Δε το ξέρω το The Dissentience, πολύ ωραίο παίξιμο σε αυτό πάντως....
Θα μιλήσω κυρίως για αυτό όμως.
Για την ηχογράφηση, τα drums ακουγόντουσαν τραγικά μηχανικά και το ταμπουρο ειδικά σαν ήχος ήταν τελείως ψεύτικος...
Οι κιθάρες ακουγόντουσαν καλά σαν ήχος νομίζω αλλά πάρα πολύ αδύναμες, για τα γούστα μου τουλάχιστον. Το μπάσσο ήταν κάπως σαν να μην τον συμπαθούσε η υπόλοιπη μπάντα τον μπασσίστα.
Γενικά σα μίξη μου φάνηκε πολύ στεγνή.
Στο Isolated Years και πάλι το θέμα ...στεγανότητας, ήταν μοιραίο.
Είναι φυσικά αδιανόητο να φτάξεις τον χώρο των Opeth με τα ακουστικά όργανα αλλά όχι οτι δε γίνεται να βγεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα με τον εξοπλισμό μας.
Τα synths δε μου άρεσαν καθόλου και μάλιστα που ακούγοταν τελείως μονοδιάστατα και πάνω απο όλα.
Πάντως για holy grail of tone....fail!

Πέρα απο την πλάκα και εγώ με impulses δουλεύω αρκετό καιρό τώρα....πάλεψε το ακόμα και εδώ είμαστε να ακούμε πειραματισμούς και να μαθαίνουμε απο αυτούς.....
LOL για το fail

Ήταν κόλπο του marketing το holy grail of tone

Thanks για το σχόλιο για το παίξιμο!
Τώρα για την ηχογράφηση πιστεύω ότι αν είχαν ρυθμισμένες δυναμικές τα drums και το μπάσο θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αλλά και είναι πολύ κουραστικό να το κάνω μόνος μου αλλά και δεν είμαι drummer οποτε και πάλι μπορεί να τα κάνω αχταρμά

Θα την ψάξω κι άλλο την μίξη των drums (τώρα άρχισα να εξοικειώνομαι με τα διάφορα μπιχλιμπίδια plug-ins που βελτιώνουν τον ήχο τους)-αν και αυτή η κατσαρόλα-default ταμπούρο του dfh έχει αρχίσει να με εκνευρίζει

Τώρα για τον μπασίστα όντως δεν τον συμπαθούσε η υπόλοιπη μπάντα επειδή είναι VST και το συγκεκριμένο VST είναι χειρότερο κι από midi με την έννοια ότι μαζί με τη νότα βγάζει και έναν περίεργο θόρυβο-γκλονγκτζ-που χαλάει όλο τον ήχο. Το πείραξα και το μπάσο με EQ και mic impulses αλλά και πάλι είναι λίγο χάλια.
Για το Isolated Years πιστεύεις ότι αν έβαζα σε όλα τα κανάλια ένα room impulse (κάπου έχω δει τέτοια) ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, λες να γινόταν πιο "τρισδιάστατος" ο ήχος; Ακόμα αν χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο, να mutarω το room mic που έχει για τα τύμπανα και το reverb για τις κιθάρες;
-Τα synths δεν τα πείραξα καθόλου, είναι και αυτά ένα απλό VST (το Embacer για την ακρίβεια), και δεν έχω ιδέα από πλήκτρα ακόμα. Επίσης την εντύπωση ότι το μέρος των πλήκτρων στο αυθεντικό συμπληρώνεται με αρμονίες κιθαρών με παραμόρφωση (θεώρησα όμως ότι το VST αρκεί

)!
Βασικά για τον ήχο των κιθαρών τι πίστευες ότι θα τις έκανε δυνατές ή ογκώδεις; Πιο "extreme" EQ που να αλληλοσυμπληρώνει καλύτερα των ήχο των 2 κιθαρών;
Υ.Γ.1: Δεν ξέρω αν θα σας αρέσουν οι Protest The Hero αλλά τσεκάρετέ τους, αξίζουν!
Υ.Γ.2: Βρε παιδιά ξέρετε αν μπορώ να απομονώσω σε κανάλια τα πιατίνια από το dfh superior (μόνο το hi-hat έχει σε ξεχωριστό και τα υπόλοιπα απ'ό,τι έχω καταλάβει ακούγονται από το overhead mic και το room mic);