Αποστολέας Θέμα: Λάμπες - πόσο γρήγορα τελειώνουν  (Αναγνώστηκε 24911 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vicarious

• Παλιός
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Λάμπες - πόσο γρήγορα τελειώνουν
« Απάντηση #25 στις: 18/01/09, 14:22 »
Όχι δεν μυρίζει τίποτα από αυτά. ( το tolex δεν ξέρω τι είναι)
Πάντως έχει πολύ χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά, κι όσο περνάει η ώρα γίνεται εντονότερη,
γι αυτό είπα μήπως είναι λάμπες που όσο περνάει η ώρα ζεσταίνονται.

Αν έπρεπε να επιλέξω σε κάτι από αυτά που είπατε πριν, θα έλεγα πιο κοντά σε καμένο κύκλωμα...

Αποσυνδεδεμένος themos

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Αγιάτρευτος ροκαμπιλάς
    • Προφίλ
    • Picos Apicos & The Pina Coladas
« Απάντηση #26 στις: 18/01/09, 22:20 »
Αν αναφέρεσαι σε προβάδικο, φαντάζομαι ότι ενημέρωσες τους υπεύθυνους του στούντιο να του ρίξουν μια ματιά, ε;  :)

Ο ήχος σου επηρεάζεται όσο συμβαίνει αυτό; Μήπως "βρωμίζει" ή αρχίζει να "σπάει";
Πάντως να μυρίζουν οι λάμπες δε μου έχει τύχει.
Picos Apicos & the Pina Coladas on the Web:

www.picosapicos.gr
MySpace
Facebook

Αποσυνδεδεμένος Vicarious

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 19/01/09, 15:16 »
ναι όντως, βρωμίζει λίγο...

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 19/01/09, 15:51 »
Ειναι πιθανο να εχει αρχισει να τα φτυνει κανα φιλτρο (πυκνωτης) και να μυριζουν τα υγρα του...
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #29 στις: 19/01/09, 17:43 »
Ειναι πιθανο να εχει αρχισει να τα φτυνει κανα φιλτρο (πυκνωτης) και να μυριζουν τα υγρα του...

Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι υπαρκτό, υπάρχει περίπτωση να βάλει κανείς πυκνωτή με πολικότητα ανάποδα και να καεί, σε μικρό χρονικό διάστημα.
Επίσης έχει τύχει σε μένα να δώ πυκνωτή ηλεκτρολυτικό που κάποιος "επαΐων" τπν έβαλε κατά λαθος ανάποδα να εκρύγνηται!
Όμως αυτές οι περιπτώσεις αφορούν σχεδιαστικά λάθη και όχι ελεγμένα κυκλώματα.
Μάλλον κάτι άλλο μυρίζει, άν όχι κάποια λάμπα που ακουμπάει κάπου ή κάποιο υλικό, τότε ίσως κάποιος σπινθυρισμός από μετασχηματιστή στα πρόθυρα.
Γενικώς οι έκτακτες μυρωδιές είναι άσχημα νέα για τα ηλεκτρονικά..
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: 19/01/09, 18:00 »
Παντως και οι εργοστασιακα τοποθετημενοι πυκνωτες (φιλτρα) σε ενισχυτες λαμπατους, μετα απο χρηση και χρονια τα φτυνουν και μερικες φορες "σκανε" και βγαζουν υγρα που μυριζουν...

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #31 στις: 23/01/09, 16:33 »
τους υλεκτρολυτικους αν τους βαλεις αναποδα σκανε αμεσως σχεδον, το εχω κανει πολλες φορες για πλακα  ;D
(προσοχη, ειναι εποκινδυνο, μην το δοκιμασετε σπιτι σας!)
οι λαμπες δεν βρωμανε σιγουρα, η καποιο καλωδιο εχει ξεφυγει και ακουμπαει σε καποιο ζεστο σημειο του ενισχυτη, ή κατι εχει αρχισει να παιρνει δρομο, αλλα αυτο θελει ψαξιμο για να δεις τι ειναι.
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος DevilCry

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: 26/03/09, 10:36 »
καλημέρα παίδες!Σήμερα πήγα να ανοίξω τον marshall μου dsl401 και διαπίστωσα ότι δεν βγάζει ήχο...Ξεβιδώνω το καπάκι πίσω και τσεκάρω τις λάμπες.Οι τέσσερις της προενίσχυσης άναβαν μια χαρούλα.Η μία πίσω από τις λάμπες προενίσχυσης άναβε και αυτή.Οι άλλες δύο όμως δεξιά ήταν σβηστές και κρύες...Ερώτηση...Μπορώ να τις αντικαταστήσω μόνος μου (σημειωτέων είμαι noobas), είναι εύκολο ή πρέπει να πάω σε τεχνικό και μέσες άκρες πόσα χρήματα παίρνουν για αυτή την δουλειά??

