Lampros! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πειραγμένος είναι ο εγκέφαλός μου!!
Χ-versus, για μερικούς ανθρώπους, δεν υπάρχει, τρέχω αυτό το καιρό! Τρέχουνε συνέχεια! Οπότε το κατάλαβα από την αρχή ότι έκανες Πλάκα!! Τους άθλιους διαβάζεις ε ? Αθλιότης αθλιοτήτων τα πάντα αθλιότης! Μαζί με το Νeikos θα το εκδώσουμε το βιβλίο αλλά θέλουμε ένα όμορφο και έξυπνο παιδί να το Λανσάρει, είσαι μέσα ??!!
Αγαπητέ Gandalf!
Αγαπητέ παππού ήθελα να πω! την μελέτη την χρειάζεσαι, για να ξέρεις τι λες....Διότι έαν δεν ξέρεις τι λες, καλό είναι να μην ανοίγεις το στόμα σου ή να το ανοίγεις και στο τέλος να λες και την λέξη αμπελοφιλοσοφίες. Σίγουρα η μελέτη διευρύνει τους ορίζοντες. Αλλά λέξη που χρησιμοποιούμε και διαστρεβλώνουμε την αρχική της έννοια, επρόκειται για αμπελοφιλοσοφία.Δεν μπορούμε να λέμε φτάσαμε στην κορυφή και να βρισκόμαστε ακόμη στους πρόποδες ή στην μέση του βουνού. Ούτε να λέμε θάλασσα και να 'ναι το νερό γλυκό. Δηλαδή, υπάρχουν απλές λεξούλες, που ξέρουμε να τις κατανοούμε κάπως. Με τούτες γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι και ξηγημένοι.
1) Δεν αναρωτιέμαι πως σκέφτονται τα παιδιά.
2) Ούτε αναρωτιέμαι πως σκέφτεται κάποιος που έχει χάσει την ικανότητα της ομιλίας από ατύχημα.
3) Ούτε αναρωτιέμαι πως μιλώ γλώσσα διαφορετική από την μητρική μου.
4) Ούτε αν το ηχόχρωμα αλλάζει την σημασία των λέξεων.Αυτό έχει κάποια σχέση με τα όσα λέω, αλλά αν αλλάξει η έννοια, τότε μιλάμε για άλλη λέξη.Δηλαδή, επειδή δεν βρίσκουμε κάποια λέξη που να μας κάνει εκείνη την ώρα, παίρνουμε μία ήδη υπάρχουσα, της αλλάζουμε τα φώτα (δηλαδή την έννοια) και χαιρόμαστε με τις τραγουδιστικές μας ικανότητες. Με απλά λόγια, παίρνουμε τον Παππού τον ντύνουμε Trendy, του δίνουμε ένα Ecstasy και τον βάζουμε να κάνει Strip Show πάνω στην Μπάρα! Είναι ο παππούς αυτός ? (κρύβε λόγια...)
Είμαι σίγουρος βέβαια, πως απαντώντας σε τέτοια ερωτήματα, θα διευρύνω πολύ τον γνωσιακό μου ορίζοντα.
Βλέπω ότι κάθε λέξη και κάθε δημιούργημα, είναι εντελώς ξεχωριστό. Κάθε δημιούργημα λοιπόν , θα μπορούσε σαν όνομα να είχε ένα μοναδικό κλειδί. Σκέψου αγαπητέ παππού, τον αριθμό ταυτότητας που έχουμε ο καθένας μας. Ελπίζω να είναι μοναδικός, για να μην με πάνε μέσα για κάποια δολοφονία που δεν έκανα. Ίσως αν γνωρίζεις από βάσεις δεδομένων, με καταλαβαίνεις καλύτερα. Όπως το ΑΦΜ του καθένα μας. Σκέψου λοιπόν αγαπητέ, πως κάθε λεξούλα, είναι ένας μοναδικός αριθμός ΑΦΜ και η έννοια αυτής, ένας μοναδικός άνθρωπος. Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να χρησιμοποιούμε αυτό το ΑΦΜ, για άλλους ανθρώπους, αλλά ούτε και σε αυτόν τον άνθρωπο να προσάπτουμε διαφορετικό ΑΦΜ. Έτσι και με τις λέξεις. Όταν λοιπόν ρωτάμε τι σημαίνει μία λέξη, σε δέκα διαφορετικούς ανθρώπους και δίνουν δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Νομίζω ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την επικοινωνία και με την Παιδεία. Διότι η επικοινωνία μου φαίνεται πως είναι μαθηματικά, με διαφορετικά σύμβολα, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε.Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί οι άνθρωποι, εφόσον είχαν αυτή τη γλώσσα, δεν το κάνανε σωστά ? Γιατί δεν δημιούργησαν καινούριες δικές τους λέξεις, για κάθεμία από τις ιδιαίτερες καινούριες έννοιες που σκεφτόταν ο καθένας ?
Γιατί μου φαίνεται , ότι τον ειλικρινή τρόπο που υπάρχει για να συνενοηθούμε, τον χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο, έτσι ώστε να γίνεται ένας ψεύτικος τρόπος επιφανειακής και γρήγορης επικοινωνίας δίχως νόημα ?
Μήπως τελικά, έτσι εξηγείται όλο αυτό το μπάχαλο που επικρατεί

Διότι, αν δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε όσο γίνεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, τόσο που να τείνει στο ΑΠΟΛΥΤΟ.....πως θέλουμε να υπάρχει αρμονία και τάξη στις σχέσεις μεταξύ μας και στην Ζωή
Συμφωνώ γι αυτό που λές, περί του φαίνεται και του είναι. Όσο όμως περισσότερο πλησιάσει το φαίνεται, του λόγου και της γλώσσας στο είναι, τόσο καλύτερα θα επικοινωνούμε, θα καταλαβενόμαστε και θα είναι πιο καθαρά τα πράματα. Οι φιγούρες της φωτογραφίας, θα είναι ανάγλυφες και όχι θαμπές.
Αν δικαιώνεται τόσο πολύ ο Πρωταγόρας και ο Faser, ίσως τελικά, να φας εσύ πρώτος κόλυβα! χαχαχα
ΑρΤζουΕντίνα!
Δεν συμφωνώ στον εγκλωβισμό, συμφωνώ όμως με την οριοθέτηση.
Η ειλικρίνεια ενός βλέμματος, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή, όπως και του αγγίγματος και της σιωπής, είναι σημαντικό όμως να γίνονται με ειλικρίνεια, όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται και με τις λέξεις.
Τον x-versus, όλοι τον χρειάζονται για βύσμα.....θα είναι το δεξί χέρι του Παππού, στην νεομετασχηματίσθα κυβέρνησης!
Γέροντας! Τούτο λέω και εγώ! "οι λέξεις είναι όλες τους μοναδικές ...η έννοιά τους εξίσου το ίδιο."
Μου φαίνεται λοιπόν, πολύ περίεργη ιστορία, να τις διαστρεβλώνουμε εκκούσια ή ακούσια, καθημερινώς.
Όταν επικρατεί τέτοιο μπάχαλο στην ζωή, όλα μπάχαλο είναι.