Βασικα νομιζω το σημαντικοτερο στο θεμα ηχου ειναι παρολες τις επιρροες που εχει καποιος να μπορεσει να φτιαξει τον προσωπικο του ηχο και οσων αφορα τα χερια του και οσων αφορα τα settings στα μηχανηματα του...
Εγω αυτο που εχω δει μετα απο αρκετα χρονια, για αυτα που μου αρεσουν να παιζω, ειναι κιθαρες τυπου strat, modded συνηθως χωρις pickguard (περισσοτερο ξυλο) με 2 διπλους που σπλιταρρονται, να ναι γκαζωμενοι αλλα οχι υπερβολικα, να εχουν πολυ καλο διαχωρισμο των χορδων και βεβαια ενα floyd rose original. Εχω επισης καταληξει οτι παρολο που μπορω να γουσταρω και ebony & rosewood ταστιερα, συνηθως μου αρεσουν περισσοτερο ηχητικα οι maple. Σαν μπρατσο εχω δει να μου ταιριαζει καλυτερα το soft V σε ουτε πολυ λεπτο ουτε πολυ χοντρο μπρατσο.
Βεβαια οταν θελω να παιξω πιο καθαροαιμα blues, απλα αρπαζω την 1η stratocaster που βλεπω και δεν χρειαζομαι τπτ αλλο

Τωρα για το θεμα ενισχυτη κτλ, ακομα το ψαχνω για να μπορεσω να καταληξω καπου, αλλα εχω δει οτι με τραβανε πιο πολυ για ρυθμικα και σολο στον bridge μαγνητη οι ηχοι τσιτωμενων και πουσαρισμενων (με κανα boost) παλιων marshall (μεχρι Jubille, jcm 800, plexi κτλ), ενω για solo σε neck μαγνητη προτιμω Mesa Boogie Mark series που εχει αυτο το singing ηχο.
Προτιμω 4x12 καμπινες αν κι εχω δει οτι οταν μπορω και συνδυαζω μια 4x12 μαζι με την 2x12" (ανοικτη) που εχει ο Vetta ο ηχος γεμιζει ακομα πιο πολυ και μου αρεσει που η μια καμπινα δινει πολυ focused ηχο ενω η αλλη πιο "σκορπιο".
Απο αποψης EQ γενικα μου αρεσει να ακουγονται πολυ καθαρα τα πριμα και υψηλομεσαια, να μην υπαρχει ελειψη μεσαιων (συνηθως στο κεντρο, λιγο πανω ή λιγο κατω απο το κεντρο) και τα μπασσα τοσο ωστε να μην μπουκωνουν μεν, να δινουν ομως αυτο το oomph... Συνηθως χρησιμοποιω το eq του ενισχυτη για να δωσω αρκετα μπασσα και μετα κοβω συγκεκριμενες συχνοτητες απο γραφικο.
Το gain αναλογα τον ενισχυτη που χρησιμοποιω μπορει να το εχω τερμα ή και λιγο. Επειδη ομως οι ενισχυτες που μου αρεσουν ειναι συνηθως mid gain, συνηθως το τσιτωνω, μιας και τετοιοι ενισχυτες με τους αναλογους μαγνητες εχουν το καλο οτι μπορεις να ρυθμισει μονο με το χερικαι το volume στην κιθαρα ποσο βρωμικος θα ειναι ο ηχος σου. Ετσι το βαζω τερμα και αναλογα τι θελω ρυθμιζω το χερικαι το volume της κιθαρας.
Απο εφφεδακια χρησιμοποιω ελαχιστα εως καθολου... Ενα μικρο delay (300msec), κανα βαθακι αν θελω περισσοτερο ambience, κανα chorus για πιο αερατους ηχους και κανα wah πολυ σπανια... Παραμορφωτικα πεταλια δεν χρησιμοποιω ποτε... μονο κανα boost αν χρειαζεται... Α και βεβαια καναν compressor και γραφικο/παραμετρικο eq.