Αποστολέας Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΑ 700-850 ΕΥΡΩ  (Αναγνώστηκε 23443 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JACKSONMAN

• Θαμώνας
    • Προφίλ
Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΑ 700-850 ΕΥΡΩ
« Απάντηση #25 στις: 28/09/09, 23:22 »
Φιλε G.K. στον σπαιντερ εχω χρησιμοποιησει την Τζακσον μου και μου αρεσει οπωσ ακουγεται.Επισησ δοκιμασα και μια Ibanez grx 70 και δεν εβαζα παραμορφωση ουτε για πλακα, ηταν αθλιο.Βεβαια στο στουντιο με τον μαρσαλ η Τζακσον δεν με τρελαινει αλλα εσεις ξερετε καλυτερα,οποτε...

Αποσυνδεδεμένος Dr Bluz (G.K.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 28/09/09, 23:26 »
Διαβαζω απο το site που οδηγουσε το link σου...
Marshall MG-50: Απο 443!!!!!!!!!!!!!   Προσφορα 250...Μπα σε καλο τους εχουνε πολληηηηη πλακα μερικοι...

Στο θεμα μας τωρα. Δε νομιζω οτι αυτος ο ενισχυτης μπορει να δωσει κατι παραπανω απο αυτον που ηδη εχεις...
Καθαρα επιεικως μετρια και στα γκαζια τον προτιμω απο το line 6...

Επιμενω ομως (με κινδυνο να καταντησω γραφικος και κουραστικος) εφοσον εχεις budget 850 ευρω να διαθεσεις γυρω στα 450 ευρω για κιθαρα και 400 για ενισχυτη...
Την εχω πατησει πανω απο μια φορες και στο λεω για να μην παθεις το ιδιο!
Υπαρχουν παρα πολλοι ενισχυτες σε αυτο το budget που θα σε κανουν να ξεχασεις και το MArshall και το spider.
Ο καλος ενισχυτης ειναι επενδυση!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 28/09/09, 23:51 »
Δεν γινεσαι γραφικος ρε  ;D.Και σε αυτα τα λεφτα τι προτεινεις για τα στυλ που σου ανεφερα?

Αποσυνδεδεμένος spoocy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 28/09/09, 23:56 »
παιδια αν και αυτο το site ειναι για κιθαρες (εχω ανοιξει αλλο θεμα για μπασο που θελω) απλως θελω να ρωτησω κτ...
μου προτειναν αυτον τον ενισχυτη : http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=4799 για μπασο...
αξιζει?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 29/09/09, 00:06 »
Επειδη τον θες και για γκαζια (Metallica, Maiden) και για alternative rock σκηνικα σιγουρα παμε σε εναν all around...
H αλλη λυση ειναι να παρεις εναν με καλα καθαρα και να παρεις τα γκαζια σου απο ενα  overdrive/ distortion πεταλι.(αναλογα ποσο καθαρος ειναι οταν ενεργοποιεις το πεταλι).

Αν θεσουμε ενα budget πχ 400 ευρω πρεπει να μου πεις για τι ειδους χρηση θα το θες...1)Σπιτι ή και προβες?
2)Θες να τον μεταφερεις? 3)Με τι σου αρεσει εσενα να παιζεις συνηθως? Με καθαρα ή με βρωμικα?

Για να μη βγουμε τελειως εκτος θεματος (off topic οπως ελεγε και ο παππους μου) απαντα μου σε αυτα και θα σου στειλω π.μ. με ορισμενες προτασεις για τα γουστα μου και δεδομενου του budget...
Αν θες ριξε και μια ματια στις ετοιμες συζητησεις.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: 29/09/09, 00:16 »
1)Για προβες και για σπιτι οπως δηλαδη και με τον σπαιντερ
2)Εννοειται πως θελω νατον μεταφερω.
3)Πρωσωπικα προτιμω τα βρωμικα στην μπανταομως υπαρχει ισορροπια και στα 2
« Τελευταία τροποποίηση: 29/09/09, 00:33 από JACKSONMAN »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 29/09/09, 02:22 »
Λοιπον για μια τελευταια φορα θελω να ακουσω τισ γνωμες σας και τις επολιγες στις παρακατω κιθαρες
1) Jackson SL3MG Soloist
2) Jackson DXMG Dinky
3) Gibson SG Special Faded
4) Gibson SG Standard Ebony
5) Fender American Standard Stratocaster

