δλδ εννοείς πως ο καθένας έχει την δική του αλήθεια για τα πράγματα ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχει απ το περιβάλλον του??
γιατί αυτό δν μου φαίνεται άσχημη λογική και δικαιολογεί και την ύπαρξη όλων των θρησκειών...
+ το ότι δν υπάρχει λόγος να προσπαθεί να πείσει ο ένας τον άλλον αφού δν πρόκειται να αλληλοσυνεννοηθούν...
Ενδιαφερουσα προοπτικη συζητησεως (ως συνηθως εκτος θεματος)
θα το ελεγα καπως διαφορετικα, μαλλον καθενας εχει την δικη του προσωπικη προσεγγιση της αληθειας, αυτό λεγεται προσληψη της αληθειας, δηλ. ο διαφορετικος τροπος (δρομος) με τον οποιον γινεται κατανοητη η αληθεια και προσλαμβανεται από τον καθενα χωριστα, εννοω την αληθεια γενικα και ανεξαρτητα από το θεμα της υπαρξεως των θρησκειων, όταν ακους όμως να λενε «η δικη μου αληθεια» πρεπει να ξερεις ότι αυτό το οποιον λεγεται δεν ανταποκρινεται σε αυτό το οποιον εννοειται, τα λεγοντα και τα λεκτα παραφωνουν, αυτά τα οποια λεγονται (οι λεξεις) και αυτά για τα οποια λεγονται (τα πραγματα), δηλ. άλλο λενε κι άλλο εννοουν, λεγεται «η δικη μου αληθεια» αλλα εννοειται «το δικο μου ψεμμα», το ψεμμα δεσμευει και τελικα υποδουλωνει τον ανθρωπο στα ασφυκτικα ορια του εγωισμου, δηλ. αποκλειει σε στενο και καταθλιπτικο χωρο, η αληθεια ελευθερωνει από τα ορια της εμπαθειας του εγω, ο ζητων αληθεια, ο ασκητης, δεν θα προσβαλλει ποτε την αληθεια λεγοντας «η δικη μου αληθεια», διοτι γνωριζει καλως ότι αληθεια υπηρετουσα ιδιοτελεις σκοπους είναι αληθεια διεφθαρμενη δηλ. είναι ψεμμα, άλλο πραγμα ειναι η δικη μου περιπτωση για την αληθεια και άλλο η δικη μου αληθεια, το δικο μου αυτοκινητο,
τα ερεθισματα από εξω ειναι πραγματικοτητα, ως προς την αληθεια όμως αποτελουν ανασταλτικο παραγοντα, δηλ. παραπλανουν, όπως ο θορυβος σε σχεση με τον μουσικο ηχο ενοχλουν και πρεπει να αφαιρουνται ένα-ένα και το κατά δυναμην, στην αληθεια φθανεις δια της νοησεως (διανοια) και με τον νου, δια των αισθητων φθανεις σε αυτό που ειναι αντιθετο στην αληθεια,
για το τελευταιο περι αλληλοσυνεννοησεως θα ελεγα το εξης, στην οικονομια ότι αγοραζεις πουλας + το κερδος, αγοραζεις 5 πουλας 5 + κερδος, ανεβαινουν οι τιμες αγοραζεις το ιδιο προιον 10, πουλας 10 + κερδος, καθενας υπολογιζει την ζημια και την χρεωνει στον επομενο, δεν προκειται ποτε να πειση ο ενας τον αλλον να πληρωση την ζημια, δηλ. να περιοριση ή να μηδενιση το κερδος, την ζημια την πληρωνει παντα ο άλλος, ο επομενος στην αλυσσιδα,
βλεπω εσωπασαν παλι οι παντες, φαινεται οτι το σκεφτονται