Αποστολέας Θέμα: Απο την 6χορδη στην 7χορδη  (Αναγνώστηκε 43739 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
Απ: Απο την 6χορδη στην 7χορδη
« Απάντηση #50 στις: 07/09/08, 16:10 »
ρε συ isnogood  τι ωραιο εργαλειο ειναι ετουτο??!!!
δε μου λες καλο?
σε σχεση με μια schecter hellraiser c7??και με την 1527???
να φανταστω το scale ειναι 25,5?σε σχεση με το 26,5 που εχει η schecter τι διαφορες θα εχει η ταστιερα σε τονικες?
αλλαζει τιποτα?

πωπω πρεπει να ειναι πραγματικα καλο εργαλειο αυτη η ibanez

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: 07/09/08, 16:40 »
δε μου λες καλο?
να φανταστω το scale ειναι 25,5?σε σχεση με το 26,5 που εχει η schecter τι διαφορες θα εχει η ταστιερα σε τονικες?
αλλαζει τιποτα?

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν είχα και σκληρή θήκη, δε θα ήταν σε αυτή τη κατάσταση, με τα χτυπηματάκια της...

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το όργανο, και η μετάβαση απο τις 6 στις 7 χορδές δε κράτησε πολύ. Ωραίος ήχος, οι μαγνήτες βγάζουν σφυρίγματα ακόμα και με τη Β χορδή.Αν και σκέφτομαι να βάλω κάτι άλλο όσον αφορά τους μαγνήτες.Στιβαρή κατασκευή.Made In Japan, και φαίνεται.

Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με την 1527, αλλα ανεπίσημα είναι η ίδια κιθάρα.

HellRaiser δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι οτι φοράει EMG, άρα κοιτάς κυρίως το playability.

Σχετικά με το scale. Σε τονικές δε θα έχει καμία απολύτως διαφορά. To μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να χρειαστεί να βάλεις 10ρες για να έχεςι το feeling απο 9ρες χορδές.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: 07/09/08, 17:16 »
δε μου λες καλο?
αλλαζει τιποτα?

Καταρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν είχα και σκληρή θήκη, δε θα ήταν σε αυτή τη κατάσταση, με τα χτυπηματάκια της...

Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το όργανο, και η μετάβαση απο τις 6 στις 7 χορδές δε κράτησε πολύ. Ωραίος ήχος, οι μαγνήτες βγάζουν σφυρίγματα ακόμα και με τη Β χορδή.Αν και σκέφτομαι να βάλω κάτι άλλο όσον αφορά τους μαγνήτες.Στιβαρή κατασκευή.Made In Japan, και φαίνεται.

Δεν μπορώ να τη συγκρίνω με την 1527, αλλα ανεπίσημα είναι η ίδια κιθάρα.

HellRaiser δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψιν είναι οτι φοράει EMG, άρα κοιτάς κυρίως το playability.

Σχετικά με το scale. Σε τονικές δε θα έχει καμία απολύτως διαφορά. To μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι να χρειαστεί να βάλεις 10ρες για να έχεςι το feeling απο 9ρες χορδές.

φιλε isnogood σε ευχαριστω πολυ πολυ
μου ελυσες μια μεγαλη απορια που ειχα για το scale
αν τελικα κανω την κινηση να παρω το συγκεκριμενο οργανο ισως και να χρισιμοποιω ενιαρες γιατι μου αρεσει πολυ η μαλακια αισθηση χεχε

για την ιμπανεζ σου αν σκεφτεσαι ακτιβ μαγνητες οι εμγ 707 ειναι μονοδρομος
ξερεις....ειναι ο 85 για εφταχορδες
απ την αλλη αν θες πασιβ μαγνητες εχω ακουσει πολυ καλα λογια για seymour duncan jb και 59
κλασσικα πραγματα δηλαδη

πραγματικα σουπερ η ιμπανεζ ολο τις φοτο σου κοιταω

μη διστασεις να αλλαξεις τους μαγνητες νομιζω οτι ειναι οργανο που αξιζει να δωσεις λεφτα για αναβαθμισεις

απο αλλες 7χορδες τι οργανα εχεις να προτεινεις?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 07/09/08, 17:48 »
Δεν θα χαρακτήριζα τον 707 ως μονόδρομο... Θα ήθελα και κάτι πιο "ευέλικτο" ;) ;)

Η αλήθεια είναι οτι οι EMG μου έχουν περάσει απο το μυαλό, άλλα ο μόνος λόγος για τον οποίο θα τους προτιμούσα απο D-sonic+Air Norton (στις 7χορδες εκδόσεις τους πάντα) θα ήταν οτι αν δε μου άρεσαν, "μάλλον" θα τους ξεφορτωνόμουνα πιο εύκολα...

