...2 χρόνια μετά
Ξεθάβω αυτό το παλιό θέμα που εγώ είχα αρχίσει, μήπως και φανώ χρήσιμος σε κάποιους με παρόμοιες ανησυχίες.
Πριν 2 χρόνια που είχα παραγγείλει τους SCN, το πακέτο ήρθε σαν γράμμα, χωρίς να πληρώσω τελωνείο. Το (παρολίγον) κακό ήταν ότι οι "ευφυείς" ταχυδρόμοι, επειδή ο φάκελος δεν χωρούσε στο γραμματοκιβώτιο, απλά τον πέταξαν στα σκαλιά του μπαλκονιού της μεζονέτας, πολύ εύκολο να βάλει το χέρι του ένας περαστικός και να τους πάρει, και τον βρήκα 5 η ώρα όταν σχόλασα από την δουλειά. Ήμουν απλά τυχερός και τους βρήκα εκεί. Το κακό επαναλήφθηκε αργότερα όταν είχα παραγγείλει και ένα Pickguard από warmoth το οποίο ΕΠΙΣΗΣ απλά πέταξαν στην σκάλα και το βρήκα εγώ το απόγευμα.
Πέραν τούτου, αν και δεν θυμάμαι τότε πόσο είχαν γραμμένη αξία έξω από τους φακέλους, δεν πλήρωσα σε κανένα από τα δύο πράγματα τελωνείο.
Τα χρόνια πέρασαν, οι SCN πουλήθηκαν, το ίδιο και η κιθάρα που τους φορούσε. Ήρθε άλλη κιθάρα και επιθύμησα να πάρω πάλι μαγνήτες.
Για να μην σας κουράζω, έκανα τις τελευταίες δύο βδομάδες 2 αγορές από Αμερική, ένα καινούργιο σετ Fender Texas Specials μαγνήτες από ebay και ένα toroise pickguard από ανεξάρτητο ηλεκτρονικό κατάστημα.
Οι μαγνήτες που στην Ελλάδα κάνουν πάνω από 200€, στο Thomann 168€ χωρίς μεταφορικά ->
http://www.thomann.de/gr/fender_texas_special.htm?sid=2e0818ed9e3ccc9545036470803aad8dεγώ τους πήρα με τελικό κόστος συν των μεταφορικών και με την υπάρχουσα ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, 98€.
Το pickguard και το backplate, στο thomann έχουν 51,00 + 17,90€ = 68,90€ χωρίς μεταφορικά.
Εγώ τα πήρα από Αμερική στο σύνολο ΜΕ μεταφορικά, 44€.
Σήμερα παρέλαβα και τους δύο φάκελους. --Χωρίς εγώ να ζητήσω κάτι παρόμοιο--, και οι δύο έμποροι δηλώσαν απ' έξω μικρότερη τιμή και ο ένας μάλιστα το τσέκαρε και σαν gift. Οπότε ξέφυγα και πάλι του τελωνείου.
Οπότε καταλαβαίνετε ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτήν την κατάληξη, αφού γλίτωσα ένα κάρο λεφτά. Και το θέμα είναι ότι και τελωνείο να πλήρωνα, πάλι φθηνότερα θα έβγαιναν από thomann.
Το συμπέρασμα είναι ότι για αγορά guitar parts τα οποία μπορούν να σταλούν σε μέγεθος φακέλου, συμφέρει κάργα από Αμερική, κι ας υπάρχει το ρίσκο του τελωνείου.
Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους εμπόρους, ας μου στείλει pm.