Αποστολέας Θέμα: Blackheart  (Αναγνώστηκε 47639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Blackheart
« Απάντηση #25 στις: 15/10/08, 22:33 »
Ρε Jezus, μου κατεστρεψες το ονειρο.....
Για οσους δεν ξερουν απο blackstar....

Η εταιρια, βασικα εχει 2 σειρες ενισχυτων και μια πεταλιων. Η μια σειρα απο τους ενισχυτες λεγεται artisan και βγαινει μονο 15αρι και 30αρι κομπο, 100αρα κεφαλη, και αποτι ειδα θα βγαλουν και 30αρα κεφαλή. Υποψην οτι οι ενισχυτες της ειναι hi-end p2p.

Ειδα και το HT-5, και ειδα 15αρα καφαλη artisan στα 300 και χαρηκα....
Ανεφερε ο jezus ομως, οτι δεν αναφερει κατι για τελικες λαμπες...
Και ξανακοιταω προσεκτικα και τι βλεπω: Blackstar HT 5

Η σειρα HT ειναι η σειρα των πεταλιων της...
Οποτε, αποτι καταλαβα μιλαμε για ενα αυτοενισχυομενο πεταλι, σε μορφη κεφαλης και κομπο....
Τα πεταλια εχουν μια λαμπα στην προενισχυση, οποτε ταιριαζουν και τα specs...

Με τις υγειες μας.

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
  • Where the Southern Cross meets the Yellow Dog
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 15/10/08, 22:39 »
Απ'οτι βλεπω μαλλον ειναι με τρανζιστορ τελικο? Μονο μια λαμπα στην προενισχυση αναφερει (12BH7, που ειναι σαν 12ΑΧ7 αλλα με λιγοτερο γκειν και μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων, αν δεν κανω λαθος).
Δεν αναφερει ουτε αλλες λαμπες στην προενισχυση, ουτε στον τελικο, και αυτη η προσομοιωση καμπινας συνηθως σε τρανζιστορατους μπαινει.

Μπορεί να μην το αναφέρει στον thomann,αλλά η 12ΒΗ7 δεν παίζει τον ρόλο προενισχύτριας σε αυτόν τον ενισχυτή.Στην προενίσχυση υπάρχει 12ΑΧ7,και την 12ΒΗ7 την χρησιμοποιεί στον τελικό σε push-pull configuration.Θα μπορούσες να τον πείς...σχεδόν "shortblock"  ;)
Οι...Θωμάδες μπορούν να διαβάσουν και το παρακάτω:
http://www.musicworkshopsydney.com/store/amps/electric-guitar-amps/blackstar-amps/blackstar-ht-5-watt-all-valvecombo.html

Πάντως,από φωτογραφίες της πλακέτας που είδα,ούτε ο blackheart σκοτώνεται στην "tube-ίλα" εδώ που τα λέμε.

« Τελευταία τροποποίηση: 15/10/08, 22:42 από RoyBatty »
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
« Απάντηση #27 στις: 16/10/08, 00:38 »
Τελικά τους Blackheart (και τους Blackstar) τους φέρνει κανείς στην Ελλάδα;
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #28 στις: 16/10/08, 13:45 »
"... the tone control network and takes
you from the USA to the UK and any where in between... "