Και πίστεψε με, θέλω να την αναβαθμίσω. Αλλα: Στον ήχο, εκτός απο μαγνήτες δεν έχεςι πολλές επιλογές. Υπάρχει περίπτωση να κάνω μια ολική αναβάθμιση στο όργανο ΚΑΙ εμφανισιακά, η οποία όμως περιλαμβάνει και βάψιμο περίεργο, το οποίο θα κοστίσει ίσως και την αρχική αξία της κιθάρας... Το οποίο ποσό ΔΕΝ μπορώ να δώσω...

Σχετικά με λοιπές 7χορδες. Υπάρχουν επιλογές και επιλογές. Αυτό που έχω ακούσει κατα κύριο λόγο είναι οτι η Ibanez έχει τη περισσότερη εμπειρία όσον αφορα 7χορδες. Απο κεί και πέρα ψάχνεσαι σε μάρκες και λαιμούς κυρίως καθότι το κύριο πρόβλημα όσον πρωτοασχολούνται με 7άρα είναι το πλάτος της ταστιέρας.
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος ag313

• Θαμώνας
  • Earthbound Misfit
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 07/09/08, 17:49 »
Να πω κατι κ εγω, μιας κ καποτε σας ζαλιζα εγω με 7χορδες!

1)Το αναποδο συμβαινει: οσο μεγαλωνει το scale μεγαλωνει το tension (τεντωμα) της χορδης. Μπορει στις 26,5" να μη χρειαστει να βαλεις 10αρα για να νιωθεις το feeling της 10αρας, και να σου φτανει η 9αρα.
2) καμια σχεση οι παλιες Ibanez 7620/7420 με την 1527. στο μπρατσο δηλαδη. Με σημαντικη διαφορα στο πιασιμο: 1527-> U-shape / 7?20-> C-shape. Συνιστω σε οποιον ψαχνει Ibanez να παει τριμη, μετα στον Isnogood, και μετα να αποφασισει!
3) Το scale, αλλαζει για εναν κ μονο λογο: να βρεθει για το καθε οργανο το σημειο συγκερασμου μεταξυ ευκολιας στο παιξιμο και καθαροτητας/προτιμησης στον ηχο. Τωρα αν φιλε nikolix αναφερεσαι στις αρμονικες που παραγονται, αυτα δεν εχουν καμια σχεση, διοτι μαθηματικα οριζονται απο λογους μηκων και οχι απλα απο μηκη. Μην ξεχνας οτι Lp-> 24.75" / PRS-> 25" / Ibanez-fender-> 25.5" Κλπ..

Και τελος, σε οτι αφορα το αν επιλεγεις 7χορδη για το ευρος ή για χαμηλα κουρδισματα..Παλι ειναι θεμα ισορροπιας των προτιμησεων. Πχ. Οι Korn εχουν 25.5" scale και κουρδιζουν συνηθως σε Α. Απ την αλλη υπαρχουν βαρυτονες που ακουγονται κουρδισμενες σε Βb ή και B. Αρα εκτος απο το θεμα του ευρους υπαρχει κ το θεμα του ηχου.
Μια βαρυτονη (27" και πανω) εχει πιο "σπαστο" ηχο, πιο "fuzzy" απο μια κανονικη κιθαρα. Αρα για μενα, ειναι θεμα που θα ριξει κανεις το βαρος, στο ευρος ή τον ηχο, με πιθανο βεβαια να του αρεσει ο ηχος μιας 7χορδης πιο πολυ, ετσι;;!

