@Ogun-Sotis: ΟΚ. Παρεξήγηγση. Συμφωνώ ότι είναι πολύ ευκολόπαιχτες οι περισσότερες ibanez.
Στο θέμα τώρα, έχω την rg370 (τα Χριστούγεννα κλείνω 3 χρόνια) και δεν έχω παίξει με epiphone ποτέ άρα θα πω τη γνώμη μου μόνο για την ibanez.
Είναι αρκετά καλή κιθάρα, γενικότερα και για την τιμή της (ειδικά τώρα που έχει πέσει αρκετά). Το τρέμολό της είναι αρκετά καλό και αν σεταριστεί καλά δεν ξεκουρδίζει πολύ εύκολα. Οι μαγνήτες είναι μεν καλοί (η δικά μου είχε τους Infinity) αλλά τους έχω αλλάξει και τώρα ο ήχος δεν είναι δραματικά καλύτερος αλλά πιο καθαρός και γεμάτος. Κατά τη γνώμη μου ο ήχος της είναι αρκετά ουδέτερος το οποίο είναι καλό επειδή μπορείς να πετύχεις πολλούς ήχους αλλά κακό επειδή δεν έχει τόσο "χαρακτήρα" ειδικά με τους stock μαγνήτες οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτό.
Όσον αφορά στην αντοχή, αν την λιώσεις στο παίξιμο αλλά την προσέχεις γενικά, όπως έκανα εγώ μάλλον μετά από 3 χρόνια θα αρχίσει να χαλάει και να χρειάζεται όλο και περισσότερα χρήματα για να τη φτιάξεις. Στη δική μου, το volume pot και ο επιλογέας μαγνητών τα'παιξαν στα 2-2,5 χρόνια ενώ το tone pot δεν έχει χαλάσει ακόμα. Ακόμα τώρα τελευταία έχει αρχίσει να χαλάει και το τρέμολο και τα τάστα τείνουν να γίνουν επίπεδα

Τέλος παρότι είπα ότι την προσέχω γενικά, έχει φάει πολλά επικά χτυπήματα σε τοίχους κλπ. ειδικά τον πρώτο καιρό που την είχα και τριγύριζα στο σπίτι unplugged

Δεν ένιωσε πάντως από κανένα χτύπημα και δεν έφυγε καθόλου το χρώμα

Το συμπέρασμά μου είναι ότι είναι πολύ καλή κιθάρα για κάποιον που ξεκινάει τώρα γιατί του δίνει πολλά περιθώρια να παίξει όλων των ειδών τις μουσικές. Το κακό είναι πως δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με άλλες κιθάρες μιας και αριστερόχειρας και πρακτικά δεν έχω παίξει άλλη κιθάρα
Κοίτα και για Prestige μεταχειρισμένες είναι πολύ καλές κιθάρες. Ακόμα όπως είπαν και οι άλλοι κοίτα για Schecter και για Cort