Μόλις έγινα κάτοχος μιας Tonelab LE και θα ήθελα τη βοήθεια σας (των κατόχων και μη) σχετικά με την σύνδεση της με τον υπολογιστή.
Η LE (απ όσα βλέπω κι έχω διαβάσει) έχει MIDI in/out και μπορεί να συνδεθεί με το Pc με το M audio MIDI/USB interface:
(
http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1052497&ref=pathfinder)
Αυτό, θα επιτρέπει τον έλεγχο της συσκευής απο τον υπολογιστή (με το tonelab LE Sound Editor) σε ρυθμίσεις από και προς αυτήν (downloads klp)
Η ερώτησή μου είναι μιας και δεν έχω κάρτα ήχου εξωτερική αλλά την built in του Laptop (Acer Aspire) μπορώ και να ηχογραφήσω από αυτήν με το M audio (παραπάνω) ή μόνο να την ελέγξω?
Μήπως επιβάλλεται να πάρω μια κάρτα ήχου όπως η Lexicon (Lambda, omega)* για να επιτύχω αφενός έλεγχο της LE και αφετέρου εγγραφή σε κάποιο sequencer (αν το λέω καλά) όπως πχ: το Reaper?
* Η αναφορά σε αυτές τις δύο προκύπτει απο τα MIDI in/out που έχουν, την τιμή και τις περαιτέρω εισόδους που διακρίνω απο φωτογραφίες. Τώρα για τα υπόλοιπα που χαρακτηρίζουν μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω παρα μόνο ενδεικτικά έχοντας διαβάσει γνώμες σας στα σχετικά τόπικ.
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

υγ: Α! και κάτι άλλο, απο patches για την Le δεν υπάρχουν και τόοοσα πολλά απο ότι μέχρι τώρα έχω δει.. Ίσως κατόπιν επαρκούς κατανόησής της να ανοίξουμε ένα τόπικ εδώ στο kithara για να μαζέψουμε ή να φτιάξουμε κι όλας patches για αυτήν.
υγ2: Ελπίζω ότι άνοιξα το θέμα στην σωστή κατηγορία