Αποσυνδεδεμένος hoba

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 07/09/08, 19:14 »
Δεν θα χαρακτήριζα τον 707 ως μονόδρομο... Θα ήθελα και κάτι πιο "ευέλικτο" ;) ;)

Η αλήθεια είναι οτι οι EMG μου έχουν περάσει απο το μυαλό, άλλα ο μόνος λόγος για τον οποίο θα τους προτιμούσα απο D-sonic+Air Norton (στις 7χορδες εκδόσεις τους πάντα) θα ήταν οτι αν δε μου άρεσαν, "μάλλον" θα τους ξεφορτωνόμουνα πιο εύκολα...

Και πίστεψε με, θέλω να την αναβαθμίσω. Αλλα: Στον ήχο, εκτός απο μαγνήτες δεν έχεςι πολλές επιλογές. Υπάρχει περίπτωση να κάνω μια ολική αναβάθμιση στο όργανο ΚΑΙ εμφανισιακά, η οποία όμως περιλαμβάνει και βάψιμο περίεργο, το οποίο θα κοστίσει ίσως και την αρχική αξία της κιθάρας... Το οποίο ποσό ΔΕΝ μπορώ να δώσω...

Σχετικά με λοιπές 7χορδες. Υπάρχουν επιλογές και επιλογές. Αυτό που έχω ακούσει κατα κύριο λόγο είναι οτι η Ibanez έχει τη περισσότερη εμπειρία όσον αφορα 7χορδες. Απο κεί και πέρα ψάχνεσαι σε μάρκες και λαιμούς κυρίως καθότι το κύριο πρόβλημα όσον πρωτοασχολούνται με 7άρα είναι το πλάτος της ταστιέρας.

Κατ αρχην συγχαρητηρια και απο μενα για την κιθαρα, κουκλα και σου εγγυωμαι οτι φαινεται πολυ ελκυστικη..

Και βεβαια οι 707 δν ειναι μονοδρομος, υπαρχουν και παραλλαγες τους, καποτε υπηρχαν και οι 81-7 και πλεον εχουμε και Seymour Duncan ακτιβ μαγνητες για 7-χορδες.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos K.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 07/09/08, 21:34 »
καταραμένο αυτάρεσκο καθίκι isnogood μου άνοιξες την όρεξη για εφτάχορδη
το δικό μου ερώτημα είναι:αν πάρω εφτάχορδη μετά δεν θα μπορώ να ξαναευχαριστιθώ εξάχορδη?θα μου φαίνεται λίγη?κάτι τέτοιο έχω ακούσει...οτί δεν υπάρχει turning back :o :o :P
Υπογραφή

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 07/09/08, 21:43 »
το δικό μου ερώτημα είναι:αν πάρω εφτάχορδη μετά δεν θα μπορώ να ξαναευχαριστιθώ εξάχορδη?θα μου φαίνεται λίγη?κάτι τέτοιο έχω ακούσει...οτί δεν υπάρχει turning back :o :o :P
Καταλαβαίνεις φυσικά οτι κάποια ερωτήματα ΔΕΝ μπορώ να τα απαντήσω... ;D ;D

Ας υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει turning back... Ε και?
Αν και να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν αρκετές 6χορδες που θα ήθελα να έχω...

Κατα τη γνώμη μου, πρώτα δοκίμασε. Δες αν σου κάνει το κλίκ. Απο κει και πέρα, μη φανταστείς οτι θα σολάρεις συνέχεια πάνω στη μπάσα Β... Δεν είσαι μπασσίστας για να το κάνεις αυτό....  :) :) :)........ :D :D :D... ;D ;D ;D.... :roll: :roll: :roll:.... :yeah: :yeah: :yeah:....

Επανέρχομαι σοβαρός: Θα ανακαλύψεις με το καιρό οτι θα παίζεις το ίδιο όπως πριν, απλά θα έχεις συνηθίσει την ύπαρξη του μεγαλύτερου έυρους, το οποίο θα χρησιμοποιείς άνετα...

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 07/09/08, 21:47 »

δεν χρειαζεται τερνινγκ μπακ σε αυτα ρε γιωργαρα
ζητω η εξελιξη
γκαντ ντεμν φακεν ρεβολουσιον  χεχε ;D

παμε παρεα να παρουμε την εφταχορδη του λουμισ???

