των εργαζομένων ήταν 'Ελληνες.Κατασκευάσαμε γέφυρες,ξενοδοχεία,σπίτια κλπ στις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ελλάδας και μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί ούτε μια ρωγμή. Όλα αυτά είναι επιφοίτηση άνωθεν; Πού εμαθήτευσε όλο αυτό το δυναμικό; Ο κος Μπουραντάς λέει αυτά που πιστεύει και η άποψή του σεβαστή.Η δική σου γνώμη ποια είναι;
Περί αλήθειας και κασίδη: Κάθε πόλη και στάδιο,κάθε χωριό και γυμναστήριο λεγόταν επί δικτατορίας. Κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο,κάθε χωριό και ΤΕΙ είναι το αποτέλεσμα του λαϊκισμού των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο. Το ρόλο του κασίδη επωμίζονται οι γονείς και τα παιδιά του Λυκείου,που υφίστανται όλες τις μεταρρυθμίσεις και υλοποιούν όλες τις "φαεινές" ιδέες των εκάστοτε σοφών συμβούλων των υπουργών Παιδείας. Απλούστατα, γιατί κανείς ποτέ δεν είπε ότι θέλουμε αυτή την παιδεία,εγώ ως κράτος θέλω τόσους καθηγητές κλπ,ότι δεν μπορεί όλοι οι Έλληνες να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι κοκ. Οι υπόλοιποι να διδαχθούν το επιχειρείν και να στραφούν σε άλλους τομείς. Ή ότι όλοι θα είστε πτυχιούχοι, αλλά εγώ θα απασχολώ το 10 ή 15%. Αυτά τα ολίγα...