Υ.Γ.1) Χρησιμοποιω ενισχυτη Line 6 Spider II
Υ.Γ.2) Για στυλ Metallica,Iron Maiden και Joy Division

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 29/09/09, 02:29 από JACKSONMAN »

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: 29/09/09, 10:29 »
Φιλε Jacksonman, παραθετεις 2 μεταλοκιθαρα και 3 ροκοκιθαρα...η Fender απορριπτεται, κατ' εμε, ειναι η λιγοτερο ταιριαστη με αυτα που θες...κοιτα και προς Les Paul πλευρα, νομιζω κολλανε πιο πολυ στα ειδη που θες...Και οπως σωστα προανεφεραν οι συμφορουμιτες, καλο θα ηταν να παρεις κι εναν ενισχυτη

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 29/09/09, 15:06 »
Mου προτειναν σημερα την Jackson DK2.Ακουω γνωμες. Οσο για τον ενισχυτη εχω καποιες προτασεις αλλα θα ανοιξω αναλογο θεμα στη κατηγορια του φορουμ που αφορα ενισχυτες, οποτε ετοιμαστειτε ;D.Ευχαριστω παντως για τις τοποθετησεις και το χρονο σας.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: 29/09/09, 20:49 »
Τα εχουμε ξαναπει...
Με ολες αυτες τις κιθαρες (ακομα και με τη Fender, αν εχει διπλο πισω) μπορεις να παιξεις μεταλ...
Το κομματι του εξοπλισμου σου που τελικα θα καθορισει το ειδος της μουσικης που θα παιξεις ειναι πρωτον ο ενισχυτης και δευτερον οι μαγνητες...
Μια μεταλιαρικη κιθαρα σε εναν Harley Benton GA-5 δεν παιζει μεταλ. Μια Squire με μαπα μαγνητες σε εναν high gain ενισχυτη η με ενα πεταλακι θα ακουστει μεταλ...
Κιθαρα να επιλεγεις με βαση τα specs της και το ηχοχρωμα που βγαζει...Αλλο ηχοχρωμα το alder και αλλο το μαονι...

Υ.Γ. Θεμα συγκρισης μεταξυ Jackson Soloist και Jackson DXMG δεν τιθεται. Θα πεσει φωτια να με καψει, ημουν επι 6 χρονια κατοχος της δευτερης και με ειχε βγαλει ασπροπρωσοπο, αλλα η πρωτη ειναι σε αλλη κατηγορια ποιοτητας και τιμης. Οπως σου λεμε ολοι ομως δεν αξιζει να ξοδεψεις ολα σου τα λεφτα στη Soloist και να την ακους μεσα απο το Spider.
Καλες αγορες..! ;)

Αποσυνδεδεμένος Spartan Amplifications

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: 29/09/09, 21:41 »
Συγκρότημα αλλάζεις πανεύκολα! Κιθάρα όμως όχι… Ούτε και μουσικά γούστα…

Για αυτό πάρε την κιθάρα που θα ικανοποιεί τα δικά σου «θέλω» και τις δίκες σου ανάγκες και όχι τις ανάγκες των άλλων…

Βάση των γραφόμενων σου -σαν Spartan- θα σου πρότεινα

την Michael Kelly Vex Deluxe

http://www.michaelkellyguitars.com/vex_deluxe.html

η’

την Michael Kelly Hex Deluxe

http://www.michaelkellyguitars.com/hex_deluxe.html

αν θέλεις για Bridge οπωσδήποτε Floyd Rose® Original με –λογική- την απαραίτητη αναβάθμιση των ενισχυτικών σου διατάξεων στο απώτερο μέλλον…

Και είναι ακριβώς στα λεφτά που αναφέρεις ότι σκοπεύεις να επενδύσεις…

Κάτι που θέλω να επισημάνω εδώ, γιατί έχει αρχίσει να με κουράζει…

Επιλογή κιθάρας δεν γίνεται δια-μέσου αλληλογραφίας …

Σίγουρα μπορούμε να σου δώσουμε εδώ μια πιο έγκυρη γνώμη για μια κιθάρα η’ έναν ενισχυτή…

Αλλά, αν δεν βγεις εσύ έξω στα κιθάρο -  μαγαζά, να τις πιάσεις στα χέρια σου και να τις «παίξεις», δεν θα μπορείς να έχεις προσωπική γνώμη για την αγορά σου…

