Χελλοου
Οπως καταλαβαινετε μολις εγινα κατοχος μιας squier bullet strat

Η κιθαρουλα ειναι φανταστικη και θα σας εξηγησω. Ας τα παρουμε απο την αρχη.
Η κιθαρα λοιπον, επιλεχτηκε μετα απο πολλες ωρες παιξιματος, και εθαψε ανετα οργανα του τυπου fender mexico, american std, american made by mexicans, μερικες custom shop, μερικες masterbuild by john cruz, greg fessler, uyriy shiskov, borat, bob the builder, spongebob (ukelele style), μερικες tom aderson, john suhr, mitsaras guitars, οπως επισης και μερικες gibson Flying V, μια Flying W, μια 1959 Les Paul, μια 1920 les paul (προτοτυπο οταν ηταν 5 χρονων), μια kramer, μια zemaitis και μια zemataei, μια τελεκαστερ του 1940 (και αυτη προτοτυπο), ενα μπαντζο και ενα κλαρινο.
Οι ενισχυτες που την δοκιμασαμε και εθαψε τα αποπανω ηταν : Marshall JPM, JTM, GTP, PIMP, JCM 800, JCM 900, JCM700, Plexi, Plastikoum, Alouminoum (ονομασιες με λατινικες ριζες), Mesa Boogie, Mesa Eksw, Mesa Roadking, Mesa Roadster, Mesa Coupe, Mesa Cabrio, καποιους Bogner XTC, LSD (προτοτυπο - αντικαταστατης του XTC), VHT, Wizard, Dumple, Dewars, Splawn, Splatter, Genz-Benz, Mercedes-Benz, και εναν Peavy.
Με λιγα λογια η διαδικασια επιλογης ηταν
-(Μπαινω μεσα στο μαγαζι) Γεια, θελω μια squier bullet ασπρη
-Οκ, περνα σε 2 μερες να την παρεις
-Οκ, γεια
Oποτε ηρθε σημερα, και παμε σοβαρα. Λοιπον.
Η κιθαρα αξιζει 100 ευρω περιπου. Οκ.
Πιστευω οτι ειναι φανταστικη για τα λεφτα της, και ας τα παρουμε ενα ενα με την σειρα.
Φινιρισμα
Παρα πολυ καλο, δεν βλεπεις πουθενα ατελειες! Σε αντιθεση με την επιφον (lp special) που στο πισω μερος ειχε 'χαλασει' καπως το φινιρισμα, εδω ειναι αψογη! Εμεινα! Το ιδιο και μια αλλη bullet που ηταν στο μαγαζι! Τις μονες 'ατελειες' τις βλεπεις οταν την κοιτας υπο γωνια στο φως. Αλλα τετοιες 'ατελειες' ειχε ακομα και μια jackson 700 ευρω στο μαγαζι οπως και μια fender αμερικανα ιδια με την δικια μου (χρωμα και μπρατσο), και καθε κιθαρα που εχω δει. Οποτε δεν το λαμβανω υποψην.
Η μονη πραγματικη ατελεια ειναι ενα μικρο chip, στο κατω δεξι μερος στην ενωση με το μπρατσο (δλδ στο πισω μερος) οπου δν φαινεται καθολου.Πολυ μα πολυ καλη δουλεια. Θα εβαζα ενα 8 ισως 9 στα 10.
Πισω απο το καπακι του τρεμολο, ειδα οτι το φινιρισμα ειναι πολυ λεπτο. Αμα πεσει κανα 2 φορες θα ρελικαριστει.
Μπρατσο
Εδω το μπρατσο ειναι maple με rosewood ταστιερα. Φινιρισμα ματ. Οκ κανει την δουλεια, θα ελεγα οτι αμα ιδρωσει το χερι δν γλυστραει το ιδιο ευκολα, αλλα μαλλον θα πρεπει να στρωσει το μπρατσο. Εχει μια μικρη υποψια figure στο πανω μερος (δλδ για να το βλεπεις και να χαιρεσαι), κατα τα αλλα ειναι απλο maple. Ελαφρως χοντρο θα ελεγα. Η ταστιερα ΠΟΛΥ καλη, ΦΟΒΕΡΗ δουλεια, SUPER CLEAN, οι γωνιες καθαροτατες, η επιφανεια το ιδιο καλη (στην επιφον η κατα μηκος γωνια παει σαν κυμα, και στο τελος της ταστιερας ειχε ξεραμενες κολλες!!). Παχος 5mm, τα inlays καθαροτατα και στην επιφανεια και στο πλαι, μαλιστα της επιφανειας εχουν και figure και δειχνουν πολυ μπανικα.
Προβληματα? Η ταστιερα θελει βασικα ενα πολυ καλο καθαρισμα, εβγαλα την μπιχλα του αιωνα απο κει.
Τωρα εχει ενα πολυ ωραιο βαθυ καφε χρωμα, και μαλιστα εχει ωραιοτατα νερα! σαν brazilian rosewood!
Setup
Καλη δουλεια στο setup, στο μαγαζι δωσαμε λιγο relief και εφυγα, απο κει και περα δν πειραξα τιποτα, το nut καθαρο, δεν τριζει πουθενα, εκτος απο το 5ο και 4ο ταστο στην μπασσα ΜΙ χορδη. Το action ειναι 5mm στην μπασσα μερια, και 3mm στην κατω μερια, στο δωδεκατο ταστο. Υπολογιζω κανα mm πιο πανω στο 21ο (η κιθαρα εχει 21 ταστα). Κατα τα αλλα δεν τριζει πουθενα.