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: 07/09/08, 21:50 »
να ρωτησω ρε isnogood τι μουσικη παιζεις?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 07/09/08, 23:14 »
να ρωτησω ρε isnogood τι μουσικη παιζεις?
Επειδή υποψιάζομαι τη φύση της ερώτησης, η απάντησή μου είναι η εξής:

-Διασκευάζω ροκιές και μεταλλιές με την 6χορδη κλασική μου.
-Εξασκούμαι με J.S.Bach στο 5χορδο μπάσο.
-Παίζω bluesιάρικο μπασοκίθαρο με την 7χορδη ηλεκτρική.

Κατάλαβες τί θέλω να πω?Ισως να προτρέχω στα συμπεράσματά μου, αλλα μην βλέπεις την 7χορδη ως εξειδικευμένο όργανο για κάποια είδη μουικής. Και για του λογου το αληθές, η πρώτη 7χορδη που είδα ποτέ μου ήταν μια custom κλασική....

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: 08/09/08, 01:03 »
custom κλασσικη????!?!!!!!!!!!???????!?!?!?!?!!!!?!?????!
ειναι τρελο!!!που το ειδες?
ανεβασε καμια φωτο αμα εχεις

ακουγεται ιδιετερα ενδιαφερον το συνολο των ενασχολισεων σου με τη μουσικη
εγω δεν ειμαι ετσι φιλε δυστυχωσ
metal rules

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 08/09/08, 01:14 »
Καταρχάς να υπενθυμίσω οτι η 7χορδη ibanez είναι τρελό μεταλλοεργαλείο και την χρησιμοποιώ πολύ και έτσι >:D >:D >:D

Την είχα δεί πριν πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κιθαριστικό Σύνολο όπου και έπαιζε/παίζει ο καθηγητής μου. Πάντως υπάρχει και στο thomann ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής κλασικής κιθάρας 7χορδης, αν σε ενδιαφέρει..

Αποσυνδεδεμένος Serviani

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: 08/09/08, 01:52 »
Δεν ξέρω αν η μόνη διαφορά μεταξύ μιας 7620/7420 με μια 1527 είναι μόνο το μανίκι,ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες πχ τρέμολο,αλλά επειδή έχω παίξει αρκετές φορές με μία 1527 πρέπει να πώ ότι η αίσθηση που σου δίνει το μανίκι της είναι απίστευτη.Κατά την άποψη μου οι άνθρωποι στην Ibanez πραγματικά "σκόραραν" κατά κάποιο τρόπο με αυτό το μοντέλο.

Υπάρχουν περιοχές της ταστιέρας που είναι πιο ευκολόπαιχτη και απο 6χορδη Ibanez!
Βέβαια η δική μου πρώτη γνωριμία με 7χορδη είχε πολύ γέλιο,καθώς τα λάθη ήταν πολλά,είναι λιγο μπέρδεμα στην αρχή,κυρίως η οπτική μεριά και μόνο σε μπερδεύει αλλά προφανώς είναι θέμα συνήθειας και αυτό.

Έχει ξαναειπωθεί αλλά θα το πω και εγώ,αυτή η κιθάρα (1527) χρειάζεται οποσδήποτε αλλαγή μαγνητών,το μοναδικό μελανό σημείο της, οι μαμίσιοι πραγματικά την αδικούν,και με την ευκαιρία για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται ας έχει υπόψιν του ότι τα cavities των μαγνητών είναι λίγο ρηχά,θα χρειαστεί λίγο σκαψιματάκι,ένα αυλάκι βασικά για το καλώδιο,αναφέρομαι σε passive μαγνήτες.

