Απλά φίλε
gioefst να έχεις στο νου σου ότι ακόμα και τα 50W είναι πάρα πολλά για σπίτι.. Αν έχεις μια σχετική άπλα και ανέχεια από τους γείτονες σου τότε go for it.. Αν όμως όχι, δεν θα μπορείς να τον ανοίξεις και έτσι θα χάνεις τουλάχιστον το 70% των δυνατοτήτων ενός λαμπάτου.. Σου μιλάει κάποιος ο οποίος έχει αγοράσει ένα "σύστημα" το οποίο κάλλιστα μπορεί να παίξει σε live, αλλά έτσι όπως το βλέπω live δεν πρόκειται να παίξω ποτέ

.. Οπότε τα τόσα Watts πάνε χαμένα ακόμα και αν χρησιμοποιώ attenuator και ακόμα αν οι γείτονες μου είναι αρκετά ανεκτικοί και τον "τσιμπάω" λίγο

..
Αν θες την προσωπική μου γνώμη, ένας Harlequin θα σου ταίριαζε γάντι.. Αν και μικρός, δεν πρόκειται να τον ανοίξεις ποτέ σπίτι (στο εγγυώμαι αυτό

), στις πρόβες σου στα studios εκ των πραγμάτων παίζεις με ότι βρεθεί μπροστά σου και στα lives σου (αν τα έχεις στο πρόγραμμα) όλο και κάποιο P.A. θα βρεθεί.. Το μόνο κακό είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί σε μια μπάντα που έχει ένα μόνιμο χώρο για τις πρόβες της, ένα γκαράζ, κ.λπ.. Εκεί θα σε καλύπτει άνετα ο drummer.. Ο ήχος του συγκεκριμένου Cornford είναι σκέτο κρύσταλλο (ειδικά για τα στυλ που παρέθεσες) και είναι και εύκολος στη μεταφορά.. Όμως, ενα επίσης μειονέκτημα του, είναι το ότι θα δυσκολευτείς να τον βρεις στην Ελλάδα ή στα γνωστά e-shops.. Εγώ ήμουν τυχερός και τον είχα ακούσει στο σπίτι ενός συμφοιτητή μου στην Αγγλία.. Τρελάθηκα και πήγα και τον άκουσα με μια καλύτερη κιθάρα σε ένα μαγαζί κοντά στο Luton.. I had no words.. Οι νότες έτρεχαν νεράκι

.. Anyway, το θέμα είναι να δεις αν σε συμφέρει να αγοράσεις μεγάλο ενισχυτή ή μικρό.. Ξέρω, οι πιο γνωστές και χαρακτηριστικής χροιάς ενισχυτές/κεφαλές είναι από 50W και πάνω, αλλά υπάρχουν και μερικές εκπλήξεις στις κάτω κατηγορίες.. Check them out

..