Φίλε Jacksonman, δεν είναι οτι ο Απόλλων βαριέται να σου εξηγήσει, απλά φαντάζομαι οτι είναι της άποψης αν δεν ξέρεις ήδη την διαφορά, μαλλον δεν μπορείς και να την εκτιμήσεις, πόσο μάλλον να την πληρώσεις. Και συμφωνώ μαζί του.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να πας σε ένα μαγαζί και να ζητήσεις να σε βάλουν να παίξεις με έναν λαμπάτο ?? σου έχουν πρόταθεί τόσοι και τόσοι
Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι ενισχυτών:
-Οι ενισχυτές με ενίσχυση λυχνιών, γνωστοί ως "λαμπάτοι", tube amps, λαμπατερ κτλ
-Οι ενισχυτές με κυκλώματα τρανζιστορ, solid state amps
Στα ίδια Watt, ο λαμπάτος είναι πιο ποιοτικός, δυνατός και κυρίως: ακριβός, τόσο σε αγορά, όσο και σε συντήρηση. Επίσης είναι λιγο πιο "περίεργοι" στην χρήση τους (π.χ. αποδίδουν διαφορέτικό ήχο ανάλογα με την ένταση, και έχουν διαφορές στην συνεργασία τους με άλλα εφέ). Επειδή σε θέμα ενισχυτών δεν είμαι πολύ πιο σχετικός από σένα δεν θα συνεχίσω, αλλά έχω βρεί πολύ καλά threads για ενισχυτές μέσα στο Forum, και φτανουν μερικές φορές και σε απελπιστικά τεχνικά επίπεδα.
Το μόνο που έχω να σου πω με σιγουριά είναι να το ξανασκεφτήτε πριν μπείτε σε έναν μικρό χώρο, (θα έβαζα και στοίχημα οτι δεν βάλατε και ηχομόνωση αν το στήσατε μόνοι σας) και ανοίξετε 3 100-ρηδες ενισχυτές στο φουλ.
edit: πότε προλάβανε και βγήκανε αλλές 5 απαντήσεις... Δεν λέω.. γράφω λιγο αργά.....