Ο τίτλος είναι ξεκάθαρος αλλά για να καταλάβετε την ιδέα μου δείτε το παρακάτω βίντεο στο youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=qZktrrqT1A0H ιδέα μου είναι να δημιουργηθεί ένα
backing track κομμάτι μόνο με μπασο, ρυθμική κιθάρα και ντραμς και να ανοίξουμε τις πόρτες σε όσους κιθαρίστες θέλουν εδώ από το φόρουμ να συμμετέχουν με το σόλο τους. Σκοπός είναι να σολάρουν το λιγότερο 20 ατομα, ο καθένας με το μοναδικό του στυλ και ήχο. Η ιδέα προέκυψε βλέποντας τον groovymood001 που ανέβασε 1 μικρό κομμάτι και ζήτησε από τον κόσμο να σολάρει.
Εγω θα ήθελα να συντονίσω κάτι παρόμοιο και να ενώσω όλα τα σόλο μαζί σε ένα κομμάτι. Αυτό προυποθέτει να μπορουν οι συμμετέχοντες να ηχογραφήσουν ο καθένας το σόλο του και να το στείλουν μέσω ιντερνετ για να γίνει η παραγωγή. Στον καθένα θα δοθούν 15-20 δευτερόλεπτα για το σόλο του (θα καθοριστεί από τα μέτρα του κομματιού).
Εγώ ξεκινώ σαν συντονιστής και μπορώ να κάνω τις μίξεις των σόλο στο cubase για να κάνουμε την αρχή. Οταν τελειώσουμε με τα σόλο θα ασχοληθούμε με την τελική παραγωγή και με τη βοήθεια έμπειρων μελών του φόρουμ.
Η δική μου πρόταση είναι κάτι παρόμοιο ή και γιατί όχι, το ίδιο riff που παίζουν στο video του Hear N' Aid. Σε γενικές γραμμές χρειαζόμαστε ένα riff που να δέχεται όσο το δυνατόν περισσότερα στυλ και κλίμακες για σόλο. Αυτοί στο Hear N' Aid αν δειτε το βιντεο, επαιξαν σχεδον τα πάντα.
Για να ξεκινήσουμε περιμένω ιδέες για το backing track και εθελοντές για την ηχογράφησή του.
Νίκος