Hardware
Κλειδια - Για τον $%^&&*. Τρομαξα να κουρδισω, ιδια με της επιφον μου, με 2 βιδες. Μπορει να τα αλλαξω στο μελλον αλλα κρατανε κουρδισμα.
Ποτεσιομετρα - Αρκετα σφιχτα, δεν τα πειραξα περαιτερω.
Επιλογεας - Μαλλον GTP, οταν τον κουνας κανει ενα ΧΡΑΠΑ-ΧΡΟΥΠΑ, νομιζω οτι στην αλλη bullet στο μαγαζι δν ειναι ετσι.
Τρεμολο - Εξαβιδο. Τι να πω? Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο. Μετα απο το μαγαζι, πηγα σπιτι και την εσκισα για κανα 2ωρο, και δωστου bends (εχω ταλεντο σε αυτα) και δωσε τρεμολιδια του στυλ τι-κανει-αυτο-το-ματσουκι (πρωτη κιθαρα με τρεμολο). Στο τελος ειχε χασει το κουρδισμα ομοιομορφα και ΕΛΑΧΙΣΤΑ!! Αφοτου την κουρδισα, εριξα 2 απανωτα dive bombs (ακουστηκε και ενα κρακ) και δεν εχασε το κουρδισμα ΚΑΘΟΛΟΥ!! ΕΜΕΙΝΑ! Δεν ξερω αν αυτο ειναι μονιμο ή προσφατο ή αμα δεν την εχω πιεσει αρκετα, παντως μεχρι στιγμης ΑΡΙΣΤΕΣ εντυπωσεις απο το τρεμολο. Πραγματικα δεν χανει με τιποτα η κιθαρα (λετε να ειναι το σεταπ???). Φτου φτου μην την ματιαξω!
Playability
Λοιπον πρωτη στρατ. Μεχρι στιγμης εχω μια epiphone lp special. Απο που να αρχισω? Ελαφρια! Σε σχεση με το γομαρι το αλλο. 3,1 κιλα. Η επιφον 5!! Τα countours ειναι φοβερα, καθομαι στον καναπε με τα ποδια επανω και ΠΑΙΖΩ! Με την επι, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ να παιξω. Η κιθαρα χρειαζεται σιγουρα καινουριες χορδες, αυτες που εχει απο πανω κολλανε και ειναι τραχεις, εγω επειδη δεν ειχα προχειρες χορδες απλα τις πατησα ενα καθαρισμα. Θα ελεγα οτι η μεγαλυτερη σκαλα ειναι πιο ανετη, παιζεις στα τελευταια ταστα πιο ανετα. Πολυ ανετη κιθαρα.
Η μονη μου ενσταση ειναι στα ταστα. Ειναι medium jumbo, και τα δαχτυλα μου ακουμπουν στην ταστιερα, κατι που δν μου αρεσει. Η επιφον, εχει πιο χοντρα ταστα, που μου αρεσουν πιο πολυ, πιο βολικα, δεν ακουμπαει το δαχτυλο, και 'γλυστραει' το χερι στις χορδες πιο ανετα. Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα ομως. Επισης τα ταστα στις ακρες ειναι λιγο κοφτερα, ελαχιστα, αλλα αρκετο ωστε να το.. καταλαβεις. Στο παιξιμο παντως δεν καταλαβαινω τιποτα.
Ηχος
Τι να σας πω ρε καρντασηδες, θα την εχω Σερρες που δεν εχω τιποτα απο εξοπλισμο, οποτε μην περιμενετε πολλα χαχαχα. Μονο unplugged θα παιζει. Εχει δυνατο ηχο παντως, και δεν φερνει σε τενεκε με χορδες. Νιωθεις λιγο το οργανο να παλλεται οταν βαρας ακορντα με δυναμη. Εγκρινω και γουσταρω.
Γενικα το οργανο ειναι και πολυ κιθαρα για τα 100 γιουρια που εχει. Δεν ξερω για την τωρινη γραμμη της επιφον, αλλα η δικια μου θα πρεπει να τρεχει να κρυφτει. Οχι μονο δεν ειναι 'backup'/ κλωτσοσκουφι / για αρχαριους κιθαρα, αλλα προσωπικα θα την ειχα Α-Ν-Ε-Τ-Α για main κιθαρα. Παω στοιχημα οτι αμα αλλαζαμε το decal με ενα που γραφει fender, λιγοι θα μπορουσαν να πουν οτι αυτο ειναι squier.
Συνοψιζοντας
+ τα παντα, εκτος απο τα
- κλειδια
- switch
- εκεινο το μικρο chip στο φινιρισμα
- ταστα (προσωπικη αποψη)
- μαγνητες (που δεν με ενδιαφερει καθως θα παιζει unplugged, αλλα σε ολες λιγο-πολυ θελουν αλλαγη οι μαγνητες).
Πιστευω οτι ειναι ισως τα καλυτερα 100 ευρω που μπορει να δωσει καποιος.
Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο αντικειμενικος γινεται.
Φωτο αλλη μερα.