Και αυτό είναι πιο σημαντικό από την οποιαδήποτε γνώμη του Spartan…

Αποσυνδεδεμένος metalmike

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: 29/09/09, 22:05 »
Τα πραγματα ειναι πολυ απλα τζακσονιδη φιλε μου... παιρνεις αυτη --> http://forum.kithara.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=10940 που καινουργια ειναι της ταξεως των 800 ευρω και κρατας τα αλλα 430 ευρω για καλυτερο ενισχυτη που θα συζητησουμε στο αλλο thread που θα ανοιξεις. Kαι δε θα εχεις απλα καλο ηχο αλλα ΗΧΑΡΑ ;)

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: 30/09/09, 01:05 »
Λοιπον σημερα κατεβηκα στο κεντρο και πηγα σε διαφορα μαγαζια για να δοκμασω τις προτασεις σας για κιθαρες.Τελικα κατεληξα στην DXMG καθως η Soloist ηταν σε απαγορευτικη τιμη.Στο τελευταιο μαγαζι που πηγα δοκιμασα αυτην http://www.dv247.com/guitars/jackson-dk2-dinky-electric-guitar-transparent-black--54462,η οποια και με ικανοποιησε καθως συνδιαζε αρκετα διαφορετικα ειδη ροκ.Οποτε κατεληξα σε αυτην.Την δοκιμασα βεβαια σε εναν μαρσαλ (δεν ξερω μοντελο) οποτε και αυτο παιζει το ρολο του.Αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου πειτε αν οι μαγνητες ειναι καλης ποιοτητας και δεν ειναι μουφα.Για ενισχυτη θα τα πουμε. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ :-\.

Αποσυνδεδεμένος VampireLestrat

• Παλιός
  • Draco Dormiens Nunquam Titillandus
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: 30/09/09, 02:13 »
Φίλε μου ξεχνάς τα περί Jackson κλπ και κάνεις αυτό που σου λέει ο metalmike. Πάρε την Schecter και θα με θυμηθείς!

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 30/09/09, 03:07 »
Δηλαδη μου προτινετε Schecter τελικα παρα την Jackson DK2 ε?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: 30/09/09, 03:34 »
Φυσικα, ειδικα στη τιμη που τη δινει ο φιλος απορω πως δεν την εχει τσακωσει ακομα κανενας (και για να μην παρεξηγηθω δεν τον γνωριζω αυτον που την πουλαει). Οχι μονο παιρνεις εξαιρετικη κιθαρα (την εχει και σε φοβερη κατασταση απ'οτι βλεπω στις φωτογραφιες), η οποια αντικειμενικα ακομα και καινουργια ειναι πιο πανω σε επιπεδο απο τα λεφτα που κοστιζει αλλα σου μενει και η 400ρα + τα χρηματα που θα παρεις πουλωντας τον line 6 που εχεις τωρα. Κατ'εμε ειναι η ιδανικοτερη κινηση που θα μπορουσες να κανεις, σε συγκριση και με αυτες που εχουν αναφερθει μεχρι τωρα. Και στην τελικη αν δε σου αρεσει η κιθαρα (που δεν παιζει κατι τετοιο) στην αγοραζω εγω μετα ;D

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Στράααατα Stratούλαα
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: 30/09/09, 05:55 »
Φοβερη κιθαρα η Schecter.
Αψογη κατασκευη, προσεγμενο hardware, ωραιο χρωμα και binding.

Αλλα οι μαγνητες αυτοι δεν ειναι καθολου ευελικτοι...Θα παιζεις απο μεταλ μεχρι μεταλ...Και τα καθαρα σου (ειδικα με τον 81 πισω) πανε περιπατο.
Που θελω να καταληξω? Με αυτους τους μαγνητες δε θα εχεις ποτε τα λεγομενα κρυσταλλινα καθαρα μια και λιγο δυναμη να βαζεις στην πενα θα τσιριζουν. Στα γκαζια δεν το συζητω. Εκει παιζουν στο φυσικο τους περιβαλλον...
Αυτο στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.
Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα να σου αρεσει αυτο εν τελει...Πηγαινε αλλη μια βολτα και παιξε κιθαρα με EMG active να παρεις μια ιδεα... Κατασκευαστικα παντως η κιθαρα αυτη ειναι μια χαρα.

