στις εμφανίσεις του στη θεσσαλονίκη μέχρι που με ενοχλησε η στάση του...(είπαμε...σεβασμο στο καλλιτέχνη.....οκ.....αλλά δεν ήμαστε σε εκκλησία κύριε αλκίνοε....
)...δεν ξέρω....έχει χάσει κάτι απο τον παλιό καλό αλκίνοο.....νομίζω έχει γίνει ένας "εντεχνος" χατζηγιάννης και με λυπεί που το λέω....
Μάλλον γέρασε...

Λοιπόν έχω ακούσει αρκετές φορές τον δίσκο και σε γενικές γραμμές μου άρεσε. Καμία σχέση βέβαια με τον Αλκίνοο που ξέραμε πριν 6 χρονια. Δεν θα έλεγα ότι ειναι κακή αυτή η αλλαγή όμως.

Στον δίσκο αυτόν είδα πολλές καινούριες ιδέες, διαφορετικό ύφος (άλλος θα το έλεγε πιο χαλαρό, άλλος πιο υποτονικό, άλλος πιο βαρετό, δεν ξέρω) εγώ το λέω απλά διαφορετικό κ ενδιαφέρον. Έχω ξεχωρίσει κάποια κομμάτια, όπως το "Μη με κλειδώνεις" το οποίο έχω αγαπήσει

, το "Ήταν ανάγκη" το οποίο έχει έξυπνο στίχο και χαριτωμένη μουσική, χωρίς πολλά φρου-φρου κ αρώματα;), το "Μια νύχτα" στο οποίο μου άρεσε το ακκορντεόν και το "Πατρίδα" το οποίο έχει πραγματικά συγκλονιστικούς στίχους, αναφέρεται σε αληθινά και προσωπικά γεγονότα και δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα τολμούσε να γράψει κάτι ανάλογο

. Επιπλέον μου άρεσαν τα "Ο δρόμος σου είσαι εσύ" και "Απόψε", τα οποιά κυκλοφορούν εδώ και 2,5-3 χρόνια, από μια συναυλία στον ζυγό. Πιστεύω οτι οι εκτελέσεις που κυκλοφορούσαν ήταν πολύ πιο δυναμικές, καθώς επίσης κ οι εκτελέσεις που άκουσα πριν μερικές βδομάδες στην πρεμιέρα του στο Γυάλινο. Αισθάνθηκα οτι από το τελικό αποτέλεσμα αυτων των κομματιών έλλειπε κάτι

. Υπάρχει κ ένα τρίτο κομμάτι, το "Έλα κοντά", το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις προσωπικά με αφήνει αδιάφορη και μου φέρνει στο μυαλό το "Come together" των Lennon/McCartney

) (το οποίο ο Αλκίνοος έχει τραγουδήσει στο παρελθόν και περιλαμβάνεται στο live "εκτός τόπου κ χρόνου". Επιπροσθέτως, μου άρεσε αρκετά το "Πέρασμα" με την Θεοδωρίδου, αλλά (αν και είμαι μέλος σε χορωδία και γενικότερα λιώνω να ακούω σοπράνες να τραγουδάνε

) πιστεύω οτι θα το προτιμούσα χωρίς αυτή. :)Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια, απλά συμπαθητικά, κατ' εμε.

Γενικότερα θα ήθελα ο δίσκος να περιέχει και λίγο περισσότερο το rock στοιχείο, όπως συμβαίνει σε άλλα κομμάτια του Αλκίνοου (βλεπε "Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ;") και σε τελική ανάλυση τι μας την κοτσάρεις την ηλεκτρική κιθάρα στο εσώφυλλο κύριε Αλκίνοε, αφού δεν τη βάζεις να παίξει τη ρημάδα;