Αποστολέας Θέμα: amp  (Αναγνώστηκε 2467 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mikrosmitsos

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
amp
« στις: 30/11/09, 21:34 »
καλησπερα... μερικες ερωτησεις ερχομαι να κανω! Tongue Tongue
με την μια στο θεμα ! λοιπον!

1)λεω να αγορασω μια κεφαλη επιφον βαλβ τζουνιορ..
υπαρχει τροπος να συνδεσω πανω της 2 καμπινες των 16 ομ !?

2) εχω σκεφτει να κανω τον παρακατω συνδιασμο...
http://www.dv247.com/guitars/marshall-avt412xat-avt-tribute-guitar-speaker-cabinet--61275
και για κεφαλη τον βαλβ τζουνιορ..ποιες οι γνωμες σας?!
να πω εξαρχης πως δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις απο την καμπινα...χαρακτηρα ως 4Χ12 δινει στον ηχο...και θα εχω πολυ ογκο  λογο ηχειων...θεμα χορου εντασης δεν υπαρχει

3) η να κανω τον παρακατω συνδιασμο
http://www.dv247.com/guitars/vox-v212bn-guitar-extension-speaker-cabinet--34912
με κεφαλη τον βαλβ τζουνιορ παλι..

4) υπαρχει και μια πιθανοτητα να κρατησω την 1Χ12 βοξ καμπινα που προσφατα απεκτησα και να βαλω εναν orange tiny terror  για κεφαλη...

ποιες οι γνωμες σας σχετικα με τους συνδιασμους?
καποια αλλη Προταση?!
τα χρηματα που διαθετω ειναι λιγα...γυρο στα 300 ευρο.
αξιζει να δωσω 300 ευρο για κεφαλακι και Καμπινα η να τα δωσω για τον οραντζ? Huh? Huh? ο οραντζ δεν θα απεδιδε καλυτερα με μεγαλυτερη καμπινα?!
οποτε δεδομενου του χρματικου μου περιορισμου μιπως ειναι καλυτερα να παρω κατι απο τα παραπανω?! Huh? Huh?
τα φωτα σας παρακαλω.. Grin Grin

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: amp
« Απάντηση #1 στις: 30/11/09, 22:47 »
Δηλαδη για να καταλαβω, εισαι αναμεσα στον valve junior και στον tiny terror για κεφαλη
Και αναμεσα σε μια 4*12 μαρσαλ, μια 2*12 βοξ, καθως και σε μια 1*12 βοξ που ηδη εχεις.....

Αφου ορισες το budget, πες μας επισης
τι στυλ μουσικης παιζεις
τι χρηση θα κανεις? Μονο σπιτι? Live? Studio?

Ο τινυ τερρορ με τον βαλβ τζουνιορ δεν εχουν και πολυ σχεση μεταξυ τους, οπως και οι καμπινες, οποτε η απαντηση εξαρταται πολυ απο τις 2 ερωτησεις που σου εκανα.

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 30/11/09, 23:50 »
το ολο θεμα το θελω μονο για σπιτι..
προβλημα με εντασεις κλπ δεν εχω...
θελω μια κεφαλη η εναν κομπο αν υπαρχει καποια προταση αξιολογη που να εχει πολυ καλα καθαρα...
(του βαλβ τζουνιορ τα καθαρα μου αρεσαν παρα πολυ )
για λαιβ και προβες εχω αλλο μηχανιμα....
εμ...παιζω μεταλ  αλλα εδω και καιρο παιζω και με καθαρα λογο του οτι η κιθαρα μου εχει πολυ ομορφο καθαρο ηχο...
και οτι μου αρεσουν πλεον πολυ φανκ τζαζοακουσματα...οποτε θελω καλα καθαρα...για βρομια βαζω τα πεταλια μου...
απλα...με την 4Χ12 μαρσαλ εστω ακομα και αν συνδεσω και την βοξ μαζι...στον τζουνιορ...αλλα ας πουμε μονο για την μαρσαλ....
θα εχω πολυ ογκο και γενικα ολα τα πλεονεκτιματα της 4χ12 ...δεδομενου οτι και τα χρηματα της ειναι τρομερα δελεαστικα....
γενικα απαιτησεις πολλες δεν εχω...για σπιτι το θελω...κατι αξιολογο για εξασκηση κλπ θελω  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 01/12/09, 00:42 »
Για το σπίτι αποκλειστικά δεν βλέπω το λόγο να πάρεις καμπίνα 4x12, ακόμα και αν δεν έχεις πρόβλημα με θόρυβο. Eξάλλου το βλέπω λίγο περίεργο να πάρεις μια κεφαλή των 100 Ευρώ και μια καμπίνα των 200. Kαι αυτή που έχεις θα την κάνει τη δουλειά, οπότε θα μπορέσεις να δώσεις όλα τα λεφτά που έχεις (που ομολογουμένως δεν είναι και πολλά) για να πάρεις μια κεφαλή καλύτερη από τον Valve Junior, π χ. τον Blackheart Little Giant, τον Valve Senior II, ή και τον Tiny Terror που έχεις ήδη υπόψη σου.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

