και γω εχω ακοyσει τα καλυτερα για το isp decimator επεισης εχω διαβασει αρκετες καλες και κακες κριτικες για ολα τα προιοντα...οποτε ειναι μπερδεμα...αυτο που με νοιαζει ομως ιδιαιτερα ειναι οτι καπου διαβασα οτι το isp λειτουργει απλα ως noise gate και δεν εξαλειφει το hum η αλλους τετοιους μυστηριους ηχους...ξερει κανεις με σιγουρια να απαντησει??
To πεταλάκι ISP Decimator λειτουργεί σαν
noise reduction.. Δηλαδή είναι προγραμματισμένο να "κόβει" τις συχνότητες του hum που προέρχεται από high gain ρυθμίσεις.. Ενδεχομένως κάποιες άλλες ενοχλητικές συχνότητες όπως το fizz να μην τις κόβει αποτελεσματικά.. Από την άλλη η ρακ μορφή του ISP Decimator λειτουργεί σαν
noise gate.. Δηλαδή όταν ο ήχος πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο (κοινώς όταν σταματάς να παίζεις) κόβει τον ήχο μαχαίρι.. Πρακτικά είναι σαν κάποιος να σου ανοίγει το volume όταν παίζεις (το παίξιμο σου καλύπτει το hum και όλους τους ενοχλητικούς θορύβους και έτσι δεν έχεις πρόβλημα) και να σου το κλείνει εντελώς όταν δεν παίζεις (στο σημείο δηλαδή που ακούγονται οι ενοχλητικοί ήχοι).. Γι' αυτό λέγετε και noise gate.. Γιατί κόβει τον ήχο (μαζί και το hum) 100%.. Σαν κάτοχος του ISP Decimator rack proG πιστοποιώ ότι όταν δεν παίζω και γίνεται engaged το noise gate, δεν ακούγεται απολύτως τίποτα.. Νεκρική σιγή.. Το πρόβλημα είναι στο sustain.. Επείδη στο noise gate πρέπει να του βάλεις ένα threshold (κοινώς να του πεις πότε να καταλαβαίνει ότι δεν παίζεις) μερικές φορές στη μέση ενός sustain, γίνεται engaged το noise gate και δεν αφήνει την νότα να σβήσει αργά αλλά την κόβει απότομα.. Υποτίθεται ότι υπάρχει μια πατέντα στο Decimator που το πρόβλημα αυτό λύνεται (με ένα extra ρυθμιστικό για το threshold) αλλά είτε δεν ξέρω να το ρυθμίζω είτε δεν λειτουργεί, γιατί προσωπικά δεν έχω δει αποτέλεσμα.. Για να λύσω το πρόβλημα του sustain χαμηλώνω λίγο το threshold.. Ακούγεται και λίγο hum όταν παίζεις χαμηλά, αλλά από το να σου κόψει τον ήχο πρόωρα ένα υψηλό threshold το προτιμώ..
Συμπερασματικά, το noise gate είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από ένα noise reduction, εξού και η διαφορά στη τιμή..