Από την εμπειρία μου σαν συνοδηγός και σαν πεζός, έχω να παρατηρήσω το εξής: Οι άντρες οδηγοί, έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου και άνεση στην οδήγηση, όμως σε μεγάλο βαθμό οδηγούν αλλαζονικά και ίσως καπως "κομπλεξικα" (ναι μάλλον ειναι λιγο υπερβολικος ο όρος, αλλα δεν μπορω αυτη τη στιγμή να βρω καταλληλότερο). Τι εννοώ? Ο άντρας οδηγός κατά βάση δεν ανέχεται να τον προσπεράσει α)ένα αμάξι λιγοτερο καλό από το δικό του, γιατί "
αντε-ρε-που-θα-με-περασει-ο-μλκας-με-το-σαραβαλο-τωρα-θα-του-δείξω-εγώ!!", β)ένα αμάξι σαφώς καλύτερο από το δικό του, γιατί "
τι-παραπάνω-έχει-το-αμάξι-του-κομπλεξάρα-κάγκουρα-απο-το-δικο-μου-τωρα-θα-δει!!" και γ)ένα αμάξι το οποίο το οδηγάει γυναίκα, γιατί "
τι-δουλεια-εχεις-μωρή-και-πιάνεις-το-τιμόνι-τραβα-να-πλύνεις-κανένα-πιατο!!"...
Έτσι ξεκινάνε ανόητες κόντρες που μπορούν ανετότατα να οδηγήσουν σε ατυχήματα...

Απο γυναίκα που δεν εχει τόσο καλή αντίληψη, αλλά προσέχει όσο μπορεί, σπανίως να δεις τέτοια αντιμετώπιση, αντιθέτως οι γυναίκες φοβούνται πιο πολύ και σε περίπτωση προσπέρασης, απλα παραμερίζουν για να περάσει ο άλλος και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ατύχημα...
Ντάξει βέβαια όλα αυτά είναι γενικά, αλλά σε μεγάλο ποσοστό αυτό νομίζω συμβαίνει.