Λογικές οι ερωτήσεις σας έτσι ώστε να κάνουμε narrow-down τις επιλογές μας

..
Λοιπόν, όσον αφορά τον
εξοπλισμό.. Από κιθαριστικό εξοπλισμό πιστεύω ότι βρίσκομαι σε αρκετά καλό επίπεδο.. Και επειδή αυτό είναι ως ένα βαθμό υποκειμενικό σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι αναφέρω ότι βρίσκομαι σε καλό επίπεδο διότι αυτό που ακούω live μου αρέσει.. Από άποψη κάρτας ήχου έχω μια firewire (συγκεκριμένα Mackie Onyx Satellite) η οποία αν και φθηνή σε δουλειές άλλων που την έχω ακούσει με είχε εντυπωσιάσει.. Για μικρόφωνο χρησιμοποιώ το κλασικό 57άρι της Shure, ενώ τα τύμπανα προσωρινά γράφονται με software.. Μπάσα γράφονται με real thing

, πλήκτρα ακόμη δεν έχω γράψει αλλά σκέφτομαι για midi σύνδεση με ένα παλιό (αλλά αρκετό για τις ανάγκες μου) Yamaha και τέλος φωνή δεν με ενδιαφέρει επί του παρόντος

..
Τώρα όσον αφορά το
χώρο.. Βασικά όταν προσπαθώ να ηχογραφώ, ηχογραφώ σε ένα άδειο δωμάτιο χωρίς ηχομόνωση, μόνο ο εξοπλισμός αποτελεί εμπόδιο στην ανάκλαση του ήχου, με μικρόφωνο στον ενισχυτή.. Η ένταση δεν είναι issue εδώ διότι μάλλον έχω ανεκτικούς γείτονες

.. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, σκέφτομαι να φτιάξω ένα ειδικό χώρο για ηχογράφηση, δηλαδή με σωστό layout και ηχομόνωση όπου και θα μπορώ να στήνω τα μηχανήματα μόνιμα (κυρίως τη κάρτα, τα monitors, ένα laptop, τα drums που θα αγοράσω και τα μικρόφωνο) χωρίς να είμαι υποχρεωμένος κάθε φορά να πακετάρω ή να μετακινώ.. Κάτι δηλαδή σαν ερασιτεχνικό home studio..
Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα μου.. Το βασικότερο όλων είναι ότι, ό,τι διαβάζω στο internet ή ακούω από άλλους δεν μπορώ να τα εφαρμόσω ικανοποιητικά στις συνθέσεις μου.. Τα plug-ins δεν μου δουλεύουν σωστά (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλα ακούω στο preview τους και άλλα ακούω όταν τα εφαρμόζω!!), άλλο πράγμα ακούω τη πρώτη φορά που θα ακούσω μια ηχοληψία και άλλο τη δεύτερη, και άλλα τέτοια τα οποία δεν έχω υπομονή να κάτσω να βρω τι φταίει.. Γενικά πιστεύω ότι μου λείπουν οι τεχνικές μιας ηχογράφησης.. Τις προάλλες, για παράδειγμα, έβλεπα ένα instructional video όπου παρουσίαζε τη New York Compression τεχνική.. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα και απ΄ότι άκουσα στο video στα samples που παρουσίασε "πριν και μετά" χρήσιμη.. Θα ήθελα να δω και άλλα τέτοια κολπάκια μαζεμένα σε μια σειρά μαθημάτων.. Ελπίζω να σας έδωσα κάπως να καταλάβετε τι εννοώ..
Να σημειώσω ότι το όλο εγχείρημα το βλέπω σαν hobby..