Να μαι κι εγω... Δεν εχω δοκιμασει κατι απο αυτα, κυριως γιατι καταρχην εχω την... hardware λυση (οποτε δεν εχω την επιθυμια προς το παρων να ψαξω για κατι αλλο μιας και το axe με εχει καλυψει στα παντα) και κατα δευτερον γιατι ποτε μου δεν ασχοληθηκα με vst plugins.
Ειμαι ομως σιγουρος οτι με τον καταλληλο προγραμματισμο και την σημερινη τεχνολογια το αποτελεσμα μπορει να ειναι εξαισιο. Μπορει πχ το axe fx να εχει δικους του dsp επεξεργαστες που για την δουλεια τους ειναι κορυφαιοι, αλλα κι ενα PC με την "ωμη" δυναμη του επεξεργαστη και των GB μνημης θα μπορει να δωσει ενα εξισου καλο (αν οχι καλυτερο) αποτελεσμα...
Και πραγματικα εγω προς τα εκει βλεπω να κινειται σιγα σιγα η βιομηχανια... Ναι μεν δεν θα παψουν ποτε να βγαινουν αναλογικα και λαμπτα μηχανηματα, αλλα πιστεω οτι τελικα το digital modelling εχει εξελιχθει (και θα εξελιχθει ακομα περισσοτερο) σε τετοια επιπεδα που η πλειονοτητα των μουσικων θα χρησιμοποιει τετοια μηχανηματα (ειτε σε hardware ειτε σε software μορφη) για τον ηχο τους και ειδικα για οσα εχουν να κανουν με ηχογραφησεις. Βλεπω software κυριως λυσεις για home studios, professional studios κτλ και hardware λυσεις για χρηση live, practice κτλ.
Εγω εχοντας υπαρξει λαμπα-freak, πλεον μπορω να πω οτι δεν πιστευω οτι υπαρχει κατι που να στερουνται τα αξιολογα digital modelling μηχανηματα/software απο αντιστοιχες λαμπατες λυσεις. Αντιθετα πλεον τα modelling θα κερδιζουν ολοενα εδαφος, μιας και η ποιοτητα / πιστοτητα του ηχου τους, και η ποικιλια αυτων και των εφφε, η ευκολια χρησης και customisation ολων αυτων που προσφερουν (εφφε, προενισχυτες, τελικους, καμπινες, και ολα οσα μπορεις να "πειραξει" καποιος σε ολα αυτα, ακομα και πραγματα που δεν γινεται να πειραξεις στον πραγματικο κοσμο) εχει φτασει σε απιστευτα επιπεδα και ολοενα εξελισσεται.
Προσωπικα ειμαι πολυ χαρουμενος για ολα αυτα και ειμαι σιγουρος οτι εχουμε να δουμε πραγματα και θαυματα απο τους γκουρου των αλγοριθμων...
Και οκ, μπορει να μην ειναι "ρομαντικο" να παιζεις μπροστα απο ενα pc με ενα vst οργανο πχ και απο κει να παιζεις σε monitor ηχεια... Σιγουρα σαν εικονα δεν ειναι η ιδια με το να παιζεις μπροστα απο εναν λαμπατο με μια 4x12" αλλα προσωπικα, οταν παιζω δεν ασχολουμαι με εικονες, αλλα μονο με ηχο και πιστευω οτι αυτο ειναι που μετραει τελικα.