Για να κλείσω ένα "ζήτημα"…
Δεν έχω τίποτε με τον freemind, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν με έχει βοηθήσει με τις απαντήσεις του σε ποστ μου για ζητήματα ηχογραφήσεων (άσχετα αν εγώ δεν κατάφερα ποτέ να κάνω μια ηχογράφηση της προκοπής

). Κι αυτό δεν το λέω επειδή ζήτησε συγνώμη. Ένιωσα αμήχανα και άβολα με την ενέργεια αυτή γιατί δεν την επιδίωξα. Πιστεύω ότι εδώ μέσα είμαστε για να αποκτούμε γνώσεις και να ψυχαγωγούμαστε όχι να "απολογούμαστε".
Για μια ακόμη φορά να πω ότι θεωρώ ότι το ζήτημα όχι απλώς έχει κλείσει άλλα ότι δεν υπήρξε ποτέ. Και φυσικά θέλω (και πιστεύω και οι υπόλοιποι εδώ μέσα) να ακούω τις απόψεις του και τις απόψεις όλων, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τη δική μου.
Όχι φίλε faser δεν είμαι γενετιστής αν και θεωρώ ότι είναι μια τρομερά ενδιαφέρουσα επιστήμη και ότι από αυτή θα δούμε τις επόμενες δεκαετίες πράγματα που ίσως σήμερα να θεωρούνται επιστημονική φαντασία. Η γενετική έχει κάνει απίστευτα πράγματα (ΟΧΙ πάντοτε με επιτυχία) στα "παραγωγικά" ζώα (γουρουνάκια, κοτούλες, αγελαδίτσες, προβατάκια, κλπ.) τις τελευταίες δεκαετίες. Ίσως ο άνθρωπος να είναι το επόμενο πεδίο, αν δεν είναι ήδη.
Είμαι μηχανικός και κινούμαι επαγγελματικά στον ευρύτερο χώρο της "βιομηχανίας του κρέατος" και γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο "τεχνοκρατικά" παρά "επιστημονικά".
Είχα ασχοληθεί πολύ με τη γρίπη των πτηνών πριν μερικά χρόνια. Το μόνο που είχε μείνει μετά από όλη αυτή την ιστορία, ήταν ένας κλάδος (ο πτηνοτροφικός) στα πρόθυρα της καταστροφής,
αποκλειστικά και μόνο από τη μαζική υστερία που προκάλεσαν τα ΜΜΕ, χωρίς κανένα, μα κανένα υπαρκτό λόγο.
Τα πτηνοτροφικά προϊόντα (κρέας, αυγά) ήταν και είναι απολύτως ασφαλή όταν καταναλωθούν με το σωστό τρόπο (μαγείρεμα, κλπ.). Το ίδιο βλέπω να γίνεται και τώρα με τον κλάδο της χοιροτροφίας.
Τότε με την γρίπη των πτηνών τα ΜΜΕ δεν είχαν άλλα θέματα. Τώρα υπάρχει ο Παυλίδης, το Βατοπαίδι, η παγκόσμια κρίση και σε λίγο οι εκλογές. Πιθανά ο χοιροτροφικός κλάδος να την γλιτώσει πιο φτηνά από τον πτηνοτροφικό.