Κοίτα να δεις Νίκο... Προσπάθησα απλώς να βοηθήσω. Συγγνώμη αλλά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με το τι αναφέρεται και με τον τρόπο που αναφέρεται, λόγω του ότι στο διαδύκτιο έχουν πρόσβαση και τα παιδιά μου. Θεωρώ δε την πνευματική δηλητηρίαση άκρως πιο επικίνδυνη από την τροφική. Λόγω του ότι απ' την πρώτη μπορείς να ξεφύγεις από την δεύτερη δεν είναι και πάρα πολύ πιθανόν.
Τέλος πάντων. Συγγνώμη αν σου χάλασα το θέμα... Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.
Και τέλος πάντων δεν είπε κανείς ότι με του που θα τα φας θα πάθεις καρκίνο. Αυτά τα πράγματα δρουν συσσωρευτικά. Δηλαδή ότι μπορείς να γλυτώσεις, γλύτωσέ το. Αλλά ήδη είμαστε
σε άσχημη κατάσταση λόγω μόλυνσης περιβάλλοντος. Ας μην τα τρώμε τουλάχιστον!
Δεν είναι εκεί το θέμα...
Είναι αλήθεια ότι η αδιαφορία μας για τις βασικές παραμέτρους της ζωής μας, δημιουργεί πολλά προβλήματα. Αλλά και το ατομικό ενδιαφέρον δεν ωφελεί. Παράδειγμα:
Μαθαίνεις ότι τα τρόφιμα του εμπορίου είναι ακατάλληλα λόγω φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών, τοξινών κλπ. Λες "θα έχω ζώα στην αυλή μου και λαχανικά στον κήπο μου". Παίρνεις κοτούλες, προβατάκια, κουνελάκια, βάζεις κουνουπιδάκια, ντοματούλες, ότι μπορείς.
Ταϊζεις τα ζωάκια με τροφές του εμπορίου, κουνελίνη, μπαμπακόσπορο κτλ ώσπου μαθαίνεις ότι και αυτες είναι πήχτρα στα αντιβιοτικά και στις τοξίνες. Αποφασίζεις να τα ταϊσεις σκέτο καλαμποκάκι, ώσπου μαθαίνεις πως είναι μεταλλαγμένο.
Λες τότε "δεν αντέχω θα καλλιεργήσω δικές μου ζωοτροφές". Νοικιάζεις χωράφια και καλλιεργείς μαυροσίταρο ή Ελληνικό στάρι όπως το λένε στην Ρωσία.Την άνοιξη χαρούμενος κοιτάς τους καρπούς των μόχθων σου. Τόνοι σιτάρι έτοιμοι να ωριμάσουν, ζαρζαβατικά, πυκνός βύκος. Λες "επιτέλους θα είμαι τουλάχιστον σίγουρος γι' αυτό που τρώω" Και τότε......
Και τότε.......... βλέπεις ότι όλοι οι κόποι σου δεν έχουν καμμιά αξία. Ο γειτονικός σου σκουπιδότοπος πήρε φωτιά και τόνοι διοξίνες και φουράνια πέφτουν με την ανοιξιάτικη βροχούλα πάνω στα καθαρά προϊόντα του μόχθου σου.
Αυτό είναι και το τέλος του ονείρου.
Μην αναφέρω για τα καθαρά ψαράκια της ανοιχτής θάλασσας που έχουν φάει τόνους υδραργύρου, ραδιενεργών ισοτόπων και διαφόρων βαρέων μετάλλων και τοξικών, να μην πω για το χούμο που προέρχεται από βιολογικούς καθαρισμούς πόλεων που είναι πήχτρα από τα ραδιενεργά ισότοπα των νοσοκομείων και εργαστηρίων, να μην πω για τα ζαρζαβατικά που καλλιεργούνται με κοπριά και είναι φίσκα στα νιτρώδη, να μην πω για τις τοξίνες που μόνοι μας συσωρεύουμε στο σώμα μας λόγω της πολυφαρμακίας, να μην πω...., να μην πω....
Βλέπεις όσο το ψάχνεις το θέμα τόσο περισσότερα βρίσκεις. Και καταλαβαίνεις ότι με ατομική προσπάθεια δεν γίνεται και τίποτα σπουδαίο. Καλό είναι πάντως να τα λέμε ώστε να καταλαβαίνουμε από τι πεθαίνουμε και από τι θα πάθουμε καρκίνο, διότι κάποιοι λένε ότι φταίει μόνο το τσιγάρο...
Βέβαια όλα τα Ε δεν είναι κακά. Παράδειγμα το Ε-300 ή ασκορβικό οξύ ή βιταμίνη C, την οποία πολλοί την συνιστούν και για την γρίπη...