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Spartan Amplifications

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 26/03/09, 13:28 »
DevilCry. Την αλλαγη Προ-ενισχητριων λυχνιων (Pre-amp. tubes) μπωρεις (και πρεπει...) να την κανεις μονος σου. Με τον ενισχητη κλειστο, βγαζεις τις παλιες Προ-ενισχητριες λυχνιες, σημειωνεις τον τυπο τους π.χ. 12AX7-ECC83 & "ψαχνεις" στα "μαγαζια" να τις βρεις... Οι corrent production (JJ-Electronic, Sovtek-Electroharmonix, Sino) κοστιζουν 10-17 Euro, οι Selective Versions (T.A.D. - Watford) απο 17 - 27 Euro & για τους "τρελλαμενους" Vintage-ακιδες που βαζουν μονο N.O.S. (New Old Stock) - J.A.N. (Join Army Navy) το sport ανεβενει μεχρι τα 300 Euro www.tubedepot.com per tube. Οταν βρεις τις λυχνιες που χρειαζεσαι, τις τοποθετεις -με τον ενισχητη κλειστο- στην θεση τους, δωσε ειδικη προσοχη στα "ποδαρακια" - pins των λυχνιων. Οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες εχουν διαρκεια "ζωης" γυρω στα 8-10 χρονια, μετα θελουν αντικατασταση με καινουργιους... Η οσμη που ανεφερες, silent_scream μπωρει να ειναι το "χυμενο" διελεκτρικο υλικο (οξιδια του αργυρου) των ηλεκτρολυτικων η' καμμενη μονωση των μετασχηματιστων. Σε καθε περιπτωση ενημερωσε για το προβλημα αυτο τους ιδιοκτητες - υπεύθυνους του στούντιο, μιας και οι αναθυμιασεις αυτες ειναι τοξικες... Αυτα τα ολιγα, Spartan.

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #34 στις: 28/03/09, 01:06 »
DevilCry, καταρχην κανε ενα ελεγχο στις ασφαλειες του ενισχυτη, μπορει να εχει καει μια και γι'αυτο να ηταν κρυες οι δυο λαμπες.
Απ'οτι καταλαβα κρυες ηταν δυο απο τις πισω μεγαλες λαμπες? (LE34 κτλ.)?
Aν ναι, αυτες ειναι οι λαμπες του τελικου, απ'τη στιγμη που δεν ξερεις καλο ειναι να απευθυνθεις σε ενα τεχνικο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ! Μεσα σε εναν λαμπατο υπαρχουν ρευματα αρκετων εκατονταδων βολτ, τα οποια ειναι πολυ επικινδυνα, και μπορουν να σε χτυπησουν ακομα και μετα που θα σβησεις τον ενισχυτη!!! (λογο φορτισης στους πυκνωτες).
Οποτε ΠΡΟΣΟΧΗ σε οτι κανεις!
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος DevilCry

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: 28/03/09, 03:56 »
Bάζω και μια photo για να καταλάβετε.

Αυτές στο κύκλο ήταν κρύες..οι άλλες 5 ήταν ζεστές.Βασικά πριν κάνα μήνα έγινε το ίδιο..Άνοιξα πάλι πίσω μέρος απλώς ακούμπησα τις λάμπες μία μία και ως δια μαγείες ανοίγω τον ενισχυτή και έπαιζε.Πριν δυο μέρες πάω πάλι να παίξω...ανοίγω να ζεσταθεί πατάω μετά από κάνα πεντάλεπτο το on, τίποτα...Αυτό με τις ασφάλειες πως καταλαβαίνω ότι είναι καμένες...Και που ακριβώς είναι??(Αυτές που λέει mains fuse και ht fuse?)

sorry και για το πρίξιμο αλλά πρέπει να μάθω και δυο τρια πραγματακια.. :-[

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #36 στις: 28/03/09, 20:17 »
Ναι αυτες ειναι οι ασφαλειες, ξεκουμπωσε τες (με κλειστο τον ενισχυτη παντα!) και ριξε μια ματια, τις περισοτερες φορες φαινεται και με το ματι αν το συρματακι που εχουν μεσα εχει κοπει.
Οι δυο λαμπες που εχεις κυκλωσει ειναι της προενισχυσης (v2 & v3 μαλλον), οποτε μπορει να μην ειναι ασφαλεια το προβλημα σου, αλλα οι λαμπες ή καποια αλλη βλαβη.
Οταν τις ακουμπας και ειναι κρυες, για σβησε και τα φωτα και δες, αναβουν κανονικα?
Μηπως δεν ειναι βαλμενες καλα στη βαση τους?
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος jim.ni

