Με το να προσπαθείς να ακυρώσεις το συνομιλητή σου
Αμάν πια (ωχ τόλμησα να εκστομίσω Τούρκικη λέξη, τώρα θα ζητωκραυγάζουν οι Τούρκοι ότι έχουν τόσο μεγαλειώδη γλώσσα που δάνεισαν ακόμα και την Ελληνική...) Vaiking, μ' αυτήν την "ακύρωση" του συνομιλητή!!! (Αλήθεια, πες μου πως γίνεται αυτό?) Δεν είσαι πρόγραμμα ώστε να προσπαθούμε όλοι να σε ακυρώσουμε! Τι μανία καταδίωξης είναι αυτή βρε παιδάκι μου?!?!!!
Πω, πω... δεν θα ήθελα να ήμουν μαθητής σου, με το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα! Σε κάθε απορία ή διαφορετική άποψη θα κρατούσες αμυντική στάση, αγωνιζόμενος μέχρις εσχάτων για να μην ακυρωθείς, φαντάζομαι.
Τέλος πάντων για να μην μακρυγορούμε, αν θέλεις να δεις πως φτιάχνονται οι "Εθνικές συνειδήσεις" από ένα κεντρικό σύστημα μπορείς να το μελετήσεις εν τω γεννάσθαι αυτήν την στιγμή στα Σκόπια. Μπορεί έτσι να καταλάβεις και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε η δική σου Εθνική συνείδηση αλλά και ο προσανατολισμός της προς ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παρελθόντος, κι έτσι να προχωρήσεις προς μια μερική αυτογνωσία!
Εάν πάλι θέλεις να αποτρέψεις τις "αθώες" παρεμβάσεις στην γλώσσα φρόντισε κατ' αρχήν να μην τις χρησιμοποιείς εσύ. Στην συνέχεια προσπάθησε να παρέμβεις στην τηλεοπτική, διαφημιστική και πολιτική γλώσσα οι οποίες επηρεάζουν τους πάντες και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι φαντάζεσαι και νομίζεις.