tccl:
το εξηγείς please? δεν ετοιμάζω διαφωνία ή τπτ τέτοιο προς θεού, απλά την άποψή σου ψάχνω, και θα ρωτήσω και details
"η PRS σε θέμα ποιότητας κατασκευής συγκρίνεται μόνο με Gibson"
δε θέλω αναλυτική σύγκριση μεταξύ των 2, αλλά τι είναι για σένα ποιότητα κατασκευής σε μια κιθάρα και πως την αξιολογείς?
Ευχαρίστως.
Ποιότητα κατασκευής:
1) Καλά και ελαφριά ξύλα, χωρίς τρύπες για να ελαφρύνει εκ'των υστέρων το σώμα
2) Hardware (γέφυρα, κλειδιά, κλπ) που να δείχνει και να δουλεύει όπως πρέπει
3) Σωστή ένωση μπράτσου/σώματος
4) Καλοβαλμένα και γυαλισμενα τάστα
5) Ποιότητα φινιρίσματος
6) Τουλάχιστον αξιοπρεπή ηλεκτρονικά (κι'ας μην είναι ακριβά και επώνυμα)
Και φυσικά μετά πάμε στον λειτουργικό τομέα, δηλαδή πως παίζει το όργανο, πόσο resonance έχει ακόμα και unplugged, το ζύγισμά του, η αίσθηση του μπράτσου, κλπ.
Όλα αυτά τα έχει αυτό το ταπεινό κορεάτικο όργανο, πράγμα που σημαίνει ότι δίνουν βαρύτητα στον ποιοτικό έλεγχο.
Έχω δει Gibson που δεν έχουν τόσο καλοβαλμένα και στρογγυλεμένα τάστα, όπου το nut δεν είναι κομμένο όπως πρέπει και όπου υπάρχουν ατέλειες στις "άκρες" του φινιρίσματος. Μιλάω για Gibson στην κατηγορία τιμής 1000-2000 ευρώ.
Κάποιος θα πει "ναι, αλλά εγώ βρήκα μια που ήταν τέλεια"
Και τι να το κάνω ρε μάγκες???Υποτίθεται ότι όταν παίρνεις ένα τόσο ακριβό όργανο, το αγοράζεις με κλειστά μάτια! Μπορεί να δεχτώ από τον κορεάτη να έχει και μια κιθάρα στις δέκα που να έχει κάποιο ψιλοπρόβλημα, αλλά από την Gibson δε το δέχομαι, τελεία!
Από φόρουμ στο εξωτερικό που διάφοροι κατέθεσαν τη γνώμη τους για τις SE, φαίνεται ότι οι διαφορές από όργανο σε όργανο είναι πολύ μικρές... Ένα καλό, αξιοπρεπές όργανο, που αξίζει τα λεφτά του. Και για κάποιους, με ελάχιστες βελτιώσεις, μπορεί να γίνει πραγματικά ιδιαίτερο.
Για ιστορικούς και μόνο λόγους, να συμπληρώσω εδώ:
1) Η πρώτη Soapbar SE, ήταν singlecut και "αντέγραφε" (με PRS στοιχεία όμως, όπως η 25άρα κλίμακα) την Gibson LP Jr.
2) Μετά τα γνωστά δικαστήρια με την Gibson, βγήκε σε doublecut σχήμα. Παρεμπιπτόντως, παλιότερα, η ίδια η PRS είχε κυκλοφορήσει pre-production κιθάρες ακριβώς έτσι και το πιο κοντινό στην αμερικάνικη σειρά είναι η PRS McCarthy Soapbar (2,5 χιλιάρικα αν θυμάμαι καλά και δε μου αρέσουν και οι μαγνήτες της...)