Ρε συ Πάνο με φέρνεις σε δύσκολη θέση γιατί δεν ξέρω τον φίλο σου και δεν θέλω να ρίξω κάποιον με τα σχόλια μου.
Απλά για να είμαι εντάξει και με την δική μου συνείδηση και μιάς και εδώ μιλάω με σένα, θα πω ότι 500 ευρώ δίνουν πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις, και σε μεταχειρισμένους αλλά και σε καινούργιους λαμπάτους.
Edit: Κοίταξα λίγο το μοντέλο μετά που πόσταρες τις φωτογραφίες και είδα ότι πρόκειται για Fender Twin Reverb Silverface, μάλλον του 1970.
Τότε τα μεγάφωνα ήταν συνηθισμένο να φτιάχνονται από ένα κομμάτι χαρτί που γινόταν κώνος με συρραφή. Οπότε, μήν σε νοιάζει αυτό που έγραψα, εάν είναι τα original που πρέπει να είναι αν βλεπω καλά από το μπλέ αυτοκόλλητο στον μαγνήτη, δεν θα έχουν πρόβλημα άλλο από την φυσική παλαιότητα τους. Αν παίζουν καλά και δεν χτυπάνε ήδη, δεν θα χαλάσουν.
Τώρα το θέμα είναι ότι αυτός ο ενισχυτής είναι κομμάτι αντίκα και το καλύτερο θα ήταν αν τον πάρει κάποιος να μην τον κανιβαλίσει με μοντέρνα ανταλλακτικά, αλλά να τον επανα-παλαιώσει και τότε θα έχει πολύ μεγάλη αξία.
Υπάρχουν ανταλλακτικά μεγάφωνα όπως πχ αυτό:
http://cgi.ebay.co.uk/Fender-Twin-Reverb-Speaker-Silverface-Era-005379_W0QQitemZ270408667267QQcategoryZ23794QQcmdZViewItemΣκέψου γενικά την περίπτωση και ιδιαίτερα αποφάσισε αν θέλεις να κινηθείς σε κάτι τόσο αντίκα, ή σε κάτι πιο μοντέρνο, μεταχειρισμένο ή και καινούργιο.