• Περαστικός
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 01/12/09, 00:56 »
δεν μου αρεσουν οσο ο βαλβ τζουνιορ οι αλλοι 2 που παρεθεσες! :-[ :-[
μου αρεσαν παρα πολυ τα καθαρα του βαλβ τζουνιορ....
αν μεινω σε αυτον...
ποια λυση για καμπινα θα μπου προτεινες?
πολοι 5 βατ λαμπατοι αποδιδουν πολυ καλα σε 4Χ12...
εχεις καποια αλλη προταση στο μιαλο σου!? ;D ;D

ευχαρστω για την απαντηςη  :)

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 01/12/09, 01:33 »
δεν μου αρεσουν οσο ο βαλβ τζουνιορ οι αλλοι 2 που παρεθεσες! :-[ :-[
μου αρεσαν παρα πολυ τα καθαρα του βαλβ τζουνιορ....

Τώρα πρόσεξα ότι ο Valve Senior έχει 6V6 λάμπες, σε αντίθεση με τον Junior που έχει EL84. Ίσως γι αυτό να μη σού άρεσε τόσο όσο ο μικρός.

Παράθεση
αν μεινω σε αυτον... ποια λυση για καμπινα θα μπου προτεινες?

Προτάσεις για καμπίνες δεν μπορώ να κάνω καθώς το θέμα "4x10" δεν το έχω ψάξει καθόλου και δεν το γνωρίζω.

Παράθεση
πολοι 5 βατ λαμπατοι αποδιδουν πολυ καλα σε 4Χ12...

Φυσικά και οι μικροί λαμπάτοι αποδίδουν καλά σε καμπίνα 4x12. Δεν είπα το αντίθετο. Απλά μού φαίνεται λίγο άτοπο να πάρεις μια τέτοια καμπίνα για να τη χρησιμοποιείς μόνο στο σπίτι, ειδικά από τη στιγμή που έχεις ήδη μια καμπίνα και ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος.

Παράθεση
εχεις καποια αλλη προταση στο μιαλο σου!? ;D ;D

Αφού λοιπόν δεν σού άρεσαν οι προηγούμενες προτάσεις μου, θα σού έλεγα να κοιτάξεις και τον Jet City 20H. Πάντως εγώ στη θέση σου θα σκεφτόμουν αυτό που σού είπα πριν, δηλαδή να ρίξω όλα τα λεφτά στην κεφαλή. Και για να απαντήσω στο αρχικό σου ερώτημα χωρίς να σε μπλεκω περισσότερο, από το να πάρω κεφαλή και καμπίνα με 300 Ευρώ, εγώ θα προτιμούσα να πάρω τον Tiny Terror και να τον χρησιμοποιήσω με την ήδη υπάρχουσα καμπίνα. Αργότερα, αν ο συνδυασμός δεν σε ικανοποιεί, μαζεύεις λεφτά για μια καινούργια καμπίνα.
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Baroness

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 01/12/09, 21:33 »
(του βαλβ τζουνιορ τα καθαρα μου αρεσαν παρα πολυ )
Aυτο ειναι το πρωτο βημα.  ;) Εχεις δοκιμασει τον tiny terror για να δεις και τα δικα του καθαρα?

εμ...παιζω μεταλ  αλλα εδω και καιρο παιζω και με καθαρα λογο του οτι η κιθαρα μου εχει πολυ ομορφο καθαρο ηχο...
;D

απλα...με την 4Χ12 μαρσαλ εστω ακομα και αν συνδεσω και την βοξ μαζι...στον τζουνιορ...αλλα ας πουμε μονο για την μαρσαλ....
θα εχω πολυ ογκο και γενικα ολα τα πλεονεκτιματα της 4χ12 ...δεδομενου οτι και τα χρηματα της ειναι τρομερα δελεαστικα....
γενικα απαιτησεις πολλες δεν εχω...για σπιτι το θελω...κατι αξιολογο για εξασκηση κλπ θελω  ;D ;D

Για καμπινα δεν εχω να σου προτεινω κατι, αλλα μην κανεις το λαθος να νομιζεις οτι μονο οι 4*12 εχουν ογκο! Εφοσον παιζεις σε ικανοποιητικες εντασεις, πιστευω οτι μια μεγαλη 1*12 ή μια 2*12 θα εκανε εξισου καλη δουλεια.