Παντως ο Ζεμαιτις (επειδη αναφερθηκε αρκετα) ήταν Λιθουανος και κατα κυριο λογο τις κιθαρες τις εφτιαχνε στο Λονδινο και τα περιχωρα... Οι σημερινες επανεκδοσεις, Γιαπωνεζικες πλεων, ειναι πανακριβες, και αυτο λογο συλλεκτικης αξιας κυριως, τα "φθηνα" μοντελα που βγαζει η Γκρεκο ειναι επισης σε αρκετα τσουχτερες τιμες... δυστυχως δεν εχω παιξει καποιο, αλλα ειχα μπει σε ενα μαγαζι γεματο με τετοιες κιθαρες και επαθα σοκ!
Γενικοτερα ειναι συλλεκτικες κιθαρες, σε μικρη παραγωγη και ακριβες (εως υπερ-παν-ακριβες) τιμες, οποτε δεν νομιζω οτι μπορουμε να τις συγκρινουμε με κιθαρες ευριας παραγωγης, με μικρα αμερικανικα καστομ σοπ ισως, αλλα εκει δεν υπαρχει λογος συγκρισης νομιζω...
Οσο αφορα Ιαπωνεζες και Αμερικανες, ολες καλες ειναι, καθε μια εχει τις χαρες της

Η αληθεια ειναι οτι οι περισοτερες κιθαρες μου ειναι Κορεατικες, και οσο δεν παω τα αυτοκινητα και τις μοτοσυκλετες που βγαζουν, τοσο συμπαθω τις κιθαρες τους

(ισως επειδη δεν τις σχεδιαζουν αυτοι, απλα ακολουθουν οδηγιες...

)
Εχω παιξει με πολλες κιθαρες παντως, και καθε μια εχει την χαρα της, ενταξει ισως το Χ γκιμπσον μοντελο να προσφερει ακριβως τα ιδια με το Ψ τοκαι, αλλα σε τριπλασια τιμη, αλλα ειναι φτιαγμενο στις ΗΠΑ απο τη γκιμπσον οποτε τι να κανουμε... προσωπικα θα επερνα μαλλον τη γιαπωνεζα, και με τα υπολοιπα λευτα μια δευτερη γιαπωνεζα

, αλλα γενικοτερα μπορουμε να συγκρινουμε σε πιο αυθεντικα σχεδια και οχι ακριβή αντιγραφα...