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #64 στις: 08/09/08, 04:26 »
custom κλασσικη????!?!!!!!!!!!???????!?!?!?!?!!!!?!?????!
ειναι τρελο!!!που το ειδες?
ανεβασε καμια φωτο αμα εχεις

Δεν ειναι καθολου τρελο, στη Ρωσια χρησιμοποιουν πολυ 8-χορδες ακουστικες.
Πάντως όποιος παίρνει 7χορδη μόνο και μόνο για το κούρδισμα να μην το κάνει! :P Να πάρει 6-χορδη βαρύτονη! Άντε, γιατί χαλάτε την πιάτσα  ;D ;D

Περιπου σωστα τα λες...αλλα ξεχνας κατι...
Με μια 7χορδη μπορεις να παιξεις τραγουδια 6χορδης , κουρδισμενη σε Μι, αντιθετως με μια 6χορδη βαρυτονη, απλα δεν μπορεις... ;)

Bαζεις ενα καπο και εισαι ΟΚ  ;)
Και εγω για πειραματισμο αρχησα τα χαμηλα κουρδισματα, και η 7-χορδη ηρθε φυσικα μετα απο αυτο...
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: 08/09/08, 19:50 »

ζητω η εξελιξη
γκαντ ντεμν φακεν ρεβολουσιον  χεχε ;D

φίλε μην μου λές τέτοια!εγώ ψαχνόμουν για ενισχητή!!μήν μου βάζεις πειρασμούς!! ;D
πάντως η σέκτερ του λόομις είναι τόσο φάκιν τέιστι
Υπογραφή

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Προσωπικό κείμενο
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 08/09/08, 19:54 »
Καταλαβαίνεις φυσικά οτι κάποια ερωτήματα ΔΕΝ μπορώ να τα απαντήσω... ;D ;D

Ας υποθέσουμε οτι δεν υπάρχει turning back... Ε και?
Αν και να σου πω την αλήθεια, υπάρχουν αρκετές 6χορδες που θα ήθελα να έχω...

Κατα τη γνώμη μου, πρώτα δοκίμασε. Δες αν σου κάνει το κλίκ. Απο κει και πέρα, μη φανταστείς οτι θα σολάρεις συνέχεια πάνω στη μπάσα Β... Δεν είσαι μπασσίστας για να το κάνεις αυτό....  :) :) :)........ :D :D :D... ;D ;D ;D.... :roll: :roll: :roll:.... :yeah: :yeah: :yeah:....

Επανέρχομαι σοβαρός: Θα ανακαλύψεις με το καιρό οτι θα παίζεις το ίδιο όπως πριν, απλά θα έχεις συνηθίσει την ύπαρξη του μεγαλύτερου έυρους, το οποίο θα χρησιμοποιείς άνετα...
ο λόγος σου είναι πολύ πειστικός..
γκάντ ντέμν άι χάβ το τράι
μαρέσει πως τώρα που κατέληξα να πάρω τον randall ν2 προκύπτει αυτό με τις εφτάχορδες,και η σέκτερ του λοόμις πάντα μου έφερνε ρίγη
Υπογραφή

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #67 στις: 08/09/08, 20:06 »
^^^^^^

Κάποιος κόλλησε G.A.S.  :)

Το πολύ kithara.gr δεν κάνει καλό πάντως.. Εγώ το έχω πει ;D..

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: 09/09/08, 00:13 »
Κατ αρχην συγχαρητηρια και απο μενα για την κιθαρα, κουκλα και σου εγγυωμαι οτι φαινεται πολυ ελκυστικη..

Και βεβαια οι 707 δν ειναι μονοδρομος, υπαρχουν και παραλλαγες τους, καποτε υπηρχαν και οι 81-7 και πλεον εχουμε και Seymour Duncan ακτιβ μαγνητες για 7-χορδες.

Ρε συ, μια τετοια δεν ειχε ενα φεγγαρι ο φανης σε ενα σταντ στο μαγαζι?  ;D

Αποσυνδεδεμένος GreekDudeCovers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • GreekDudeCovers on YouTube
« Απάντηση #69 στις: 09/09/08, 03:28 »
Εμένα πάλι με όλη αυτή τη συζήτηση περί 7χορδων μου άνοιξε ακόμα περισσότερο η όρεξη για ένα 7άρι conklin...  >:D

Αποσυνδεδεμένος nikolix

• Θαμώνας
  • Up the irons
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: 09/09/08, 08:46 »

