Ανοιγω ενα μαλλον λεπτο θεμα, γιατι ακρη δεν βγαζω (και λογικο ειναι) χωρις να εχω στην κατοχη μου ολα απο τα παρακατω που θα αναφερθουν, και οντας αρκετα δυσκολο να τα δοκιμασεις!
Αρχικα ο σκοπος: ενας κ μοναδικος. Καλη ηχογραφηση ηλεκτρικης κιθαρας στο σπιτι!
Η μια λυση ειναι ενα κλασσικο sm57.
Η δευτερη ειναι καποιο απ τα γνωστα di boxes με speaker simulator.
Υποθετω τις 2 παραπανω λυσεις ως 'αντιστοιχες' με την εννοια οτι και οι 2 ακουμπουν πανω στην χαμηλη ενταση του ενισχυτη μες στο σπιτι, χωρις οι λαμπες να ειναι στο καλυτερο επιπεδο λειτουργιας τους.
Εχω το behringer ultra g, το οποιο δε με ικανοποιει. Η καμπινα του παραειναι κομπρεσαρισμενη και πολυ μεσαιϊλα (που δε μου κανει κ ας παιζω με αφθονα μεσαια). Υπαρχει το red box της hughes&kettner, με καλυτερες κριτικες. Και φυσικα το pdi-09 (junction) της palmer. Αξιζει να δοκιμασω καποιο απ τα 2 λετε;; Κ ποιο..
Και κατι ακομα! Βρισκω πολυ 'εντιμες' τις cabinet impulses που μπαινουν ως Plug-in σε ηχογραφημενη κιθαρα απ το speaker out του ενισχυτη. Μηπως ειναι συγκρισιμες ή και καλυτερες απο τα παραπανω cab sims, και να ριξω το βαρος αλλου;; (πως θα τσιτωσω λιγο ακομα τον ενισχυτη μου στο σπιτι;; )
ΥΓ: Αν καποιος σκεφτει το pga04 της palmer, ειμαι απολυτα ενημερωμενος για το τι κανει κ πως, αλλα η ακρη που θελω να βρω (αν βρω) με αυτο το θεμα, δεν εχει καμια σχεση (για μενα) με Pga04. (αν παω προς τα εκει προτιμω attenuator)
ΥΓ2: το
πρωτο πραγμα που μου λειπει απο ηχογραφησεις ειναι καποιο 'φυσικο' sustain, που δυσκολευομαι πολυ να το πετυχω απο plug-ins. Το πρωτο το τονιζω διοτι μπορει με ενα καλο Plug-in που δεν γνωριζω να λυθει το θεμα, αλλα επισης με το να τσιτωσεις εναν ενισχυτη αλλαζουν πολλα παραπανω απ το sustain.