Καπου στον Ατλαντικο δηλαδη?  :P
Δεν ξερω πως ειναι το κυκλωμα του, αυτο που ξερω οτι μια διπλοτριοδος προενισχυσης δεν μπορει να βγαλει 5 βατ, και δυο να βαλεις σε πους-πουλ παλι δεν βγαζουν 5 βατ, οποτε μαλλον εχουν κανει και σαν αυτο που εχει κανει η Βοξ σε καποιους ενισχυτες?
Και το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ενισχυτες με ΕΛ34 στα 5 βατ, που παιζουν σε ενταση συζητησης σαν τερματισμενοι 100αρηδες (σε αλλες τιμες βεβαια), με σωστη αποκριση συχνοτητων, κατι ενισχυτες 2 βατ με 12ΑΧ7 που εχω δει δεν κουναν το μεγαφωνο στα μπασα με την καμια, οσο καλα και δυνατα και να ακουγοντε.
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 23/10/08, 00:12 »
" Δεν ξερω πως ειναι το κυκλωμα του, αυτο που ξερω οτι μια διπλοτριοδος προενισχυσης δεν μπορει να βγαλει 5 βατ
ναι,ξέρω τι σκέφτεσαι,"κανονικά πρέπει να είναι 1 watt το πολύ",αλλά μιας και δεν ξέρεις το κύκλωμά του μην κάνεις εικασίες   :)
Σε ένα μήνα περίπου θα μάθουμε τι είναι.
Και το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ενισχυτες με ΕΛ34 στα 5 βατ, που παιζουν σε ενταση συζητησης σαν τερματισμενοι 100αρηδες (σε αλλες τιμες βεβαια),
Μάλλον εννοείς EL84,γιατί EL34 και 5 watt δεν γίνεται,ότι κι αν σου λένε  ;)

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #30 στις: 24/10/08, 21:20 »
Nαι λογο κατασκευης μια 12ΑΧ7 δεν μπορει να δωσει πανω απο 2 βατ το πολυ ας πουμε, αλλα παιζει προφανως κατι αλλο στο κυκλωμα οπως ειπα (οπως π.χ. στους ΒΟΞ), οποτε θα δειξει. Αλλα σιγουρα δεν ειναι φουλ λαμπα αλλα υβριδικος κατα καποιο τροπο.
Οσο αφορα τους 5 βατ με ΕΛ34 που παιζουν σαν τερματισμενο πλεξι σε εντασεις ψυθιρου, σε λιγες μερες θα ειναι εδω, οποτε και θα πω εντυπωσεις (εκτος αν μου ειπαν λαθος τη λαμπα).
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος sstavrin

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 30/12/08, 18:22 »
επειδή με ενδιαφέρει και εμένα ο ενισχυτής παραθέτω κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του που βρήκα στο ιντερνετ ίσως να βοηθείσουν

Αποσυνδεδεμένος RoyBatty

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: 30/12/08, 19:53 »
Μπράβο βρε sstavrin,από που τις ξέθαψες;  ;)
Από αυτά που βλέπω,είναι όντως υβριδικός.Όχι πως αυτό είναι κακό βέβαια,αλλά σίγουρα είναι φτιαγμένος για preamp distortion.

Αποσυνδεδεμένος metalmike

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 30/12/08, 22:41 »
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για Βlackheart, ειδικότερα τον ΒΗ15Η Ηandsome Devil. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω οικονομικό, high gain λαμπάτο ενισχυτή οπότε ψάχνομαι να βρω έναν που να δέχεται καλά τα πετάλια και ειδικά τα distortion (για metal ήχο) ώστε να βολευτώ έτσι (ξέρω ότι σίγουρα κάποιοι θα αντιδράσουν αλλά δε μπορώ να κάνω αλλιώς). Αν ξέρει κανείς πως τα πάνε οι Βlackheart με distortion πεταλια ας μου πει. 'Εχει κάποιος άλλος να προτείνει φθηνό λαμπάτο ενισχυτή με σκοπό να συνδιαστεί καλά με distortion πετάλι;

Eίδα τα παρακάτω 2 βιντεακια και μου άρεσε ο ήχος που έβγαζε ο Βlackheart σε συνδιασμό με distortion πετάλι (μου άρεσε βασικά αυτή η marshall χροιά που βγάζει). Στο 2ο βίντεο μου άρεσε πιο πόλυ απο τους άλλους 2. Δείτε τα και πείτε μου τη γνώμη σας.

http://www.youtube.com/watch?v=lg3Bs1GLiZw

http://www.youtube.com/watch?v=BrQJ3OOE-mw
« Τελευταία τροποποίηση: 30/12/08, 22:43 από metalmike »

