Είμαι κάτοχος ενός Floor Pod εδώ και μερικούς μήνες. Όπως είχα γράψει και σε άλλο ποστ, εδώ στο kithara, για τα λεφτά του κακό δεν είναι. Ίσα ίσα, είναι μια χαρά. Σου παραθέτω από κάτω κάποια πράγματα που έχω εντωπίσει εγώ σαν χρήστης του :
1) Δεν έχει πάρα πάρα παρά πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Θέλει απλά να το προσέχεις λίγο και να μην το "κοπανάς" πολύ δυνατά όταν πατάς τα foot switches.
2) Έχει αρκετά (σε ικανοποιητικό βαθμό) amp models, που πιστεύω πως θα σε καλύψουν, σύμφωνα με αυτά που θέλεις να παίζεις (εδώ παίζουν ρόλο πάντα και οι μαγνήτες της κιθάρας φυσικά.
3) Εχεί τα βασικά εφέ (Chorus, Flanger, Tremolo, Delay, Sweep Echo και Delay), όλα ρυθμιζόμενα από knobs. Εδώ να σημειώσω οτι με το ίδιο knob χειρίζεσαι chorus και flanger, που σημαίνει πως καμιά φορά παρεμβάλεται το flanger, όταν θέλεις μόνο chorus. Λίγο εκνευριστικό αυτό, αλλά με λίγο ρύθμιση παραπάνω διορθώνεται.
4) Έχει expression pedal, αρκετά καλό, ρυθμιζόμενο, για volume και wah.
5) Έχει 64 θέσεις αποθήκευσης ήχων, εκ των οποίων οι 60 είναι presets (αλλάζουν όμως) και οι υπόλοιπες 4 κενές για τον χρήστη.
6) Έχει tuner.
7) Στις αλλαγές μεταξύ των banks έχει αρκετά καλή απόκριση και δεν καθυστερεί.
8 ) Δουλεύει άψογα στο return. Μην το βάλεις ποτέ καρφί στον ενισχυτή, αν χρησιμοποιείς τα amp models. Εκεί θα παιδευτείς για να το ρυθμίσεις.
9) Από ενισχυτή σε ενισχυτή θα πρέπει να κάνεις μικρό αλλαγές στις ρυθμίσεις.
10) Είναι πάρα πάρα πάρα πολύ εύχρηστο.
11) Επίσης έχει ειδική επιλογή για ενισχυτή και για direct mode, που εμένα μου έλυσε τα χέρια ηχογραφώντας σε PC.
12) Δεν συγκρίνεται με μεγαλύτερες πεταλιέρες της εταιρείας, ούτε για αστείο. Είναι κατώτερο σαφώς.
13) Μεταφέρεται πανεύκολα, γιατί είναι μικρό κι ελαφρύ.
14) Το θεωρώ ιδανικό για Home Recording, για πρόβες και για Live. Αρκεί να μελετήσεις τον ήχο του και να κάνεις σωστές ρυθμίσεις. Εγώ το χρησιμοποίησα όταν το πρωτοπήρα σε live και τα πήγε καλά, αν και δεν ήξερα να το δουλεύω ακόμα καλά.
Ουφ! Αν ξέχασα κάτι θα επανέλθω...