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • The Day That Never Comes
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: 29/03/09, 00:36 »
Παράθεση
Πάντως έχει πολύ χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά, κι όσο περνάει η ώρα γίνεται εντονότερη

μπορεί να είναι και καμιά ψητή κατσαρίδα  :P, έχει τύχη 

Παράθεση
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ! Μεσα σε εναν λαμπατο υπαρχουν ρευματα αρκετων εκατονταδων βολτ, τα οποια ειναι πολυ επικινδυνα, και μπορουν να σε χτυπησουν ακομα και μετα που θα σβησεις τον ενισχυτη!!! (λογο φορτισης στους πυκνωτες).

+1 και μετά από μέρες ή βδομάδες  :o  και όχι μόνο στους λαμπατους αλλά σε οποιαδήποτε συσκευή έχει μέσα τροφοδοτικό.....
Εχω λαμπατο LePou.......  :run

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: 29/03/09, 00:41 »
κάπου εδώ μέσα διάβασα πως για να φύγει αυτό το ρεύμα πρέπει να ανοίξεις τον ενισχυτή χωρίς να είναι στην πρίζα
υποθέτω πως έτσι θα καταναλώσει όποια αποθέματα ρεύματος έχει στους πυκνωτές...

Αποσυνδεδεμένος DevilCry

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 29/03/09, 07:16 »
Όταν πατάω το power on του ενισχυτή μου (κόκκινο κουμπί), ανάβουν οι τέσσερις εν σειρά λάμπες(προενίσχυσης έτσι λέγοντε αυτές?)Μέχρι εκεί όλα καλά.Όταν πατάω το μαύρο (stand by), τελικά δεν ανάβει καμία απο τις τρείς πίσω από αυτές τις τέσσερις της φωτογραφίας!!!Τις έπιασα προσεχτικά μία μία και όλες είναι κρύες...(Η μία πίσω από τις τέσσερις εν σειρά με μπέρδεψε λιγάκι γιατί φαινότανε ότι είναι ανοιχτή αλλά "δανειζοταν" φως από τις μπροστά. Επίσης είναι λιγάακι ζεστή, ίσως την επηρεάζουν οι τέσσερις μπροστά διότι είναι αρκετά κοντά σε απόσταση και είναι αρκετά ζεστές.!.!.)

Τέλος, έριξα και μια ματιά στις ασφάλειες και το συρματάκι ήταν μια χαρά....Μάλλον δεν το γλυτώνω τον έλεγχο σε μαγαζί..

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #40 στις: 30/03/09, 21:02 »
οι 4 μεγαλες πισω ειναι τελικα?
αν ναι, αυτες ειναι οι τελικες, και ειναι αυτες που την πατανε συνηθως, ειδικα οι EL84 ειναι λιγο πιο ευαισθητες και εχουν καμια φορα μικροτερη διαρκεια ζωης (ειδικα αν μετακινησεις το ενισχυτη ενω ειναι αναμενες/ζεστες, ειναι πολυ πιθανο απο τους κραδασμους να την πατησουν!).
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος tasoik

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: 31/08/09, 15:44 »
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον Marshall JCM-2000 100watt κεφαλή που έχω: Είναι περίπου 4 ετών αλλά με πολύ λίγη χρήση κι αυτή σπιτική , για να καταλάβετε δεν έχει βγει ποτέ από το σπίτι, δηλαδή ούτε μετακινήσεις, ούτε κτυπήματα κλπ.

Οι λάμπες χρειάζονται άλλαγμα παρόλο που σαν ώρες έχει γράψει πολύ λίγες; Οταν λέω λίγες μιλάω για διψήφιο νούμερο.

Υπάρχει κανας τρόπος να τσεκάρω όντως αν θέλουν άλλαγμα. Στον ήχο δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο. Και γενικά όλα τα ρυθμιστικά "ακούνε".
« Τελευταία τροποποίηση: 31/08/09, 15:55 από tasoik »

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: 31/08/09, 15:54 »
Οχι, αλλαγη χρειαζεται οταν αρχιζουν τα προβληματα (αφου μιλαμε για χρηση σπιτι και οχι επαγγελματικη που αν τα φτυσουν onstage την πατησες...)
Αυτα τα προβληματα-ενδειξεις, ποικιλουν συνηθως απο πτωση της εντασης και παραμορφωσης (ασχημης, οχι με την καλη εννοια) ακομα και στα καθαρα καναλια και με λιγο volume μεχρι και μικροφωνισμους, θορυβους διαφορους κτλ.
Εμενα μου εχει τυχει να εχω ενισχυτη γυρω στα 7 χρονια αλλα επειδη δεν επαιζα συχνα, να ειναι μια χαρα οι λαμπες και να παιζουν αψογα. Οι λαμπες προενισχυσης μπορουν να κρατησουν ακομα και δεκαδες χρονια (20-30) αναλογα την χρηση και την ποιοτητα (την δκια τους και του ενισχυτη), μιας και δεν καταπονουνται απο υψηλα ρευματα οπως οι τελικες...

