Στην Jackson μου εχω βαλει 81 85 EMG και πιστευω πως για αυτα τα ειδη μουσικης που θες να παιξεις ειναι οτι πρεπει...
Παμε στα μειον τωρα...Το οργανο χανει κατα πολυ την ευελιξια και την ταυτοτητα του... Αρα αν αγορασεις κιθαρα 700 ευρω (που δεν ειναι ευκαταφρονητο ποσο) και εχει καλους μαγνητες, καλο θα ηταν να μην τους αλλαξεις με active...
H Jackson μου πχ δεν εχει το φοβερο χαρακτηρα (και με τους passive EMG περιπου την ιδια δουλεια εκανε...) και ετσι με τους active κανει ενα πραγμα πολυ πολυ καλα αλλα χανει (δυστυχως) αλλα 2 καλα που ειχε...
Εν κατακλειδι γνωμη μου ειναι να εξοκειωθεις πρωτα με τους ηχους, ωστε το αυτι σου να κατανοησει τι ακριβως γουσταρει να ακουει και τι οχι...
Και επειτα πριν προχωρησεις σε active μαγνητες (ειτε λεγονται 81,85 ειτε blackouts) να βαλεις στην εξισωση το γεγονος, οτι αργοτερα αν θελησεις να χαμηλωσεις λιγο το gain και να παιξεις κατι διαφορετικο, δυστυχως οι EMG δε θα μπορεσουν να σε υπηρετησουν το ιδιο πιστα...
Και προσεχτε οι οπαδοι των EMG δεν τα χωνω στους 81-85 (και γω στην κιθαρα μου αυτους ειχα βαλει οταν ακομα επαιζα με τερμα το gain) απλα η ενστασεις μου αφορουν το παραπανω ζητημα...