Υπάρχουν φίλοι που έχουν εμπειρία πρώτο χέρι από τα δύο μηχανήματα?
Θα με ενδιέφερε να ακούσω απόψεις και εμπειρίες.
Σου είπα,τους έχω ακούσει και τους 2,αλλά η ερώτησή σου είναι αρκετά γενική για να σου δώσω απάντηση.
Ποιος τομέας σε ενδιαφέρει;Ηχόχρωμα,ευελιξία,αξιοπιστία;Μη με ρωτήσεις "ποιος κάνει για metal",γιατί δεν θα απαντήσω

Εν ολίγοις,τον jvm τον άκουσα με μια Les Paul Standard,PAF-style μαγνήτες.Σημειωτέον,τον άκουσα μόνο 2 φορές,οπότε οι εντυπώσεις μου είναι απόρροια περιορισμένης χρήσης.
Έχουμε και λέμε:Είναι λίγο πιο "σκοτεινός" από προηγούμενους Marshall (dsl και tsl) (αν και το θεωρώ καλό πράγμα αυτό).
Το καθαρό του κανάλι παραμένει καθαρό (στο πρώτο mode),αλλά είναι όπως σε όλους τους marshall λίγο "ξερό"-θέλει να παίξεις με το EQ.
Aπό τα modes του κάθε καναλιού μου άρεσε περισσότερο το orange.Όπως σου είπα και σε προηγούμενο post το δεύτερο κανάλι-στο orange mode-μου θύμισε τον μονοκάναλο JCM800 που είχα.To red mode και στα δυό κανάλια το βρήκα *υπερβολικό" και πολύ κομπρεσσαρισμένο.Ίσως να καλυτερεύει αν ανοίξεις αρκετά σε ένταση τον ενισχυτή,κάτι που δυστυχώς δεν έκανα.
Μια ακόμα χρήσιμη προσθήκη-καιρός ήταν-είναι το resonance control,για να μπορείς να "σιδερώνεις" λίγο τα ενοχλητικά mid-highs που έχουν οι Marshall.
Πέρα από τα red modes δεν μου άρεσαν:Τα κουμπιά που αλλάζουν τα modes (είναι σαν ψεύτικα).Η πεταλιέρα του (όχι και η καλύτερη ποιότητα).Το reverb.Θα μπορούσε να έχει καλύτερο μεγάφωνο από το G12B που φοράει.
Τον engl τον έχουν ακούσει και τον έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι περισσότερο από εμένα,οπότε αν θέλουν μπορούν να σου πουν περί τίνος πρόκειται.Αν δεν εμφανιστεί κανένας,θα παω να του ξαναρίξω ένα άκουσμα (τον έχω πρόχειρο) και θα σου πώ,για να μη με κατηγορούν ότι είμαι προκατειλημμένος