Απο οτι σε βλεπω παντως καταληγεις στη σχολη Gibson, δηλαδη μαονι (ή basswood) σωμα με διπλους μαγνητες.
Παιξε και καμια strat (ιδανικα με διπλο πισω) να παρεις μια γευση και απο εκει, αν δεν το εχεις κανει.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: 30/09/09, 08:38 »
Ουσιαστικα ο φιλος metal παιζει και Joy Division oποτε αυτο που τον ενδιαφερει κυριως ειναι τα παντα εκτος απο το να εχει καλα καθαρα. Εξαλλου αμα θελει κανει το 18v mod στους emg και αποκτα και καλα καθαρα ;) Σιγουρα funk με emg δεν παιζεις αλλα σε οτι εχει παραμορφωση εισαι μεσα.
« Τελευταία τροποποίηση: 30/09/09, 09:04 από metalmike »

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: 30/09/09, 18:31 »
Πρωτα απ'ολα με τιποτα δεν θελω μεταχειρισμενη κιθαρα. Αυτες που με ενδιαφερουν ειναι οι 2 Τζακσον.Η http://www.youtube.com/watch?v=qD4o3iG6Hjc και η http://www.youtube.com/watch?v=xFHS43IcgyQ.

Υ.Γ. Η κιθαρα θα εχει περισσοτερο ρυθμικη χρηση και ελαχιστη για σολο.Οποτε θελω τις γνωμες σας ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γι αυτες τις 2

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: 30/09/09, 19:14 »
DXMG τοτε, θα σου κανει ασυζητητι...και με τον Line6 μια χαρα θα ακουγεται, εχς παιξει και live με τετοιο συνδυασμο και ειναι κομπλε!

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: 30/09/09, 19:20 »
Να ρωτήσω για ποιο λόγο δεν θέλεις μεταχειρισμένη κιθάρα; Δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται η συγκεκριμένη Schecter αλλά κιθάρα τέτοιας ποιότητας με 420 ευρώ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βρεις αλλού...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: 30/09/09, 19:36 »
Βασικα δεν θελω μεταχειρισμενη γιατι και η Τζακσον που ηδη εχω μεταχειρισμενη την αγορασα οποτε το να παρω μια ακομα μεταχειρισμενη δεν εναι και οτι καλυτερο. Θελω να παρω μια κιθαρα και να μου κρατησει για αρκετα χρονια διαφορετικα κραταω την ηδη υπαρχουσα.Για μεταχειρισμενη μου προτειναν και μια Εξπλορερ αλλα οπως ειπα ΟΧΙ μεταχειρισμενη.Οσο για ενισχυτη δεν θα κρατησω τον Λαιν 6 αλλα αυτα θα τα αναλυσετε ;D στο θεμα που θα ανοιξω.

Αποσυνδεδεμένος spoocy

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: 30/09/09, 23:31 »
παντως και εγω συμφωνω με τον VampireLestrat... Πας την δοκιμαζεις και αν δεν σου κανει τοτε οκ... Και αν την παρεις σου μενουν και 300 πανω κατω για να παρεις εναν καλυτερο ενισχυτη... ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 30/09/09, 23:33 από spoocy »

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: 01/10/09, 01:14 »
Ακριβώς! Και κάτι άλλο. Οι ηλεκτρικές δεν είναι... αυτοκίνητα να χάνουν την αξία τους με τον καιρό τους. Ξέρεις πόσα όργανα είναι 30-40 χρονών και παίζουν τέλεια; Μην βλέπεις το μεταχειρισμένο ως κάτι υποδεέστερο ντε και καλά δηλαδή... Φυσικά καταλαβαίνω ότι άλλο πράγμα η χαρά του να ξεπακετάρεις την ολοκαίνουρια κιθάρα σου αλλά όπως και να έχει ρίξε μια δοκιμή στην Schecter...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: 01/10/09, 04:41 »
Περα απ το γεγονος οτι δεν ξερω σε τι κατασταση βρισκεται η Σεχτερ οπως και τον λογο για τον οποιο πουλιεται,δεν θελω μεταχειρισμενη οχι επειδη θεωρω οτι ειναι υποδεεστερη ,αλλα επειδη η Τζακσον μου με εχει βγαλει ασπροπροσωπο και κρατιεται πολυ καλα αν και 13 χρονων.Οποτε πολυ απλα κραταω την δικη μου. Τελος η καινουρια κιθαρα εχει και μεταπωλητικη αξια σε περιπτωση που θα θελω αργοτερα να την αντικαταστησω με κατι πολυ ανωτερο.