Εγώ πάντως έχω μιά ένσταση . Μεταφράζεται εδώ μέσα ότι η αποχή ενισχύει τα μεγάλα κόμματα...Όμως όπως νομίζω ότι είναι λογικό, οι πλέον "απολιτίκ" είναι οι φίλοι προσκείμενοι σε μεγάλα κόμματα. Άρα αυτοί είναι οι πιο πιθανοί στο να "λουφάρουν" τη ψήφο τους. Συγγνώμη δηλαδή ,αλλά δεν νομίζω ότι οι αριστεροί γενικά, όπως οι φίλοι του Κ.Κ.Ε ή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α είναι οι περισσότερο αδιάφοροι αυτής της χώρας.Ας δούμε λοιπόν ποιός ήταν αυτός που είχε κίνητρο να ψηφίσει. Ο πολίτης που προτιμάει τη Ν.Δ , έχοντας από τις δημοσκοπήσεις μάθει ότι θα χάσει το κόμμα του, αλλά και επειδή τσατίστηκε με τα σκάνδαλα , είναι πολύ πιθανόν να συμμετείχε κατά ένα μεγάλο βαθμό στην αποχή. Οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ αντίθετα, αλλά και όσοι θελήσαν να ξαναψηφίσουν αυτό το κόμμα, μάλλον είχαν κίνητρο την πρωτιά, αλλά ένα κομμάτι και αυτών , μπορεί να απείχαν , λόγω εφησυχασμού, ακριβώς πάλι λόγω των δημοσκοπήσεων. Οι φίλοι του Κ.Κ.Ε πάλι, στη πλειοψηφία τους είναι πολιτικοποιημένα άτομα με συμμετοχή σε όλες τις διεργασίες, οπότε δεν νομίζω ότι από αυτούς προέκυψε μεγάλη αποχή. Οι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α πάλι είναι και αυτοί πολιτικοποιημένοι, αλλά λόγω χαμηλού ποσοστού που προέκυψε, θα μπορούσαν για λόγους εσωκομματικούς ίσως (δε γουστάρουν τον Τσίπρα;) να απείχαν και αυτοί σε ένα ποσοστό. Για το ΛΑ.Ο.Σ η κάλπη έδειξε ότι είχε μάλλον μεγάλη συσπείρωση και πήρε και δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες. Τώρα οι υπόλοιποι είναι αριστεριστές , αναρχικοί, οτιδήποτε τέλος πάντων, αλλά αυτοί απέχουν πάντοτε. Οπότε η αποχή μάλλον ευνόησε τα μικρά κόμματα...
Α και κάτι ακόμα που το προσπερνάμε αδιάφορα αλλά είναι σημαντικό. Οι εκλογές πέσανε στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος...Τις αργίες και τα τριήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι τα περιμένουνε πως και πως...Τώρα , στις εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων,όπως όλοι θα ξέρετε η συντριπτική πλειοψηφία είναι ρουσφέτια ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ ...Αρκετοί από αυτούς εγώ πιστεύω ότι δεν χαλάσανε την εκδρομή τους και αφήσανε άλλους να βγάλουνε το φίδι από τη τρύπα...