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: 02/01/09, 11:14 »
δεν ειναι υβριδικος ο blackstar, κανονικος λαμπατος ειναι. Η 12bt7 δεν εχει σχεση με τις 12αχ7 κτλ. Ειναι τελικη, βγαζει 5 watt κ το καλυτερο (για μενα) ειναι οτι δουλευει push-pull με μια μονο λαμπα. Κανονικα ειναι αδυνατο. Χρειαζονται δυο λαμπες, αλλα με τη συγκεκριμενη γινεται, υποθετω λογω της φυσης της κατασκευης της.

Κατα τα αλλα βασιζεται στο blakcstar ht dist, εχει κ isf control(μάλλον κατι σε global eq μου κανει τωρα αν ελγχει κ ρευμα/ταση κ αρμονικες δεν ξερω).

Μεσα απο το youtube ακουγεται ενθαρρυντικα καλα, σε σχεση με το blackheart πιθανο να ειναι ανωτερο,σιγουρα πιο ευελικτο αλλα κ πολυ πιο ακριβο

To blackheart βγαινει 165 ευρω περιπου σαν κομπο απο to dv247.com
Το blackstar, 300+ απο thomann. Αν βγει σε αγγλικο σιγουρα θα ειναι πιο κατω

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #35 στις: 09/01/09, 22:54 »
Καταρχην ο ενισχυτης εχει λαμπα 12BH7, οχι 12bt7.
Και ειναι της οικογενειας των 12ΑΧ7, πιο κοντα στην 12AU7, δηλαδη ειναι διπλοτριοδος και χρησιμοποιειτε συνηθως σε προενισχυτες για ενισχυση τασης, οχι ρευματος (θα ελιωνε αν προσπαθουσες να βγαλεις 5 βατ απο αυτη  ;D ).
Το οτι ειναι παρομοια με την 12AU7 σημαινει οτι εχει και μικροτερη απολαβη απο μια 12ΑΧ7.
Επισης, απο τη στιγμη που η λαμπα ειναι ΔΙΠΛΟτριοδος, σημαινει οτι εχει δυο τριοδους μεσα, οποτε μπορει να συνδεθει σε τοπολογια πους-πουλ, με αναμφιβολα αποτελεσματα καμια φορα λογο κακης σχεδιασης κυκλωματος η κακης ποιοτητας λαμπας. (υπαρχουν διαροες απο τη μια τριοδο στην αλλη)
Οποτε ψαξτο λιγο να δεις οτι ισχυουν τα παραπανω, ο ενισχυτης ΕΙΝΑΙ "υβριδικος", την 12ΒΗ7 την χρησιμοποιουν γιατι αντεχει μεγαλυτερα plate voltages και γι'αυτο συχνα χρησιμοποιειτε και ως driver tube.  :)
Δεν ξερω τι ακριβως εχουν κανει στο κυκλωμα αν δεν δω σχεδιαγραμμα, κατι αντιστοιχο με τη Βοξ φανταζομαι.
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #36 στις: 09/01/09, 23:04 »
Επισης, σε αυτο μπορει να κανω λαθος γιατι το συμπερανα κοιτωντας τις φοτο πιο πανω και οχι βλεπωντας καποιο σχεδιαγραμμα, βλεπω εναν μετασχηματιστη τροφοδοσιας, κατι που ειναι το τσοκ προφανως (οποτε προφανως οι λαμπες λειτουργουν σε αρκετα βολτ, καλο αυτο), αλλα οχι μετασχηματιστη εξοδου! Και απο τη στιγμη που δεν ειναι ΟΤΛ σχεδιαση σημαινει οτι το σταδιο εξοδου δεν ειναι αμιγες λαμπατο!
Μπορει να κανω λαθος σε αυτο, αλλα απο τις φοτο αυτο βλεπω...
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: 10/01/09, 00:34 »
εχει κ isf control(μάλλον κατι σε global eq μου κανει τωρα αν ελγχει κ ρευμα/ταση κ αρμονικες δεν ξερω).

