Οχι δεν ειναι τοσο μαπα. Και εξαρταται με ποιες jackson την συγκρινεις. Εγω παλι μια jackson ειχα στην ζωη μου και δε προκειται να ξαναπαρω μιας κ δε με βολεψε καθολου ουτε το feel ουτε ο ηχος (και την ειχα παρει 980 ευρω πραγμα που σημαινει οτι δεν αξιζε τοσα). Γουστα ειναι αυτα. Η yamaha ειναι καλη για ξεκινημα. Και δεν εχει νοημα να αγοραζεις με το "ονομα" σε αυτα τα λεφτα γιατι ειναι ανουσιο.
Παραθετω λιγο παρακατω χαρακτηριστικη δηλωση καταστηματαρχη στο κεντρο της Αθηνας οταν εψαχνα και γω μια φθηνη κιθαρα πριν 6-7 χρονια. Μπαινοντας στο καταστημα δοκιμασα καποιες κιθαρες αρκετα καλες αλλα ακριβοτερες. Και καποια στιγμη σταμπαρω μια ιμπανεζ που κρεμοταν στον τοιχο. Δεν κοιταξα τιμη απλα μαρεσε το χρωμα και το ομορφο σχημα των ιμπανεζ. (ηταν απ τα φθηνα μοντελα της ιμπανεζ καπου στα 300-400 απ οτι ειδα μετα). Ρωταω τον μαγαζατορα αν ειναι καλη αυτη η ιμπανεζ και αν αξιζει να την αγοραζα για πρωτη κιθαρα, συγκριτικα με τις αλλες που ειχα δοκιμασει ως τοτε συμπεριλαμβανομενης και της yamaha. Μου απανταει "με 300 ευρω τι περιμενεις να αγορασεις ? μια κιθαρα που κανει 300 ευρω, δε μπορει να εχει τπτ περισσοτερο απο μια αλλη που εχει 300 ευρω... τα ξυλα ειναι σχεδον ιδια και αξιας που να βγαζει ενα αποτελεσμα 300ων ευρω, με την διαφορα οτι ισως σε βολευει περισσοτερο η μια κιθαρα απο την αλλη καθαρα λογω διαστασεων, ταστων ταστιερας κλπ."
Ποιοτικα λοιπον οι διαφορες φιλε μου δε θα ειναι δραματικες σε οτι παρεις με αυτα τα λεφτα. Η yαμαhα ειναι μια πολυ καλη κιθαρα για ξεκινημα κατι που θα το διαπιστωσεις. Για να μιλησουμε για καλες jackson η οποιαδηποτε αλλη καλη μαρκα, ας ακουσουμε πρωτα για ενα σεβαστο budget 1000+ ευρω.