Παρατηρω μια παραποιηση των γραφομενων μου, απο καποιους ηθελημενη, απο αλλους οχι:
Οποτε επιτρεψτε μου μερικες διευκρινισεις (προς αυτους που πραγματοποιησαν τη μη ηθελημενη παραποιηση):
Μενελαε:
Αν διαβασεις την απαντηση μου προς τον Faser, θα δεις οτι συμφωνουμε. Η μελετη των αρχαιων δεν θα ηταν απαραιτητη αν η διδασκαλια των νεων γνωριζε μια ετυπωσιακη αλλαγη προς το ποιοτικοτερο. Οποτε, συμπληρωνω, τα αρχαια ειναι αυτο το εργαλειο που κρατα ακομα ορθια την γλωσσικη παιδευση των μαθητων. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ τα νεα διδασκονταν καλυτερα η αν οι σπουδες στο λυκειο αλλαξουν (λιγοτερος φορτος, αποδεσμευση της τριτοβαθμιας κλπ), ωστε ο μαθητης να εχει την διαθεση και το χρονο να διδαχθει εκει τα αρχαια του, η εν πασει περιπτωσει, καλυτερα τα νεα του, τοτε ας τα καταργησουμε απο το γυμνασιο.
ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ(ΕΤΩΝ) ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
Macmisias:
Αλλο η ελευθερια σου να εκφερεις αποψη, αλλο η υποχρεωση του αλλου να της αποδωσει βαρυτητα.
Σαφως και εχεις δικαιωμα να εκφερεις αποψη για το καθετι.
Σαφως και ΔΕΝ εχω υποχρεωση να την παρω σοβαρα.
Κι επειδη μαλλον γενικευσες αυθαιρετα: Συμβουλεψα τον καθενα να μπορει να επιδειξει μια καποια ευχερεια στη γλωσσα πριν κυρηξει την καταργηση των αρχαιων ελληνικων απ το γυμνασιο η απο οπουδηποτε τελοσπαντων. Δεν εννοουσα οτι χανεις το δικαιωμα σου να πεις την αποψη σου, ειπα οτι η αποψη σου αυτοματα ακυρωνεται, αν συνοδευεται απο 5 ορθογραφικα και κακη στιξη.
Και ασφαλως η γνωμη σου δε θα μετραγε ισα με του Μπαμπινιωτη. Δεν εχεις υποψη σου την εννοια της αυθεντιας? Αν μιλαγαμε εδω μεσα για μαθηματικα και εμπαινε και ποσταρε ο Γκαους, που λεει ο λογος, θα ειχες την απαιηση να μετραει η γνωμη σου το ιδιο με εκεινου? Ελπιζω να αστειευεσαι.
EDIT: Ξαναδιαβασα το μηνυμα σου μολις. ΔΙκο μου λαθος. Λεμε το ιδιο πραγμα. Με συγχωρεις. Απλα εγω συμπεριλαμβανω στο "ο τροπος που τα λες " και το επιπεδο της ποιοτητας της γλωσσας. Εννοειται οτι δε στεκομαι μονο σε αυτο. Αλλα οταν μιλαμε για τη γλωσσα, το συγκεκριμενο στοιχειο αποκτα μια καποια βαρυτητα, δε βρισκεις?