ζητω η εξελιξη
γκαντ ντεμν φακεν ρεβολουσιον  χεχε ;D

δε θα μπορουσα να συμφωνισω περισσοτερο
και μαλλον θα σου κατσει καλα το χαμηλο κουρδισμα στον ρανταλ  εγω παρατηρω παλι οτι οσο πιο χαμηλα κουρδιζω τοσο πιο φυσικος μου ακουγεται ο ηχος στον πιβει βαλβεκινγκ που εχω...........δεν πιστευω να ειναι απλα ιδεα μου κατι παιζει

ρε συ γκοθικ τι ειναι conklin??
φίλε μην μου λές τέτοια!εγώ ψαχνόμουν για ενισχητή!!μήν μου βάζεις πειρασμούς!! ;D
πάντως η σέκτερ του λόομις είναι τόσο φάκιν τέιστι

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
Απ: Απο την 6χορδη στην 7χορδη - ιός του G.A.S.
« Απάντηση #71 στις: 09/09/08, 10:08 »
Λοιπόν επειδή στο συγκεκριμένο post παρατηρώ μια επιδημία G.A.S. (G o t h i c και εσυ; ;D) θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια group therapy μπας και το ξεπεράσουμε :D..

Λοιπόν καταρχάς θα πρέπει να το ορίσουμε το G.A.S. για αυτούς που έχουν προσβληθεί αλλά δεν το γνωρίζουν.. Λοιπόν το G.A.S. (Gear Acquisition Syndrome) πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του αιώνα μας.. Οι λόγοι για την εμφάνιση του (και την εξάπλωση του) ήταν το ότι αυξήθηκαν οι ADSL συνδέσεις, έτσι ο καθένας μας μπορούσε να μπει σε οποιοδήποτε forum και να δει posts γραμμένα από άτομα που εκθείαζαν μια κιθάρα ως το τέλειο όργανο ενώ οι τελευταίοι δεν είχαν δει καν την συγκεκριμένη κιθάρα ούτε ζωγραφιστή.. Επίσης με την πτώση των τιμών και την εμφάνιση των e-stores του εξωτερικού (σε σημείο όπου αγοράζεις Triaxis με 2-3 μισθούς [αλλά και τρελές οικονομίες ταυτόχρονα], ενώ 10 χρόνια πριν για να αγοράσεις Triaxis έπρεπε να σε λένε Κροκίδη) τα "θύματα" του G.A.S. έγιναν περισσότερα.. Επειδή 1 παράδειγμα είναι χίλιες θεωρίες, συμπερασματικά:

Έχεις προσβληθεί από G.A.S.:

i) Όταν σου έρχεται η όρεξη να παίξεις κιθάρα, πηγαίνεις στο μέρος που τις φυλάς, αλλά προβληματίζεσαι για το ποια να διαλέξεις οπότε μετά από μία ώρα συγκρίσεων σου φεύγει η όρεξη και τελικά δεν παίζεις καθόλου..
ii) Όταν σε ρωτάνε ποιους ενισχυτές έχεις και παρατηρείς δυσκολίες να τους απαριθμήσεις όλους..
iii) Όταν έχεις κάνει homepage στο internet browser σου το www.thomann.de..
iv) Όταν το rack σου έχει φτάσει τα 2 μέτρα..
v) Όταν έχεις ζαλίσει τους φίλους σου μιλώντας ακατάπαυστα για ενισχυτές και σου ζητάνε να αλλάξεις θέμα, τους κάνει την χάρη και το γυρίζεις στα πεταλάκια..
vi) Όταν έχεις αγοράσει οτιδήποτε αναλογικό gear με super-ultra bypass κυκλώματα έχει κυκλοφορήσει αλλά όταν τα βάζεις να παίξουν όλα μαζί ακούγεται μια τζιτζικίλα..
vii) Όταν σηκώνεσαι από τον ύπνο σου στις 4:00 τα χαράματα για να μην σου πάρουν οι άλλοι το auction στο e-bay που αφορά ένα μπάσο με γαλλοσουηδικό αγριοέλατο στη ταστιέρα..
viii) Όταν έχεις 27 διαφορετικά πεταλάκια για flanger (ένα για κάθε κομμάτι που έχεις μάθει)..
ix) Όταν γνωρίζεις το studio και live gear όλων των σύγχρονων guitar gods μαζί με τις παραλλαγές τους..
x) Όταν τα καλώδια του gear σου φτάνουν για να συνδέσουν τα μηχανήματα 17 προβάδικων..
xi) Όταν ξέρεις περισσότερα πράγματα για τα μέρη μιας κιθάρας παρά για τα μέρη του κομματιού που προβάρεις με την μπάντα σου..
xii) Όταν έχεις παίξει ξύλο γιατί πολύ απλά ο άλλος δεν μπορούσε να "καταλάβει" ότι οι 5881 είναι καλύτερες από τις 6AQ5..
xiii) Όταν ακούς από την διπλανή παρέα να συζητούν για το Flight Simulation (άλλο G.A.S. και αυτό) και εσύ τα παρατάς όλα για να ψάξεις ποιος είναι αυτός ο καινούργιος ενισχυτής με το γελοίο όνομα Flight και ποια είναι η πεταλιέρα που το κάνει simulate..
xiv) Όταν για εσένα δεν υπάρχει δίλημμα για το ποια από τις 2 κιθάρες θα αγοράσεις αλλά για το ποια θα αγοράσεις πρώτη..

