Μιας και αναφερθηκες στο θεμα ενισχυτη να προσθεσω και γω κατι.
Αν δεν εισαι πολυ ικανοποιημενος απο τον ηχο του Marshall και θες να βελτιωσεις τον ηχο σου γενικοτερα μην ξοδεψεις χρηματα για πεταλια αλλα παρε ενα λαμπατο combo class A. Ας ειναι μονοκαναλος. Για τη δουλεια που το θες θα ειναι μια χαρουλα και αργοτερα με τη Strat θα κενταει. Θα εχεις πολυ καλα και γλυκα καθαρα τα οποια θα αποτελεσουν τη βαση για περαιτερω πειραματισμο με εφε. Και για πιο high gain παιξιματα με ενα καλο distortion πεταλι θα εισαι μια χαρα. Κατ'εμε η alternative μουσικη ειτε ειναι προς metal (πχ amathema) ειτε σε πιο rock καταστασεις δε θελει τονους gain. Βασικα πιστευω πως το υπερβολικο gain περισσοτερο κακο σου κανει παρα καλο. Και αν εχω καταλαβει καλα απο τις επιλογες στα πεταλια και στην κιθαρα (θες αργοτερα Strat) ο ηχος ενος μικρου λαμπατου θα σε ικανοποιησει και θα ταιριαξει και στα ακουσματα σου.
Προς αποδειξη αυτων που λεω τσεκαρε μια διασκευη ενος παιδιου που παιζει το Voodoo Chile με μια Harley Benton κεφαλη 5W και 2,3 πεταλακια.Ολο το rig αυτο δεν κοστιζει πανω απο 500 ευρω.
Για παραδειγμα στο στουντιο παιζω συνηθως με εναν Marshall TSL-60. Στο καθαρο καναλι του βαζω τα εξης:
Cry Baby...Tubedreamer...Hot British...Small Clone...Tremolo...Boss DD-6
Μια φορα εβαλα
τα ιδια ακριβως πεταλια σε ενα Mesa Boogie Dual Caliber (DC-5 αν θυμαμαι καλα) και η διαφορα ηταν χαωδης.
Αυτα ολα τα ανεφερα και μονο ως σκεψεις μου πανω στο θεμα ''βελτιωνω τον ηχο μου ως προς το καλυτερο''.
Πολλοι θα συμφωνησετε πολλοι ισως οχι.
Αν λοιπον τα πεταλια τα θες για να βελτιωσεις τον ηχο σου ισως πρεπει να αναρωτηθεις αν σου αρεσει ο ενισχυτης σου.
Αν εισαι οκ με τον ενισχυτη και τα πεταλια τα θες για να δωσεις μια νεα διασταση στο παιξιμο και τον ηχο σου, σου προτεινω αυτα που εχουμε πει στα προηγουμενα post.