Ρε φίλε τα εννοείς αυτά που γράφεις? Εσύ κρίνεις τη μουσική από το αν είναι κάτι δύσκολο ή εύκολο να παιχτεί κάτι? Και εντάξει δεν μου αρέσουν οι scorpions (τους σιχαίνομαι να πω την αλήθεια), δεν σχολιάζω για το αν είναι καλοί ή όχι, δεν μου αρέσει ο Παπακωνσταντίνου (τον σιχαίνομαι εξίσου, ίσως και περισσότερο από τους scorpions), οπότε δε θα σταθώ ούτε σε αυτό. Αλλά το:
Το άκουσμα του Βασίλη μου αρέσει σαν άκουσμα και η Ελλάδα δεν έχει να δείξει κάτι καλύτερο από τον Βασίλη(δυστυχώς αυτό-δεν μας επαινώ),
Πως μπορείς και το γράφεις? Έχεις ακούσει ελληνικές μπάντες και δε μιλάω για Σιδηρόπουλους, Σπαθιά, Τρύπες που μας πάνε 15 χρόνια πίσω, αλλά κάποιες που να παίζουν τώρα. Έχουμε απίστευτα ονόματα που ποτέ δεν έγιναν mainstream με την έννοια της Βανδή, αλλά όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο ξέρει τουλάχιστον 5 μπάντες όταν διαβάζει αυτά που γράφω. Αν αυτό δε σου λέει κάτι, κάνε το εξής:
Πάρε τον τελευταίο δίσκο από Τρύπες, Μέσα στη νύχτα των άλλων" (και προτελευταίο "Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι", δε με απασχολεί ιδιαίτερα) και πάρε τον τελευταίο Δίσκο από Παπακώνσταντίνου (για τον Βασίλη μιλάμε πάντα) ή και τον προτελευταίο ή και τα πρώτα του, δε με απασχολεί. Οποιοσδήποτε έχει αίσθηση του τι ακούει όταν θα ακούσει τα συγκεκριμένα άλμπουμς από Τρύπες θα ακούσει κάτι αν όχι κάτι που ακούγεται ακόμα φρέσκο, τουλάχιστον κάτι αξιόλογο που στέκεται ακόμα κόντρα στο χρόνο, παρόλο που έχουν περάσει 10+ χρόνια. Στην περίπτωση του Βασίλη-ζούμε-για-να-σε-ακούμε, αν πάρεις τα τελευταία του, θα ακούσεις κάτι που είναι στην καλύτερη περίπτωση μέτριο, με midi κιθάρες και να ψάχνεις σε ποιο σημείο ακριβώς έπαιξαν οι μουσικοί. Αν πάρεις τα παλιά του από την άλλη, παίρνεις τα ριφ από τη μηχανή του χρόνου του Κροκίδη, φοράς το fly το μπουφάν ανάποδα ή κανένα τζιν γιλέκο, βάζεις και σε βιντεοκασέτα το ρόδα, τσάντα και κοπάνα και νοσταλγείς τη δεκαετία του 80. Και όχι με τον τρόπο που ακούς π.χ. Pink Floyd ή Purple ή δεν ξέρω εγώ τι και νοσταλγείς τη δεκαετία του 70, αλλά με τον άλλο, τον "κακό" τρόπο.