Από την άλλη όμως η αποχή ανέδειξε το ΛΑΟΣ με 7.5% και 2 βουλευτές και έβαλε και τον τυχοδιώκτη τον Τρεμόπουλο στην Ευρωβουλή.Αποχή ξεαπόχη, αν και σέβομαι όσους απείχαν, θα καταλήξω ότι όλα σε μας γυρνάνε μπούμερανγκ.Εμείς σαν λαός, σαν μάζα θα πληρώσουμε αργότερα την άνοδο του ΛΑΟΣ και το ότι η ακροδεξιά θα αποκτήσει φωνή ανοιχτά και με το νόμο πλέον και θα σπάσει τα '''όποια λουριά'' μέχρι σήμερα οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να της βάλουν με αποτέλεσμα να την κορυφώσουν και να την εξαπλώσουν ακόμα περισσότερο.
Δεν είναι μόνο θέμα έκφρασης ή αν πρέπει να ακολουθείς κατα γράμμα ένα κόμμα. Εγώ ψήφισα συριζα αλλα δεν είμαι στη νεολαία, ούτε ασχολούμαι ενεργά με το κόμμα.Απλά προσωπικά προτιμούσα να είχε 3 βουλευτές ο συνασπισμός στην Ευρωβουλή και 1 το ΛΑΟΣ παρα το σημερινό αποτέλεσμα.Χώρια που είχε και τα πιο αξιόλογα άτομα μέσα στο ψηφοδέλτιο (πχ Βασίλης Αλεξάκης,Παπαδημούλης).
Θα συμφωνήσω ότι οι εκλογές όπως και το άσυλο και η δημόσια παιδεία και κάθε άλλος θεσμός που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα ,οι εκάστοτε κυβερνώντες προσπαθούσαν/ουν να τον υπονομεύσουν και να τον εκμηδενίσουν για να εκλπηρώσουν τα δικά τους συμφέροντα.Αυτό δεν σημαίνει ότι και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους.Δεν είναι όλη η μερίδα εκείνων που απείχαν πολιτικοποιημένοι αναρχικοί ή αντιεξουσιαστές που η ιδεολογία τους είναι εναντίον των εκλογών,ή έστω ξέρω εγω αδιάφοροι διανοούμενοι (που αυτούς δεν τους δίνω κανένα δίκιο προσωπικά) αλλά και αποχαυνωμένα πρόβατα που είτε απομακρύνθηκαν από τα 2 μεγάλα κόμματα καθώς κανένα δεν τους έκανε τα ταγμένα ρουσφέτια είτε ανίδεοι άνθρωποι του στυλ ''εγω δεν ασχολούμαι με τα πολιτικά'', αμόρφωτοι,με απόψεις που μυρίζουν ναφθαλίνη και βρωμάνε βλακεία.Αυτοί οι ντεμέκ ''δυσαρεστημένοι'' που ενώ δεν έχουν ιδέα και δεν έκαναν ποτέ κάτι για να έχουν, επειδή δεν υπάρχει το τέλειο κόμμα που θα τα φτιάξει όλα μόλις βγει, το παίζουν θιγμένες Μαρίες προς ώφελος κανενός ή μάλλον προς περισσότερη ατσάλωση του δικομματισμού.
Επιτελικά, θέλω να καταλήξω ότι για μένα προσωπικά, από τις εκλογές ωφείλουν να απέχουν εκείνοι που η ιδεολογία τους βασίζεται στην κατάλυση της δημοκρατίας, τα άκρα δηλαδή κυρίως.Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι λες άντε το κάνουν λόγω ιδεολογίας. Αλλα οι υπόλοιποι για μένα δεν συγχωρούνται, όταν έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αφενός βγήκε πάλι ο δικομματισμός των σκανδαλων, της κρίσης, των ρουσφετιών,της παροχολογίας,της υπονόμευσης του δημοσίου τομέα και της ιδιωτικοποίησης,των γεγονότων του Δεκέμβρη(!!!! φάινεται ότι τα ξεχάσαμε αυτά ε?

?) και και και , και αφετέρου το ΛΑΟΣ έγινε στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας 3η δύναμη. Ε χαρείτε τα λοιπόν και από αύριο δεχθείτε τον Άδωνη να μαλ***ζεται στα τηλεοπτικά κανάλια με ύφος 10 καρδιναλίων (3πλασιο από ότι είχε τώρα, τώρα θα βγαίνει σε στυλ θα πάρουμε την Πόλη) και τον Καρατζαφέρη να λέει ''Εμείς ρετιρέ εσείς 2ο υπόγειο''. Λες και αν δεν υπήρχε ασανσέρ θα μπορούσε να τα ξεχωρίσει το νούμερο.
Αν μια κοινωνία αντικατροπτίζεται στους πολιτικούς που ψηφίζει και επιλέγει να την κυβερνούν, τοτε καλά θα κάνω και θα αλλάξω χώρα μετά τη σχολή μου.