Κι εγώ στην αρχή με το fr δυσκολεύτηκα, αλλά τελικά είναι πολύ λογική και σχετικά απλή διαδικασία σε σχέση με αυτό που ακούγεται στην αρχή που δεν γνωρίζουμε τι να κανουμε.
Καταρχάς, είναι (προσωπικά) απαραίτητο ένας κιθαρίστας να μπορεί να ρυθμίζει (να λύνει και να δένει το fr του), χωρίς κάθε τόσο να τρέχει σε τεχνικούς να σετάρουν την κιθάρα.
Σε ότι αφορά τη διαδικασία, επιπρόσθετα με τα παραπάνω σωστά σχόλια, θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά και με δικά μου λόγια:
1) Ας υποθέσουμε ότι έχουμε τελείως λυμένες όλες τις χορδές και ανοιχτό το πίσω καπάκι. πρώτα κοιτάς να φέρεις το τρεμολο με το χέρι οριζόντια με το σώμα της κιθάρας και να το στερεώσεις (μπλοκάρεις) εκεί. Τώρα για το στερέωμα, υπάρχουν διαφοροι τρόποι, όπως τον βολεύει τον καθένα (πχ. καποιοι βάζουν σφήνα κάτω από το τρέμολο ή στην πισω πλευρά μεταξύ τρέμολο και σώματος). Το θέμα είναι να στερεωθεί ΚΑΛΑ ώστε να μην πεφτει προς τα πίσω.
2) Βιδώνεις τι 2 βιδες από πίσω ωστε το τρεμολο να πατήσει καλά πάνω στη σφήνα (προσοχή: πρέπει να παραμείνει παράλληλο στο σώμα). Στην ουσία, αυτό που θέλουμε είναι να το "κλειδώσουμε" σε αυτήν την παράλληλη θέση και να μην μπορεί να πάει πίσω (λόγω σφήνας), ούτε μπροστά (λόγω αρκετού σφιξίματος των ελατηρίων απο πίσω)
3) Τώρα είσαι έτοιμος να κουρδίσεις , ΣΑΝ να είχες σταθερό τρεμολο. Το τρεμολό σου είναι παράλληλο και θα παραμείνει ακόμα κι αν κουρδίσεις ΟΛΕΣ τις χορδές. Κουρδίζεις κανονικα, ήτοι E, A, D, G, B, E.
4) αρχίζεις να ξεβιδώνεις αργά-αργά τις 2 πίσω βίδες που πιάνουν στο σώμα της κιθάρας. Αργά-αργά σημαίνει, μισή στροφή η μία και μισή στροφή ή άλλη,
εναλλάξ. Το κάνεις αυτό μέχρι η όποια σφήνα ή στήριγμα έχεις βάλει να χαλαρώσει και να ελευθερωθεί αβίαστα...
5) You're done!!

) Τη στιγμή ακριβώς που ελευθερώνεται το τρέμολο συνεχίζει να είναι παράλληλο και πλέον αιωρείται μόνο του.
Μην χαλαρώσεις περεταίρω τις βίδες, θα αρχίσει να ανεβαίνει ... Σε αυτό το σημείο είσαι 95% κουρδισμένος και με τρέμολο παράλληλο.
6) Λοκάρεις καλά τις χορδές στο locking nut σου.
7) Κάνεις fine-tuning από τις βίδες χειρός πάνω στο τρέμολο.

Απολαμβάνεις παίξιμο!

)
Αυτή η διαδικασία (αν τη μάθεις καλά) είναι μισή ωρίτσα (ίσως και λιγότερο)
Αυτά από εμένα, ελπίζω να βοήθησα