Σκέφτομαι να φτιάξω ένα jazz bass αρκετά κοντά στα πρότυπα της Fender όσων αφορά τα είδη των ξύλων, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις φυσικά. Κάνοντας window-shopping στο site της warmoth έφτασα στο σημείο να έχω φτιάξει στο basket μου όλα τα υλικά για να συναρμολογηθεί ένα μπάσο.

Βασικά είδα
αυτό το σώμα και
αυτό τον λαιμό που μου άρεσαν πολύ και έχω ψηθεί αρκετά! Ίσως βγάλω το binding από τον λαιμό για να ρίξω λίγο το κόστος, αν και μου φαίνεται ότι αξίζει η υπομονή και τα παραπάνω λεφτά. Για μαγνήτες σκέφτομαι τους quarter-pound για jazz της seymour-duncan. Γενικά πάω για ένα ήχο μοντέρνο σχετικά με έμφαση στο funk-rock με έντονη ατάκα και growl.
Λοιπόν έχω τις εξής απορίες:
1) Έχει κανείς εμπειρία με τα μπάσα της warmoth και με τα jazz bass συγκεκριμένα; Στο harmony-central έχουν τρελά σκορ.
2)Με τα μεταφορικά τι παίζει γενικά; Με τα τελωνεία;
3)Γίνεται τους πω να μου ανοίξουν τις τρύπες που θέλω, π.χ. για συγκεκριμένη bridge, κλειδιά, pickguard, μαγνήτες κλπ και να το συναρμολογήσω μόνος μου; Είναι δύσκολη σαν διαδικασία; Με τα ηλεκτρικά δε θα έχω πρόβλημα και το setup θα το μου το κάνει φίλος τεχνικός που εμπιστεύομαι.
4)Γενικά αξίζει τον κόπο η όλη διαδικασία;
5)Προτάσεις και ιδέες ευπρόσδεκτες...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αν δω και έχει ενδιαφέρον για το θέμα, θα ανεβάσω τις δύο παραλλαγές που σκέφτομαι αργότερα για να ρίξω φωτιές!