Που είναι συγκροτήματα όπως οι Queen... Που είναι οι καλλιτέχνες όπως ο Stevie Ray Vaughan...
Οταν λες συγκροτηματα οπως οι Queen, προφανως αναφερεις παρομοιου "μεγεθους" συγκροτηματα και οχι στυλ μουσικης..!Κοιταξε, λογω της "εκρηξης" των πληροφοριων μεσω του διαδυκτιου κυριως, η "μουσικη βιομηχανια" αλλα και η μουσικη κοινοτητα γενικοτερα, αλλαξαν υφος.Αν οι Queen ειχαν σχηματιστει στην εποχη μας, και την ιδια ακριβως περιοδο ειχε σχηματιστει και ενα συγκροτημα αντιστοιχου μουσικου ειδους στα Τρικαλα (τυχαια η επιλογη περιοχης), πολυ πιθανον αν αυτο απ τα Τρικαλα ειχε πιο οργανωμενη κινηση στο intenet δηλαδη ειχε myspace κλπ, να γινοταν αυτο το πολυ μεγαλο συγκροτημα!!
Τι εννοω??
Πιθανο αν οι Queen στην εποχη τους δεν ειχαν χιλιοδιαφημιστει, να μη τους ειχαμε ακουσει καν σημερα!!Ειναι ολα θεμα της διαφημισης και της προωθησης..
Προσωπικα εχω δει παρα πολλους καλλιτεχνες, σιγουρα θα εχει παρει το αυτι σας, που καναν καριερα στην μουσικη οχι απο ολο το φασμα του internet, αλλα μονο απο το youtube!!Χαμος απο κιθαριστες, πιανιστες, βιολιστες, και καθε ειδους μουσικους ανεβαζουν σε βιντεο τις μουσικες "συλληψεις" τους!!Ενα παραδειγμα που θα αναφερω ειναι ο Andy McKee, ακουστικος κιθαριστας, που με καλη και οργανωμενη διαδοση στο internet, καταφερε να μαζεψει εκατονταδες εκατομμυρια προβολες, και εκανε δισκο με μεγαλη δισκογραφικη εταιρεια...απο τι??Μα απο την καλη διαφημιση!!!!
Και αυτος ακριβως ειναι ο λογος που τα πιο πολλα συγκροτηματα σε αυτην τη δεκαετια...λαμπουν αποτομα και σε 2-3 χρονια σβηνουν!!Διοτι εχεις τοσα πολλα πια που μπορεις να δεις και να ακουσεις με ελαχιστο κοπο και πολυ λιγο ψαξιμο...που απλα δεν προλαβαινεις να τα δεις και να τα ακουσεις ολα!!Και ξαφνικα φτανεις να ακους 20 διαφορετικα συγροτηματα το μηνα!!Και ειναι αλλος ενας λογος που τωρα πια δεν εχουμε τα "μεγαλα αστερια" και τους "stars" αλλα παρα πολλα "καλα" συγκροτηματα!!
Φυσικα δεν υποβαθμιζω σε καμια περιπτωση τις ικανοτητες του εκαστοτε μουσικου, και δεν τα περιοριζω ολα στην διαφημιση!!Απλως επισημαινω πως παλιοτερα ηταν περισσοτερο θεμα...ικανοτητων και αξιας των μουσικων, παρα διαφημιση..
Οσο για τους σολο καλλιτεχνες που αναφερεις, εγω θα εβαζα απ τους πρωτους τον Vai φυσικα,τον Satriani,τον Petrucci, τον Gus G που ειναι και Ελληνας, μπορει αυτοι να ξεκινησαν απο πιο πριν, αλλα συνεχιζουν να βγαζουν πολυ καλο υλικο μεχρι και σημερα, οποτε τους θεωρω και αυτης της δεκαετιας καλλιτεχνες!!Βεβαια αυτοι ειναι απο τις "κιθαριστικες" μου γνωσεις οι καλλιτεχνες που ξερω..σιγουρα υπαρχουν πολλοι αλλοι που δεν εχουν αναφερθει γιατι δεν τους εχω υπο οψην μου, αλλα περιμενω και απο τους αλλους συμφορουμιτες να αυμμετασχουν σε αυτο, και να αναφερουν καλλιτεχνες της δεκαετιας που εκεινοι γνωριζουν