Γεια σας!
Κατ'αρχήν δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ταιριάζει το θέμα. Το έβαλα στην τύχη εδώ..
Πριν από λίγες ώρες γύρισα από πρόβα με μια μπάντα όπου παίζουμε λίγο καιρό και μέχρι τώρα το playlist μας αποτελείται κυρίως από maiden κομμάτια (

).
Το πρόβλημα μου (χάρη στο οποίο ψιλο-φρίκαρα σήμερα) είναι ότι ο ήχος μου σε σχέση με του άλλου κιθαρίστα είναι πάντα σχεδόν λίγο κάτω του μετρίου έως χάλια

Και εξηγώ..
Ο συνκιθαρίστας παίζει με μια jackson warrior των 400-500ευρο (δε θυμάμαι ποια ακριβώς) με τους στοκ μαγνήτες (duncan designed active είναι) και παίζει στο στούντιο όπου πάμε συνήθως καρφί είτε με ένα marshall κεφάλι σε καμπίνα (δε θυμάμαι μοντέλο) είτε με έναν πολύ μικρότερο rocktron combo (πάλι δε θυμάμαι μοντέλο).
Εγώ τώρα, παίζω με την Ibanez RG370DX μου, που έκανε 400ευρο, στην οποία έχω βάλει τον D-Sonic bridge και τον Air-Norton neck (DiMarzio). Στο στούντιο παίζω είτε με έναν Line 6 Flextone (με τι πας και μπλέκεις θα μου πεις..και δίκιο θα'χεις..) είτε με τον Rocktron που έλεγα πιο πριν ο οποίος έχει λίγο πιο natural ήχο..
Το θέμα είναι ότι ο συνκιθαρίστας έχει γ**άτο ήχο ειδικά για αυτά που παίζουμε, σε όποιο ενισχυτή κι αν έχω ακούσει την κιθάρα του (γ**άτος εννοώντας με ωραίο όγκο, διαύγεια και δύναμη/gain για τα σόλο) ενώ ο δικός μου είναι επιεικώς απαράδεκτος (το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το gain που ακόμα και στο τέρμα δεν έχει τη δύναμη που χρειάζεται, με αποτέλεσμα ο ήχος είναι να είναι χρήσιμος μόνο για hard rock και αν, και στα σόλο να γίνεται το μεγάλο πανηγύρι όπου το sustain χάνεται αμέσως και οι αρμονικές απλά δε βγαίνουν-->ήχος που δεν με εμπνέει να παίξω-σε μια πρόβα μάλιστα σταμάτησα το σόλο επειδή δεν άντεχα άλλο τον ήχο

:).
Τι έχω γιατρέ

:
Δεν μπορώ να εντοπίσω βασικά το πρόβλημα..οι μαγνήτες που πήρα υποτίθεται είναι καλοί για μεταλ και υποτίθεται μάλιστα ο D-sonic έχει πολύ όγκο και γκάζια και γενικά είναι ασυμμάζευτος. Όσο καιρό τον έχω στην κιθάρα μου (3-4 μήνες) δε μου έχει δημιουργήσει καθόλου αυτή την εντύπωση και μόνο σε κάτι pod που έχω παίξει έχει πολύ καλό ήχο αλλά σε αυτά τα τελευταία σχεδόν όλες οι κιθάρες έχουν καλό ήχο..
Σημείωση που δεν ξέρω που μπορεί να χρησιμεύσει: εγώ παίζω με 10ρες χορδές και το άλλο παιδί με 9ρες.Χρειάζομαι βοήθεια και τη χρειάζομαι ΤΩΡΑ!

(καλά είπαμε...)