Το isf control της σειρας artisan, αποτι θυμαμαι παντως ελεγχει και την ταση. Δεν ξερω αμα ισχυει το ιδιο εδω(πιθανων να ισχυει)

Και απο τη στιγμη που δεν ειναι ΟΤΛ σχεδιαση σημαινει οτι το σταδιο εξοδου δεν ειναι αμιγες λαμπατο!

Με το 'δεν ειναι αμιγες λαμπατο' θελεις να πεις 'ειναι φουλ λαμπατο' ή 'καθολου λαμπατο' ?

Αποσυνδεδεμένος tech21man

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: 10/01/09, 11:33 »
Προς το παρον οντως οποια αναφορα βρισκω για την 12bh7 (λαθος το εγραψα το Τ!) ειναι σαν driver tube,προενισχυτρια διπλοτριοδο. Απο εκει κ επειτα η blackstar λεει οτι δουλευει σαν Push pull διαταξη. Εχω ξαναακουσει ενισχυτακια που να δουλευουν με 12ρες για τελικες αλλα 5watt κανενα. Επισης η εταιρεια δεν αναφερει πουθενα solid state ενισχυση...νεο μυστηριο επεται ψαξιμο

Ξερει κανεις με ποια λαμπα δουλευει τελικη κ βγαζει 1watt ο blackheart killer ant???

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #39 στις: 10/01/09, 19:06 »
Με το 'δεν ειναι αμιγες λαμπατο' θελεις να πεις 'ειναι φουλ λαμπατο' ή 'καθολου λαμπατο' ?

Συγνωμη ηθελα να πω οτι μονο οι ΟΤΛ ενισχυτες εχουν φουλ λαμπα σταδιο τελικης ενισχυσης και δεν εχουν μετασχηματιστη εξοδου, και αυτος δεν ειναι ΟΤΛ ουτε εχει (απ'οτι βλεπω απο τη φοτο παντα, μπορει να κανω λαθος) μετασχηματιστη εξοδου, οποτε το σταδιο εξοδου ΔΕΝ ειναι φουλ λαμπα.
Ξερει κανεις με ποια λαμπα δουλευει τελικη κ βγαζει 1watt ο blackheart killer ant???
Two 12AX7/ECC83 power preamp and power amp tubes λεει στο εγχειριδιο χρηστη... οποτε εχει δυο 12ΑΧ7, τωρα το πως ειναι συνδεμενες...  ;D
Παντως υπαρχουν ενισχυτακια στο 1βατ οπως nano-valve με παρομοιες λαμπες, και κατι λαμπατες πεταλοπροενισχυσεις εχουν και εξοδο 1-2 βατ για συνδεση με καμπινα (καποιες εχουν τρανζιστορατο ενισχυτη που βγαζει τα 2 βατ).

-μολις ειδα οτι χρησιμοποιει την μια 12αχ7 και τη μιση απο τη δευτερη ως προενισχυση, μετα εχει ενα στανταρ (set) EQ, και μετα χρησιμοποιει το δευτερο μισο της δευτερης λαμπας ως τελικη ενισχυση.
« Τελευταία τροποποίηση: 10/01/09, 19:10 από Jezus »
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος adrian666

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: 11/01/09, 23:22 »
δεν μου λέτε ρε παιδιά σχετικά με τους blackheart....εγώ σκεφτόμουν να πάρω τον BLACKHEART HANDSOME DEVIL COMBO BH15-112.παίζω metal και τον ενισχυτή τον θέλω για home practice και κανένα studio δηλαδή σε φάση 15w σε λαμπά και 30-40w τρανζίστορ,και από ότι κατάλαβα  από τα post που διαβάζω δεν ταιριάζει γενικά στην όλη μου φάση(γιατί έχω πεταλιερα digitech rp 250)......και επειδή θα χαραμίσω τον λαμπάτο ενισχυτή με ψηφιακή πεταλιερα,άκουσα ότι δεν προτείνεται ο blackheart και τόσο για metal καταστάσεις...

