Φίλε μου εξακολουθώ να παραμένω ξεκάθαρος και επίσης και εγώ δεν έχω λόγο να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου
και ό,τι λέω (γράφω) αφορούν το γραπτό και τίποτα προσωπικό.
Λες:
""Ακόμα κι ένας αρνητικός σχολιασμός, όταν μάλιστα γίνεται, με το πάθος και την μακροσκελή (τηρουμένων των αναλογιών) έκτασή του δικού σου"",
το οποίο δεν κατανοώ γιατί το σχόλιό μου ήταν συντομότατο. Μακροσκελής, όντως, ήταν η ανάλυση της δικής σου απάντησης.
Κάνω ανάλυση των δικών σου γραφομένων και όχι σχολιασμό με δικές μου απόψεις. Τα συμπεράσματα που καταλήγω στηρίζονται με
επιχειρήματα αντλημένα από τα όσα εσύ αναφέρεις.
Πχ σχολιάζω:""Αν κάνω λάθος συγγνώμη σε σένα μένει να το αποδείξεις...""
Απαντάς:""Όσο για τις εξηγήσεις, νομίζω περιττεύουν.. Θα εξακολουθείς να περιφρονείς τους στίχους μου και χωρίς να χρειάζεται να μου
ζητάς συγγνώμη...""
Συμπεραίνω:""Διαστρεβλώνοντας τα γραφόμενά μου, και γενικεύοντας, μου καταλογίζεις, χωρίς στοιχεία, προκατάληψη!!!""
Αυτό μόνο κάνω: σχολιάζω, απαντάς, συμπεραίνω. Δεν έχω λόγους να θέλω τίποτα παραπάνω από το να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου
για κάτι που αισθάνομαι ότι με προσβάλλει και, πίστεψέ με, το σχόλιό μου διατυπώθηκε επίτηδες τόσο καυστικά, για να δείξει ακριβώς αυτό,
το πόσο δηλαδή προσβεβλημένος μπορεί να νιώσει κάποιος, και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Οταν φίλε μου γράφεις ένα μπερδεμένο, νοηματικά, ποίημα, παίρνεις το ρίσκο της σκληρής κριτικής, πολύ δε περισσότερο όταν αυτό
κατά κάποιους κινείται στα όρια της προσβολής.
Δεν έχω κανενός είδους συμφέρον ή λόγο ώστε να μη δεχτώ τις όποιες εξηγήσεις μου δίνεις, αυτές άλλωστε ζήτησα από την αρχή:
""Εδώ οφείλω να ανακαλέσω την αναφορά μου περί καθαρότητας των στίχων και περί αντίληψης, γιατί είναι όντως προσβλητική και δεν θέλω προσβάλλω κανέναν.""
Οπως ζητώ εξηγήσεις, έτσι εύκολα ζητώ και συγγνώμη αν κάνω λάθος, και έτσι δέχομαι και την συγγνώμη του άλλου,
και τη δική σου: ""Ζητώ λοιπόν ειλικρινά συγγνώμη.""
Και την παραδοχή του λάθους σου δεν έχω ίχνος εμπάθειας ώστε να μην την δεχτώ: ""Δε σε αδικώ όμως.. Στα γραπτά παρασύρομαι..""
Και εν τέλει για ό,τι άλλο που θα είναι κουραστικό για τους υπολοίπους να επανερχόμαστε, υπάρχουν και ό,τι γράφω και
ότι γράφεις, και ας κρίνουν όποιοι διαβάζουν τις θέσεις μας, αφού εδώ μέσα κρινόμαστε αποκλειστικά και μόνο από αυτά που γράφουμε.
Αυτά φίλε μου και δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι πιστεύω ότι εσύ έχεις διάθεση να τσακωθείς μαζί μου?
Ποτέ δεν σε κατηγόρησα για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει από μέρους μου τίποτα το προσωπικό.
Χαιρετώ