Όταν έχεις πάθει ένα ή και περισσότερα από αυτά, τότε έχεις προσβληθεί από τον ιό του G.A.S.

Ποια είναι η θεραπεία; Δύσκολο να πει κανείς.. Η πιο εύκολη λύση είναι να γίνεις το τσιμπούρι των μουσικών καταστημάτων και κάθε μέρα να πηγαίνεις και να "δοκιμάζεις" ότι υπάρχει στο στοκ τους.. Μετά από λίγο καιρό θα απομυθοποιήσεις τα πάντα και θα καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι μια κιθάρα και ένας ενισχυτής φτάνουν.. Άλλη λύση είναι να παρατήσεις την τωρινή κοπέλα σου (την οποία την έχεις εκπαιδεύσει να μην σου χαλάει πολλά) και να πας να "ψωνίσεις" μια καινούργια στο κοντινότερο σου καζίνο.. Το εισόδημα σου θα μειωθεί δραστικά οπότε χρήματα για G.A.S. δεν θα βρίσκονται εύκολα.. Σίγουρα η καινούργια κοπέλα θα στα φάει τα χρήματα σου, αλλά θα είναι απείρως πιο λίγα από το να ξοδεύεις σε G.A.S.. Η τελευταία λύση (και ίσως η πιο οδυνηρή) είναι να παρατήσεις την κιθάρα για 6 μήνες και έπειτα όταν πας να ξαναπαίξεις θα δεις ότι πλέον δεν θα μπορείς να παίξεις ούτε το solo του californication οπότε το gear θα σου φαίνεται αχρείαστο..

Υ.Γ.: Σαφώς και όλα τα παραπάνω είναι χιουμοριστικά και δεν έχουν σκοπό το να αποτρέψουν τα μέλη από αγορές.. Απλά με μέτρο, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή ;).. Και συγνώμη για το off-topic :)..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 09/09/08, 10:47 »
Εμένα πάλι με όλη αυτή τη συζήτηση περί 7χορδων μου άνοιξε ακόμα περισσότερο η όρεξη για ένα 7άρι conklin...  >:D
Νομίζω κατάλαβες για το θέμα που είχα βάλει για 7ρια μπάσα...

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #73 στις: 09/09/08, 11:33 »
Χαχα faser, θεικο ποστ!  :D
Μπορω να πω οτι παντα την παταω στο 2), το 5) μου το λεει η κοπελα μου, οι φιλοι μου εχουν και αυτοι τρελο ΓΚΑΣ, το 7) το ειχα κανει παλια μια φορα, και τα 10-11-14 παιζουν μαλλον  ;D
Τωρα ομως θα μπουν ολα για πουλημα γιατι ειναι απαραιτητα τα μετρητα, στο μελλον τα περισοτερα θα ξαναγοραστουν παντως  ;)
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος hoba

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 09/09/08, 12:32 »

Ρε συ, μια τετοια δεν ειχε ενα φεγγαρι ο φανης σε ενα σταντ στο μαγαζι?  ;D

Oχι ιμπανεζ, μια C7 Hellraiser ειχε φερει..