τι λέτε εσείς πάω για ακόμη μια φορα για τρανζιστορατο ενισχυτή?? :-[
κρίμα γιατί ήθελα να πειραματιστώ και με λαμπατους ενισχυτές αλλα μάλλον η πεταλιερα μου χαλάει όλη την δουλειά..

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #41 στις: 12/01/09, 02:15 »
δεν νομιζω να ειναι ασχημος για τη χρηση που θελεις, ειδικα απο τη στιγμη που εχει και 12" μεγαφωνο, αλλα σιγουρα ενας τρανζιστορατος παρεχει μεγαλυτερη ουδετεροτητα για να εισαι πιο κοντα στους ηχους που ηδη εχεις φτιαξει, και ενας καλο τρανζιστορατος θα ειναι πιο ευελικτος απο θεμα eq και λοιπον ρυθμισεων, και πιο ανετος και λιγοτερο επιφοβος στο να τον κυκλοφορεις γυρω-γυρω πιστευω.
αν μπορεις ομως δοκιμασε τον, μπορει να σου κανει.
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: 12/01/09, 03:07 »
εντάξει δεν mprorw να πω ότι και με λαμπά marshall  και peavey που έχω παίξει ήταν άσχημος ο ήχος..θα δοκιμάσω και σε άλλους και βλέπω...

σε τρανζιστοριλα από την άλλη έχετε να προτείνεται κάτι?

Αποσυνδεδεμένος m@ster k@frer

• and also a tele-k@frer...
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το κιθαριζειν εστι φιλοσοφειν......
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #43 στις: 12/01/09, 03:10 »
εντάξει δεν mprorw να πω ότι και με λαμπά marshall  και peavey που έχω παίξει ήταν άσχημος ο ήχος..θα δοκιμάσω και σε άλλους και βλέπω...

σε τρανζιστοριλα από την άλλη έχετε να προτείνεται κάτι?
εγω κλασικα θα προτεινω τον randall rg75(η και 100) ειδικα για μεταλ μετραει ο ενισχυτης...
ειναι βεβαια υβριδικος, χωρις αυτ να αποτελει πλεονεκτημα του, αλλα ουτε και μειον....

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 12/01/09, 03:20 »
ναι εντάξει γενικά η randall σε αυτό το είδος είναι κορυφή..
αλλα δεν ξέρω κολλάω λίγο στο υβριδιακή δεν ξέρω γιατί..

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #45 στις: 12/01/09, 03:22 »
ναι εντάξει γενικά η randall σε αυτό το είδος είναι κορυφή..
Πανε ακου τον....
Το καλυτερο που εχεις να κανεις...

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 12/01/09, 03:25 »
ναι ρε σου εννοείται..ότι προτείνεται δοκιμάζεται...για δώσε και άλλους 2-3 να έχω ποικιλία μην κολλήσεις με το budget..

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #47 στις: 12/01/09, 03:26 »

τρανζιστορατος ειναι με μια λαμπα στην προενισχυση, δεν ειναι κατι το περιεργο, μην τον φοβασαι, βαλ'τον υποψηφιο ανετα!
αν ειναι στα χρηματα σου δοκιμασε τον, μετραει.
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • ΧΑΡΤΙΝΑ ΟΝΕΙΡΑ
« Απάντηση #48 στις: 12/01/09, 03:26 »
ναι ρε σου εννοείται..ότι προτείνεται δοκιμάζεται...για δώσε και άλλους 2-3 να έχω ποικιλία μην κολλήσεις με το budget..
Μιλας για τρανζιστορ παντα...?

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: 12/01/09, 03:36 »
e με ψηφιακή πεταλιερα που χρησιμοποιώ για τρανζιστοριλα λέω πάλι...

αν και γουστάρω να μπω στο club τις λάμπας...