Απαντώ στα πιο πάνω σχόλια επειδή εκφράστηκαν με τρόπο ευπρεπή και αντιπροσωπεύουν προσωπικές γνώμες που είναι πάντα σεβαστές, ιδίως όταν και οι ίδιοι σέβονται τις γνώμες των άλλων. Εξάλλου, αυτό είναι φόρουμ συζήτησης, η οποία είναι μάλλον άσκοπη όταν υπάρχει ομοφωνία.
Όμως διευκρινίζω αρχικά ότι οι περισσότερες απαντήσεις μου βρίσκονται ήδη στα προηγούμενα μηνύματα μου. Εδώ απλά τις επαναλαμβάνω φιλικά, κάτι που κανονικά έπρεπε να περιττεύει.
Συμφωνοι σε αυτα που λες.
Μάλλον διαφαίνεται ότι διαφωνείς, αλλά αν 2 άνθρωποι συμφωνούν σε όλα, ο ένας περιττεύει.

Πιστευω πως δε μπορει να συγκριθει η πρσφορα του (Σουγιούλ) στην ελληνικη μουσικη με αλλα ονοματα οπως Χατζιδακης- Θεοδωρακης.
Η ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτική, αλλά συμμετέχουν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να συγκρίνουν, όπως για παράδειγμα όσοι ψήφισαν χωρίς διαμαρτυρίες.
Οπως αναρωτιεμαι επισης τι δουλεια εχει στην ψηφοφορια ο Μουζακης, οταν ονοματα οπως ο Μιμης Πλεσσας απυσιαζουν.
Υπαρχουν αλλοι τοσοι περα απο μενα που θα σου πουν γιατι δεν εβαλες τον ενα τον αλλο και θα καταληξουμε σε ενα φαυλο κυκλο...
Η 2η παράγραφος σου σχεδόν απαντά την 1η. Προσωπικά θεωρώ το Μουζάκη άνετα ανώτερο του Πλέσσα, αλλά παραδέχομαι ότι αυτό οφείλεται σε προσωπικές μου προτιμήσεις που προφανώς δε συμμερίστηκαν τα μέλη που ψήφισαν.
Όμως είχα δηλώσει καθαρά στην παρουσίαση της ψηφοφορίας:
αν δεν εμφανίζεται η δική σας επιλογή, μπορείτε να την αναφέρετε ψηφίζοντας ταυτόχρονα «Άλλος»
Αυτήν την απλή οδηγία ακολούθησαν πολλοί και η ψήφος τους μέτρησε (βλ. Συμπεράσματα Μου).
Για αυτο τετοια θεματα συνηθως καταληγουν σε λογομαχιες και πανε απευθειας στον καδο.
Ειναι εξ'ορισμου υποκειμενικα (εσυ διαλεξες τους συμμετεχοντες π.χ.)
Δεν κατέληξε σε κανένα κάδο, αλλά αντίθετα φαίνεται να αποσπά μεγάλο ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σου, εξ ου και η παρούσα μακρά συζήτηση.
Οι λογομαχίες ουδέποτε έχουν θέση, δείχνουν έλλειψη ωριμότητας και στρέφοντα εναντίον αυτών που τις επιδιώκουν.
Υποκειμενικότητα υπάρχει κατ’ ανάγκη σε πολλές ψηφοφορίες, «εξ ορισμού» όπως σωστά λες.
Με την πείρα που αποκτήθηκε, αν υπάρξει 2η φάση, θα είναι ανάλογα διαφοροποιημένα τα ονόματα. Αυτό είχα δηλώσει και στην παρουσίαση του θέματος.
Ίσως φανεί ''βαρύ'' αλλά μήπως να ξαναφτιάξεις την λίστα απο την αρχή;
Αν ή όταν υπάρχει αρκετή ζήτηση για δεύτερη φάση ψηφοφορίας, μπορεί εύκολα να γίνει. Αυτό, καθώς και η αναθεωρημένη λίστα, προβλέπονταν στην αρχική παρουσίαση μου.