Γεια σας.
Θέλω κι εγώ να συμμετάσχω στη συζήτηση καθ'ότι κάτοχος μιας Ibanez RG7620. Κατ'αρχήν φίλε που ψάχνεσαι για εφτάχορδη, όσον αφορά στις Ibanez κοίτα
http://www.jemsite.com/ibanez/21-ibanez-and-other-guitars-info/604-7-string-specs-rg-w-tremolo.htmlΜην αγχώνεσαι. Κάποια παιδιά απάντησαν πολύ σωστά ότι απλά έχεις ΄μια επιπλέον χορδή. Αν αδιαφορήσεις για τη Σι τότε έχεις μια κανονική εξάχορδη. Το κέρδος είναι:
-στα χαμηλά κουρδίσματα
-κάτι που δεν είπε κανένας: σε σόλο-σκίσιμο δεν ανεβαίνεις την ταστιέρα, απλά έχεις άλλη μια μπάσα χορδή για τα κατεβάσματά σου!
Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω κατά πως σετάρεται μια κιθάρα με Floyd σε χαμηλά κουρδίσματα, φαντάζομαι ότι σε σταθερές γέφυρες δεν υφίσταται πρόβλημα, αλλά ένας καλός τεχνικός θα μπορεί να σε καλύψει σε αυτό το θέμα.
Σημαντικό θέμα: Οι EMG 707 δεν είναι η πιο εύκολη retrofit αναβάθμιση, ειδικά στις Ibanez. Ψηνόμουν κι εγώ μέχρι που ανακάλυψα ότι η υποδοχή του μαγνήτη (έχει πάνω τους μαμήσιους DiMarzio) χρειάζεται σκάψιμο!!!
Οπότε, αν θες να προσθέσεις τους μαγνήτες μετά, βρες το manual από το site της EMG, κοίτα τις διαστάσεις και μέτρα προσεκτικά το χώρο για τους μαγνήτες στην κιθάρα που θα αγοράσεις. Όχι ότι είναι καμμιά τρελή μόντα, απλά αν δεν έχει pickguard η κιθάρα μετά θα χρειάζεσαι βάψιμο.
Εγώ βέβαια, χωρίς να τη σκάψω, πήγα και τη φρέσκαρα στον Κακανιάρη και από μαύρη μου την έκανε λαχταριστή surf green.
Με λίγα λόγια, αν σου αρέσει πάρτην και δε θα το μετανιώσεις!