Ως αρχάριος, θέλω απλά να πώ δυο λόγια στους υπόλοιπους αρχάριους φίλους/φίλες εδώ μέσα...
Έχεις πάρει την κιθάρα, έχεις βρει και βίντεο/βιβλίο και ξεκινάς. Φυσικό είναι γι' αρκετό καιρό να μην καταφέρνεις τίποτα ιδιαίτερο, άντε βγαίνει η πρώτη συγχορδία, άντε κι η δεύτερη. Η εναλλαγή όμως μεταξύ τους; Τα δάχτυλα; Δύσκολα προς το παρόν. Βρίσκεις κι ασκήσεις απ' το Ιντερνετ, τις κάνεις. Εντάξει, λογικό να σου φαίνονται βαρετά, δεν κάνεις τίποτα ιδιαίτερο.
Για την ακρίβεια, δεν κάνεις τίποτα ιδιαίτερο που να μπορείς να το αντιληφθείς! Τα δάχτυλά σου όμως "χτίζονται". Συνέχισε να το κάνεις και σε κάποια φάση που θα γίνει το "μπαμ", θα αισθάνεσαι τόσο χαρούμενος και πραγματικά θα καταλάβεις γιατί έκανες τόσο καιρό αυτές τις ασκήσεις...
Έτσι κι εγώ. Μετά από ένα μήνα που έχω την κιθάρα, σήμερα μόλις κατάφερα να κάνω σωστή εναλλαγή ανάμεσα στις Am + Dm... Τόσο καιρό έκανα απλά κάποιες ασκήσεις και ψιλοβαριόμουν. Σήμερα όμως έπαθα την πλάκα μου! Εκτός απ' τ' ότι αλλάζω σωστά τα δάχτυλα, δε χάνω το ρυθμό στο strumming κι η πένα βρίσκει τις σωστές χορδές χωρίς να κοιτάω.
Επομένως, όσοι είστε αρχάριοι σαν και μένα, συνεχίστε να κάνετε ό,τι ασκήσεις έχετε βρει. Συνέχεια. Θα το εκτιμήσετε μετά από αρκετές μέρες. Θα σας φαίνεται χαζό, βαρετό κι εκνευριστικό στην αρχή αλλά μετά θα καταλάβετε. Η αρχή δεν είναι και τόσο ενδιαφέρουσα. Μετά είναι που τα πράγματα "ανάβουν"...
Καλή συνέχεια σ' όλους...