Ε αμα εισαι διατεθημενος να δωσεις τοσα για ενισχυτη, τοτε μπορεις να παρεις υπερμηχανημα!
θα προτεινω το εξης σετ-απ: Μια καλη λαμπατη κεφαλη, μια καλη καμπινα 2χ12, και 2-3 πεταλακια ποιοτικα για ξεκινημα, και στο μελλον προσθετεις καποιο ακομα αν δεις οτι το χρειαζεσαι (για αρχη ενα wah και ενα delay σιγουρα ειναι χρησιμα, στο μελλον ισως καποιο chorus, flanger κτλ).
Τωρα το θεμα ηχου ειναι υποκειμενικο, εγω εχω καταληξει σε εναν Bogner Uberschal (λιγο εκτος τιμης, εχει σχεδον 3000 το κεφαλι μονο), και σε δυο Elmwood.
Καμπινα εχω μια Ρανταλ 4χ12, αλλα επειδη δεν πολυκουβαλιεται εχω και μια The Valve 2x12 που ειναι πολυ πιο ελαφρυα, μπαινει και στο αυτοκινητο ανετα.
Επισης μεγαλο ρολο παιζει και το καλωδιο της καμπινας! Πλεων εχω ενα γομαρι Cardas και πραγματικα κανει διαφορα στον ηχο.
Τωρα για εφε εχω καταληξει στο Eleven Electrix Human Sensor, λογο ευρους χειρισμου και ευρους εφε, απλα κανενα γουα δεν το αγγιζει σε αυτον το τομεα, παρ'οτι υπαρχουν και αλλα 1-2 που μου αρεσουν ηχητικα.
Delay χρησιμοποιω ενα Wasabi Echo/Delay απο Danelectro, αλλα παρ'οτι μου αρεσει πολυ ηχητικα, τρωει τις μπαταριες γρηγορα (οταν δεν βαζω ανταπτορα) και ριχνει λιγο και το σημα οταν το αναβω, οποτε ισως να ψαξω για αλλο ενα προσθετο.
Τωρα για να βρεις τον δικο σου ηχο πρεπει απο καπου να ξεκινησεις. Μολις καταληξεις σε καποια κιθαρα, παρ'τη στην πλατη και βγες μια βολτα στα μαγαζια να δοκιμασεις οσα περισοτερα μπορεις. Η δοκιμη ειναι κατι πολυ σημαντικο, μπορει κατι να σου αρεσει μια χαρα σε θεμα ηχου, αλλα ο τροπος που ανταποκρινεται στο παιξιμο σου ισως να μην σε βολευει.
Οσο αφορα την κεφαλη, λογο του οτι θελεις να παιξεις διαφορα απ'οτι βλεπω, παρε κατι που να ειναι ευελικτο, δηλαδη τρια καναλια, ή δυο καναλια και δευτερο master volube ή καποιο boost. (H αποψη μου ειναι να παρεις μια κεφαλη που να σε καλυτει απο την αρχη ηχητικα, και να καταληξεις σε λυσεις τυπου πεταλακια boost/overdrive/distortion μονο μελλοντικα για θεμα ποικιλιας).
Παραλληλα με την κεφαλη μπορεις να δοκιμασεις και καμπινες, γιατι παιζουν πολυ σημαντικο ρολο και αυτες στο ηχο σου, π.χ. ο Μπογκνερ μου σε διαφορες καμπινες που τον εχω δοκιμασει ηταν πραγματικα η μερα με τη νυχτα!
Και αφου τελος εχεις καταληξει σε κιθαρα, ενισχυτη, καμπινα, μπορεις να δεις τι εφε χρειαζεσαι πλεων και να τα ταιριαξεις και αυτα στο σετ-απ σου.
Αν θελεις προτασεις σε μοντελα ενισχυτων μπορουμε να προτεινουμε διαφορα, αλλα επειδη απλα η λιστα ειναι ατελειωτη, αν ειναι ευκολο βαλε 2-3 τραγουδια με ηχους που θελεις να πετυχεις να δουμε τι περιπου ψαχνεις ηχητικα.
Οσο αφορα το θεμα με τις λαμπες μην ανησυχεις, και ταξη Α ενισχυτη να παρεις και να παιζεις με τις ωρες καθε μερα, πριν απο 6 μηνες δεν θα χρειαστεις αλλαγη. Το πιο πιθανο ειναι μετα τα δυο χρονια να αρχισουν να διχνουν σημεια κοπωσης, ισως και αργοτερα, αναλογα με τη χρηση που κανεις (ωρες και ενταση).
Το μονο που πρεπει να προσεχεις ειναι να αναβεις τον ενισχυτη 3-5 λεπτα πριν παιξεις να ζεσταθουν οι λαμπες, και να μην το μετακινεις οταν ειναι ζεστες, γιατι μπορει να κοπει καποιο νημα τους πιο ευκολα. Απλα πραγματα που τα συνηθιζεις με τη μια και δεν εχεις προβληματα αργοτερα