Αποσυνδεδεμένος tasoik

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: 31/08/09, 15:57 »
Οχι καμιά τέτοια ένδειξη. Μια χαρά εντάσεις έχει, και το καθαρό είναι καθαρό και όλα. ΟΚ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση  ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 31/08/09, 16:06 »
Ενα αλλο δειγμα οτι οι λαμπες (τελικες) πανε προς ...φτυσιμο, ειναι οτι αντι για το γνωστο πορτοκαλι χρωμα, βγαζουν βαθυ κυανο χρωμα, μωβ εντονο κτλ

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #45 στις: 05/09/09, 16:09 »
Οχι υπαρχουν και λαμπες που βγαζουν αυτο το χρωμα επειδη εχουν καποιο αεριο μεσα, χωρις να εχουν καποιο προβλημα  :)
Got G.A.S. ?

My equipment

Join me on Myspace

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 05/09/09, 16:25 »
Eννοω να ειναι στην αρχη (καινουριες λαμπες) το χρωμα πορτοκαλι και μετα απο κανα χρονο να χει γινει μωβ... Αυτο ειναι ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα...

Αποσυνδεδεμένος myster maze

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • RetroLab
« Απάντηση #47 στις: 06/09/09, 01:38 »
Purple Haze θες να πεις....  ;D
....δεν ειναι προβλημα αυτο. Το μωβ που βλεπουμε μεσα στις λυχνιες δημιουργειται απο τα μορια του "ελευθερου αερα" που εχουν παραμεινει μεσα στην λυχνια κατα την διαδικασια δημιουργιας κενου στο εσωτερικο της. Οταν πολωνεται η λυχνια, αυτα ιονιζονται και βγαζουν αυτο το μωβ χρωμα. Γι'αυτο και οσο πιο hot την πολωνεις την λυχνια τοσο πιο μωβ γινεται...

Αποσυνδεδεμένος myster maze

• Θαμώνας
    • Προφίλ
    • RetroLab
« Απάντηση #48 στις: 06/09/09, 01:43 »
Όταν πατάω το power on του ενισχυτή μου (κόκκινο κουμπί), ανάβουν οι τέσσερις εν σειρά λάμπες(προενίσχυσης έτσι λέγοντε αυτές?)Μέχρι εκεί όλα καλά.Όταν πατάω το μαύρο (stand by), τελικά δεν ανάβει καμία απο τις τρείς πίσω από αυτές τις τέσσερις της φωτογραφίας!!!Τις έπιασα προσεχτικά μία μία και όλες είναι κρύες...(Η μία πίσω από τις τέσσερις εν σειρά με μπέρδεψε λιγάκι γιατί φαινότανε ότι είναι ανοιχτή αλλά "δανειζοταν" φως από τις μπροστά. Επίσης είναι λιγάακι ζεστή, ίσως την επηρεάζουν οι τέσσερις μπροστά διότι είναι αρκετά κοντά σε απόσταση και είναι αρκετά ζεστές.!.!.)

Τέλος, έριξα και μια ματιά στις ασφάλειες και το συρματάκι ήταν μια χαρά....Μάλλον δεν το γλυτώνω τον έλεγχο σε μαγαζί..

Οι ασφαλειες αυτες δεν εχουν σχεση με τα νηματα... η μια ειναι της υψηλης ΗΤ και η αλλη του δυκτιου 230V. Αν θυμαμαι καλα ο συγκεκριμενος ενισχυτης εχει και εσωτερικες ασφαλειες οπου μια θα ειναι για τα νηματα... αλλα αυτη καλυτερα να στην αλλαξει καποιος τεχνικος μιας και θελει ανοιγμα ο ενισχυτης.

Αποσυνδεδεμένος studio54

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • SeatNet
« Απάντηση #49 στις: 06/09/09, 09:55 »
Ασφάλεια που την μιά δουλεύει και την άλλη όχι ΔΕΝ υπάρχει, μάλλον ψυχρή κόλληση είναι, (μπορεί να κάηκε τώρα όμως από την διακοπή - εκκίνηση του κυκλώματος).
Τις μυρωδιές συνήθως τις βγάζουν τα βερνίκια του μετασχηματιστή τροφοδοσίας.